Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Mindo

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 maart, 2020

Met de mooie omgeving die aan alle kanten wordt omringd door beboste bergen, is het kleine Mindo een populaire bestemming voor backpackers geworden, maar ook voor inwoners van Quito. Zij gaan naar Mindo om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte van de stad. Mindo is echt nog een kleine authentiek plekje hoewel er hard gewerkt wordt gezien het nieuwe ziekenhuis, riolering, verharde wegen, trottoirs, en de promenade langs de rivier.

Waarom Mindo?

Mindo is een rustige omgeving waar veel toeristen uit binnen- en buitenland naartoe gaan om lekker te ontspannen en van de natuur te genieten. Nu denk je misschien dat er niet zo veel te doen is, maar dit is zeker niet het geval.

Er zijn niet alleen diverse hotels en restaurantjes te vinden, maar je kunt hier ook verschillende leuke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan tubing (de rivier afzakken in een vlot van autobanden) of het bewonderen van de watervallen.

TIP ♥ – er is maar één ATM en die werkt vaker niet dan wel. Neem daarom voldoende cash mee!

In de buurt ligt het beschermde Mindo Nambillo bos. Hier wonen niet alleen 450 verschillende soorten vogels, maar komen ook 300 soorten orchideeën voor en vliegen maar liefst 39 verschillende soorten kolibries rond. Door de vele vogelsoorten die in het bos voorkomen, wordt de stad ook wel het paradijs voor vogelspotters genoemd.

mindo

7x leuke bezienswaardigheden in Mindo

Je bezoekt de stad niet alleen voor de prachtige natuur en de rust die deze natuur met zich meebrengt, maar ook om diverse leuke activiteiten te ondernemen. Zo kun je een tuin met vele soorten kolibries en vlinders bezoeken (de Mariposas de Mindo) en een kijkje nemen in een chocoladefabriek (El Quetzal).

Het maken van een wandeling in de natuur is ook echt een must, want dan kom je vanzelf in aanraking met de vele bijzondere dieren die hier wonen.

#1 Maar een ritje in de Tarabita

Deze kabelbaan brengt je 152 meter boven de rivier over het dik beboste Bosque Protector Mindo-Nambillo waar je tevens een aantal watervallen kunt bezichtigen. Boven aan kun je ook een aantal mooie wandelingen maken. Je zit in een soort karretje waarmee je over de jungle ‘zweeft’. Het is de perfecte manier om de omliggende bossen te zien.

TIP ♥ – een ritje kost je US$2 per persoon.

#2 Doe de Waterfall Hike (Rio Nambilla Cascadas)

Ooi lagen de watervallen van het Mindo Cloud Forest verborgen diep in de jungle. Jaren geleden zijn de watervallen ontdekt door de locals  en de watervallen zijn nu toegankelijk met de kabelbaan Tarabita (zie hierboven). Je komt langs vijf watervallen tijdens de wandeling.

Veel mensen kiezen ervoor om de dichtstbijzijnde waterval te bezoeken, dat is ongeveer een half uur lopen langs de bergen. Als je wat meer avontuurlijk bent, betaal dan $3 voor toegang tot het Balneario Nambillo zwemgebied en spring van de waterval.

TIP ♥ – je betaald $5 per persoon ($2,50 voor kinderen)

#3 Ga tuben

Je kunt ook met een rubberen band over de rivier drijven. Dit noemen ze Tuben, iets wat in Laos ook erg populair was. Op het eerste gezicht lijkt het vrij riskant omdat de rotsen uit het snelstromende witte water steken. De tubes worden gelukkig al elkaar vastgebonden worden om een soort vlot te vormen te maken om zo door de rotsen te navigeren. De gids gaat uiteraard mee in de boot dus het is wel veilig 😉

TIP ♥ – Voor zo’n US$6 per persoon kun je al dir rivier af (minimaal 4 personen) drijf je al over de Rio Mindo. De prijs is inclusief transport, helm, reddingsvest en een gids.

mindo

#4 Ga tuben

Je kunt ook met een rubberen band over de rivier drijven. Dit noemen ze Tuben, iets wat in Laos ook erg populair was. Op het eerste gezicht lijkt het vrij riskant omdat de rotsen uit het snelstromende witte water steken. De tubes worden gelukkig al elkaar vastgebonden worden om een soort vlot te vormen te maken om zo door de rotsen te navigeren. De gids gaat uiteraard mee in de boot dus het is wel veilig 😉

TIP ♥ – Voor zo’n US$6 per persoon kun je al dir rivier af (minimaal 4 personen) drijf je al over de Rio Mindo. De prijs is inclusief transport, helm, reddingsvest en een gids.

#5 Zweef in een touwtje boven de jungle

Vlieg met hoge snelheden door de jungle! Dat klinkt als een mooi avontuur. In Mindo kun je namelijk ziplinen. Verdeeld over 10 kabels kun je ondersteboven of als een soort door de bomen en over prachtige landschappen schieten. Deze zipline is één van de meest populaire plekken in Mindo. De kabels zijn in eerste instantie niet erg snel, maar als je eenmaal op snelheid bent gaat het goed hard!

#6 Bedwing de watervallen

Canyoning is een van de leukste activiteiten in Mindo. Dit gebeurd op dezelfde plekken als de waterval en de kabelbaan. Vanaf een 40 meter hoge waterval ga je met een touwtje naar beneden. Professionele gidsen zorgen ervoor dat het onmogelijk is om te vallen. Er zijn ook langere canyoning tours die 20, 15 en 12 meter hoge kliffen bedwingen.

TIP ♥ – het kost US$15 p.p. Een taxi kost $6

Hoe kom je er?

Mindo is een vrij toeristische bestemming in Ecuador. De makkelijkste manier is om vanuit Quito naar Mindo te reizen. Niet alleen omdat het vrij dichtbij ligt, maar ook omdat er vanuit Quito het meeste vervoer wordt geregeld. 

Vanuit Quito is het zo’n 2,5 uur rijden. Een ticket voor de bus kost je tussen de €2 en de €3 per persoon. Vanuit Santo Domingo is het net zo duur en doe je er een half uurtje langer over.

mindo

Beste reistijd

De gemiddelde temperatuur van Mindo ligt tussen de 15 en 25 graden. Als je van het mooiste weer wil genieten reis dan in de maanden juni, juli, augustus of september naar deze stad. In deze periode is het niet alleen het warmst, maar ook het droogst. Omdat veel mensen hier heen gaan om hier van de natuur te genieten en lekker te wandelen, is dit zeker de beste periode.

Locatie Mindo

Wat wij vinden:
  • 8.6/10
    Reis-Expert - 8.6/10
8.6/10

Samenvatting

Met de mooie omgeving die aan alle kanten wordt omringd door beboste bergen, is het kleine Mindo een populaire bestemming voor backpackers geworden, maar ook door inwoners van Quito. Zij gaan naar Mindo om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte van de stad. Mindo is echt nog een kleine authentiek plekje hoewel er hard gewerkt wordt gezien het nieuwe ziekenhuis, riolering, verharde wegen, trottoirs, en de promenade langs de rivier.

Meer lezen over Ecuador?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU