Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste reistijd Ecuador

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 maart, 2020

Ecuador ligt recht onder de evenaar waardoor het weer altijd wel aangenaam is. Er is niet echt een beste reistijd Ecuador te onderscheiden omdat er geen zomer of winter is. Het weer varieert in het algemeen per gebied en niet per seizoen. De warmste en droogste maanden en dus beste reistijd Ecuador zijn juni tot en met september.

Beste reistijd Ecuador

Ecuador kun je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Hoewel het hier altijd lekker warm is heb je wel enige variatie als het gevolg van verschillende micro-klimaten. In de hooglanden, bijvoorbeeld, heerst het ‘droge seizoen van juni tot en met september, maar kan je op een dag makkelijk regen, zon, wind en alle andere weerstypen krijgen. Beperk je reisplanning dus niet tot een tijd van het jaar. De beste reistijd Ecuador hangt daarom ook meer af van je eigen wensen.

TIP ♥ – de warmste en droogste maanden zijn juni tot en met september

Als je alles wil weten over de beste reistijd Ecuador lees dan verder op deze pagina. Wij vertellen je hier alles over de volgende onderwerpen;

De seizoenen van Ecuador

De beste reistijd Ecuador heeft niet alleen te maken met het weer aangezien het hier eigelijk altijd goed weer is. Je hebt ook te maken met het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. In het hoogseizoen gaan bijvoorbeeld de prijzen voor hotels en bezienswaardigheden in het hoogseizoen flink omhoog.

Hoogseizoen

Bartolome-Island-in-the-Galapagos-Islands-
Juni t/m september

Tijdens deze maanden heb je de meeste zonnige, heldere dagen in de bergen. Er valt ook de minste regen. De maanden december tot en met april vormen het hoogseizoen aan de kust. Verwacht warme temperaturen en af en toe regen. De maanden januari tot en met mei is het hoogseizoen op de Galápagos-eilanden

Tussenseizoen

quilotoa loop
Oktober en november

De maanden oktober en november zijn ook prima maanden om in Ecuador te reizen. Tijdens deze maanden heb je koelere temperaturen, maar iets meer regenval. In de hooglanden valt er in de namiddag meestal regen. In de ochtend heb je zon. Grote voordeel is de prijzen tijdens de maanden iets omlaag gaan.

Laagseizoen

yasuni national park
December t/m mei

Tijdens deze maanden heb je koeler weer en meer regenachtige dagen in de hooglanden. De maanden juni tot en met december vormen het laagseizoen in de Galápagos eilanden, met koeler, droger weer en een ruwe zee. In de Oriente is het laagseizoen in de maanden april tot en met juli. Dan valt er zware regen.

beste reistijd ecuador

De beste reistijd Ecuador

Het weer aan de kust

Aan de kust heb je duidelijk een regen- en droogseizoen.  De beste tijd om de kust te bezoeken is van december tot april, wanneer regenbuien worden afgewisseld met heldere blauwe luchten en hoge temperaturen. Van mei tot november is het vaak bewolkt en relatief koel, vooral in het zuiden. Er is dan ook minder kans op neerslag.

De beste tijd om de Galápagos eilanden te bezoeken is van januari tot en met jun, wanneer zonnige dagen afgewisseld worden met regenval. El Niño jaar kan voor enorme schommelingen in weer zorgen aan de kust en op de Galápagos eilanden.

yasuni national park

De jungle in Yasuni National Park is het hele jaar door te bezoeken

Reistijd per maand

Weet je nog niet precies wanneer je naar Argentinië gaat, maar wil je wel weten welke maanden de beste maanden zijn voor jou? Lees dan de onderstaande maanden goed door. Er wordt per maand aangegeven hoe het weer is. Zo kun je zelf bepalen wat de beste reistijd Argentinië voor jou is.

Januari tot en met mei

Deze maanden zijn niet de beste reistijd Ecuador, met koele en natte maanden. Geen nood als je er toch bent want de meeste regen valt in de namiddag. Veel mensen kiezen er wel voor om in deze tijd naar Ecuador te reizen aangezien de wateren rond de Galapagos Eilanden warm en rustig zijn.

Juni tot en met september

De beste reistijd Ecuador zijn de maanden juni tot en met september met droge en warme maanden, zeker in de bergen. Je hebt meestal heldere blauwe luchten in het Andesgebergte en warm warm. Minder regen maken deze maanden ook goed om wilde dieren te spotten en om de bossen te bezoeken. Dit is ook het hoogseizoen in buurland Peru, dus het kan druk worden.

Oktober tot en met december

Tegen het einde van het jaar, heb je meer Zuid-Amerikaanse feestdagen en kan het wat drukker worden. Je hebt zeker niet het beste weer in deze maanden. Rond de Galapagos begint het weer beter te worden (juni t/m september si geen goede tijd voor de Galapagos eilanden). De maanden oktober tot en met december is een populaire tijd om Ecuador te bezoeken, dus boeken kan geen kwaad.

Wat wij vinden:
  • 8.5/10
    Reis-Expert - 8.5/10
8.5/10

Samenvatting

Je kunt Ecuador het hele jaar door bezoeken met de maanden juni tot en met september als warmste maanden. Het land is niet heel groot dus hele grote verschillen zit er niet in het land. Uiteraard is het in de bergen altijd wat frisser.

Meer lezen over Ecuador?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU