Bezienswaardigheden Ecuador

Weet je nog niet zeker wat je volgende bestemming in Zuid-Amerika zal zijn? Ben je op zoek avontuur, cultuur, geschiedenis en natuur en dat allemaal op korte afstand van elkaar? Dan is Ecuador het perfecte land voor jou.

Of je nu een beginnend of doorgewinterde reiziger bent, Ecuador is een paradijs. Een van de meest veelzijdige en verrassende landen in Zuid-Amerika. D bezienswaardigheden Ecuador zorgen voor een onvergetelijke reis.

Bezienswaardigheden Ecuador

De bezienswaardigheden van Ecuador, weten elke reiziger te boeien. Het is een klein land voor Zuid-Amerikaanse begrippen, maar nog steeds ruim zes keer groter dan Nederland. Terwijl de hele internationale reiswereld landen als Argentinië, Peru, Chili en Brazilië ontdekt, blijft Ecuador altijd een beetje ondergewaardeerd.

En dat is vreemd want het is, zonder overdrijven, een van de mooiste landen van het continent. De prachtige natuur worst afgewisseld door indrukwekkende cultuur en eeuwenoude architectuur. Het is een fascinerende bestemming die makkelijk te bereizen is.

Wat is er te zien

Als je aan reizigers vraagt om bezienswaardigheden van Peru of Brazilië op te noemen komen de meeste wel tot een mooi lijstje. Vraag ze hetzelfde over de bezienswaardigheden Ecuador en de meeste haperen na de Galapagos eilanden. Als ze die al noemen. Dat zegt genoeg over Ecuador.

Het is een van de mooiste, maar tevens een van de minst ontdekte landen in Zuid-Amerika. Je hebt besneeuwde toppen in Chimborazo en het prachtige Parque Nacional Yasuní. En langs de kust vind je stranden omringd met palmbomen.

En als je genoeg natuur gezien hebt, kun altijd nog de oude pleinen in het centrum van Quito en Cuenca op de foto zetten. Nog steeds aan het twijfelen? Maak dan een trektocht in het Andesgebergte en dwaal door je eigen sprookjesbos.

Galapagos eilanden

Galapagos is een vakantiebestemming in Ecuador. Het is een populaire reisbestemming en dit komt niet alleen door het heerlijke klimaat van de eilandengroep, maar ook door de vele unieke dier- en plantsoorten die op de eilanden voorkomen. De natuur is hier indrukwekkend en het is een heerlijke get-away voor als je het vaste land even zat bent. Voor hoever dat mogelijk is..

Quito

Quito is de hoofdstad van Ecuador, die je eigenlijk niet mag missen. Quito ligt in het Andes-gebergte met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen. Het is de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. Trek je niets aan van de moderne flatgebouwen en kleine betonnen huisjes en ga direct het schitterende centrum, want Quito is volgens vele de mooiste stad in Zuid-Amerika.

Yasuni National Park

Het Yasuní Nationaal Park is een indrukwekkend park vol met moerassen, meren, rivieren en tropisch regenwoud. De duizelingwekkende biodiversiteit zorgt er voor dat het park op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Er leven veel bijzondere dieren, waaronder meer dan 600 vogelsoorten, waarvan sommige nergens anders voorkomen, jaguars, poema’s en tapirs.

San Rafael Falls

San Rafael Falls is met een hoogte van 145 meter de grootste waterval van Ecuador. Het is slechts een van de vele natuurwonderen van het prachtige Ecuador. Het bijzondere is dat een waterval van 145 meter in Nederland een unicum zou zijn en de top attractie van het land.

Mindo

Met de mooie omgeving die aan alle kanten wordt omringd door beboste bergen, is het kleine Mindo een populaire bestemming voor backpackers geworden, maar ook voor inwoners van Quito. Zij gaan naar Mindo om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte van de stad.

Otavalo

Otavalo is een stad in het noorden van Ecuador. Honderden jaren lang werd er in Otavalo een van de belangrijkste markten uit de Andes gehouden. Locals verkochten een duizelingwekkende reeks van handgemaakte traditionele ambachten. Deze markt is er nog steeds!

Montañita

Montañita is een surfdorp dat je aan de westkust van Ecuador vindt. Voel jij wel wat voor de ontspannen vibe van surfers en vind je het leuk om zelf een keer een lesje te nemen, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Montañita als je in Ecuador bent. Waarom moet je hier heen? Dat lees je hier!

Quilotoa Loop

De Quilotoa Loop is een cirkelvormige route die start en eindigt in de plaats Latacunga en je langs het Quilotoa meer voert. Het is een route die je kunt bewandelen, maar je kunt er ook voor kiezen om (een deel van) de route met een ezel of de bus af te leggen. Het is natuurlijk leuker om het lopend te doen.

Cuenca

Met oude koloniale kerken, prachtige rivieren en Spaanse en inheemse invloeden, is Cuenca de bruisende hoofdstad van het zuiden. De stad ligt op ruim 450 kilometer van Quito en heeft alles te bieden wat je zoekt. Cultuur, lekker eten, leuke pleintjes en vriendelijk inwoners.

Baños

Baños wordt ook wel de avontuurlijke hoofdstad van Ecuador genoemd! Dat is natuurlijk niet zonder reden. De stad heeft veel avontuurlijke activiteiten te bieden in de vorm van; raften, zip-linen, vulkanen beklimmen en fietsen. Naast al dit avontuur, staat de stad ook bekend om zijn warmwaterbaden en spa’s. De stad heeft dus voor iedereen wat te bieden!

1 gedachte over “Bezienswaardigheden Ecuador”

 1. Mooi lijstje, maar ik mis toch nog wel e.e.a.!

  – Baños de Agua Santa; kuuroord en startpunt voor verschillende natuur- en sport gerelateerde activiteiten zoals raften, ziplinen, kanyoning en wandelingen naar vulkanen en watervallen
  – Tena (of Coca); startpunt voor mooie jungle tours door de Amazone
  – Alausí voor de Nariz del Diablo; met een mooie oude stoomtrein zigzaggend de berg af
  – Puerto Lopez, ook wel Klein Galapagos genoemd; wanneer je geen geld of tijd hebt naar de Galapagos eilanden te gaan

  Zo kan ik je nog 100-en kleine dingetjes opnoemen, maar bovenstaande hoort – naar mijn mening – toch echt wel tot de topactiviteiten van Ecuador!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven