Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Ecuador

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 6

Bijgewerkt op 26 maart, 2020

Het uitzoeken van je visum Ecuador is een van de eerste dingen die je doet voor dat je op reis gaat. Wat dat betreft ben je voor Ecuador snel klaar. Alle Nederlanders en Belgen mogen namelijk 90 dagen (drie maanden) in het land blijven zonder een visum aan te vragen.

Visum Ecuador

Bij aankomst in Ecuador, wat waarschijnlijk in Quito zal zijn, krijg je op het vliegveld een toeristenvisum in je paspoort gestempeld. Hiermee mag je 90 dagen in het land blijven. Officieel noemen ze het visum Ecuador een T-3 Tourist Card. Daarnaast moet je eigenlijk een uitreisticket kunnen overhandigen en je moet kunnen aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt om jezelf te onderhouden in de periode dat je er bent. In praktijk wordt hier echter nooit om gevraagd.

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum Ecuador 90 dagen in het land blijven

Wat heb je nodig

Zodra je aankomt krijg je meteen een stempel in je paspoort. Hiermee kun je dus, zonder te betalen, 90 dagen in het land blijven. Je moet echter wel het een en ander op orde hebben. Ook al zijn dat niet echt spannende dingen;

 • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in Ecuador;
 • één lege visumpagina voor de stempel van de douane;

Officieel moet je dus ook een uitreisticket hebben en voldoende financiële middelen. In de praktijk vragen ze hier echter nooit naar.

Kopie

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort en ticket. Neem een geprinte versie mee en stuur een ingescande versie naar je eigen e-mail adres.

Zo heb je altijd je documenten bij je als je ze verliest.

Visum Ecuador verlengen

Je kunt je visum, of T-3 Tourist Card, sinds de nieuwe regels mar moeilijk verlengen. En het is nog prijzig ook. Als je namelijk langer dan 90 dagen in Ecuador wil reizen (wat al vrij lang is) kan je een 12-IX Visa aanvragen.

Dit is kost je echter heel erg veel tijd en het kost je $230.

Je kunt daarom beter contact opnemen met de ambassade als je weet dat je langer dan 90 dagen in het land blijft (voor toerisme).

Wat wij vinden:
 • 8.2/10
  Reis-Expert - 8.2/10
8.2/10

Samenvatting

Het regelen van een visum Ecuador is snel geregeld. Je hebt er namelijk geen een nodig. Bij aankomst krijg je een toeristenvisum in je paspoort gestempeld. Met deze stempel mag je 90 dagen in het land blijven.

Meer lezen over Ecuador?

6 comments

 1. Evy

  Beste,

  Momenteel ben ik bijna 90 dagen in Ecuador.
  Echter zou ik hier graag langer verblijven.
  Het aanvragen van een verlenging van een toeristen visum is echter veel gedonder.
  Is het ook mogelijk naar Peru te gaan voor een weekend, en dan opniew het land binnen te komen?

  1. Ties Post author

   Hoi Evy,

   Je kunt in Ecuador voor zover ik weet geen visa run doen. Als je het land verlaat, mag je tot een jaar het land niet in. De grens oversteken heeft dan ook neit zo veel zin. Ik zou bij een kantoor van de National Police of de immigratie in Quito even navraag doen.

   Groeten,
   Ties

 2. Lisanne

  Hallo, ik heb een vraag over een werkvisum voor Ecuador. Ik wil namelijk 2/3 maanden op de Galapagos Eilanden gaan werken maar ik kan nergens op internet vinden hoe het proces van een werkvisum verloopt… kan iemand mij de gouden tip geven? Groetjes

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Lisanne,

   misschien kan je deze vraag beter bij een visum bureau neerleggen? Ik lees hier dat het wel mogelijk moet zijn en dat het $250 kost.
   Misschien dat je daar meer informatie kan vinden.

   succes.

   Groeten,
   Sjoerd

 3. Peter

  ik blijf 92 dagen in equador van maart-april-mei. Moet ook ik stappen ondernemen omdat ik 2 of 3 dagen langer blijf ? Vermits zowel maart als mei 31 dagen bevat?

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Beste Peter,

   je krijgt een visum voor 90 dagen. Alles langer dan 90 dagen mag niet, dus zul je inderdaad je visum moeten verlengen.

   Happy travels,
   Ties

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU