Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Mindo

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 4 mei, 2024

  Met de mooie omgeving die aan alle kanten wordt omringd door beboste bergen, is het kleine Mindo een populaire bestemming voor backpackers geworden, maar ook voor inwoners van Quito. Zij gaan naar Mindo om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte van de stad. Mindo is echt nog een kleine authentiek plekje hoewel er hard gewerkt wordt gezien het nieuwe ziekenhuis, riolering, verharde wegen, trottoirs, en de promenade langs de rivier.

  Ontspannen in de natuur

  Mindo is een rustige omgeving waar veel toeristen uit binnen- en buitenland naartoe gaan om lekker te ontspannen en van de natuur te genieten. Nu denk je misschien dat er niet zo veel te doen is, maar dit is zeker niet het geval.

  Er zijn niet alleen diverse hotels en restaurantjes te vinden, maar je kunt hier ook verschillende leuke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan tubing (de rivier afzakken in een vlot van autobanden) of het bewonderen van de watervallen.

  Mindo is de laatste jaren steeds populairder onder reizigers die de drukte willen vermijden. Mindo is, vooralsnog, een klein dorpje waar je komt voor de natuur.

  Mindo

  Locals in Mindo

  Bella Vista Valley in Mindo

  Het nabijgelegen Bella Vista Valley

  7x leuke bezienswaardigheden in Mindo

  Je bezoekt de stad niet alleen voor de prachtige natuur en de rust die deze natuur met zich meebrengt, maar ook om diverse leuke activiteiten te ondernemen. Zo kun je een tuin met vele soorten kolibries en vlinders bezoeken (de Mariposas de Mindo) en een kijkje nemen in een chocoladefabriek (El Quetzal).

  Dit zijn andere toffe dingen om te doen!

  #1 Maar een ritje in de Tarabita

  Deze kabelbaan brengt je 152 meter boven de rivier over het dik beboste Bosque Protector Mindo-Nambillo waar je tevens een aantal watervallen kunt bezichtigen. Boven aan kun je ook een aantal mooie wandelingen maken.

  Je zit in een soort karretje waarmee je over de jungle ‘zweeft’. Het is de perfecte manier om de omliggende bossen te zien.

  TIP ♥ – een ritje kost je US$2 per persoon.

  Mindo

  Cable car crossing

  #2 Doe de Waterfall Hike (Rio Nambilla Cascadas)

  Ooit lagen de watervallen van het Mindo Cloud Forest verborgen diep in de jungle. Jaren geleden zijn de watervallen ontdekt door de locals  en de watervallen zijn nu toegankelijk met de kabelbaan Tarabita (zie hierboven).

  Je komt langs vijf watervallen tijdens de wandeling!

  Veel mensen kiezen ervoor om de dichtstbijzijnde waterval te bezoeken, dat is ongeveer een half uur lopen langs de bergen. Als je wat meer avontuurlijk bent, betaal dan $3 voor toegang tot het Balneario Nambillo zwemgebied en spring van de waterval.

  TIP ♥ – entree is US$5 per persoon ($2,50 voor kinderen)

  mindo

  Waterfall of Nambillo

  #3 Ga tuben

  Je kunt ook met een rubberen band over de rivier drijven. Dit noemen ze Tuben, iets wat in Laos ook erg populair was. Op het eerste gezicht lijkt het vrij riskant omdat de rotsen uit het snelstromende witte water steken.

  De tubes worden gelukkig al elkaar vastgebonden worden om een soort vlot te vormen te maken om zo door de rotsen te navigeren. De gids gaat uiteraard mee in de boot dus het is wel veilig 😉

  Voor zo’n US$6 per persoon kun je al dir rivier af (minimaal 4 personen) drijf je al over de Rio Mindo. De prijs is inclusief transport, helm, reddingsvest en een gids.

  Tubing in Mindo

  Tubing op de Mindo rivier

  #5 Zweef in een touwtje boven de jungle

  Vlieg met hoge snelheden door de jungle! Dat klinkt als een mooi avontuur. In Mindo kun je namelijk ziplinen. Verdeeld over 10 kabels kun je ondersteboven of als een soort door de bomen en over prachtige landschappen schieten.

  Deze zipline is één van de meest populaire plekken in Mindo. De kabels zijn in eerste instantie niet erg snel, maar als je eenmaal op snelheid bent gaat het goed hard!

  Het is super om te doen en gelijk een mooie manier om de jungle van Mindo te verkennen. Hoewel je daar waarschijnlijk weinig van ziet omdat je zo snel gaat 🙂

  Tarabita in Mindo

  De kabelbaan

  #6 Bedwing de watervallen

  Canyoning is een van de leukste activiteiten in Mindo. Dit gebeurd op dezelfde plekken als de waterval en de kabelbaan. Vanaf een 40 meter hoge waterval ga je met een touwtje naar beneden. Professionele gidsen zorgen ervoor dat het onmogelijk is om te vallen.

  Er zijn ook langere canyoning tours die 20, 15 en 12 meter hoge kliffen bedwingen.

  TIP ♥ – het kost US$15 p.p. Een taxi kost $6Mindo waterval

  Hoe kom je er?

  Mindo is een bekende bestemming in Ecuador. De makkelijkste manier is om vanuit Quito naar Mindo te reizen. Niet alleen omdat het vrij dichtbij ligt, maar ook omdat er vanuit Quito de meeste bussen vertrekken en de meeste tours worden geregeld.

  Vanuit Quito is het zo’n 2,5 uur rijden. Een ticket voor de bus kost je tussen de US$3 en de US$5 per persoon. Bussen vertrekken vanaf Terminal de la Ofelia in het noorden van de stad. Hier kun je bij de information desk vragen naar de juiste bus.

  Vanuit Santo Domingo is het net zo duur en doe je er een half uurtje langer over.

  TIP ♥ – boek hier direct je tickets

  Beste plek om te overnachten

  Mindo is niet heel groot, maar er is genoeg goede accommodatie te vinden. Verwacht geen 5 sterren hotels of luxe resorts, maar vooral lokaal gerunde, sfeervolle accommodatie.

  De meeste accommodatie vind je uiteraard in het stadje zelf, maar als je op zoek bent naar de mooiste accommodaties kun je ook net buiten de stad kijken. In de bergen vind je veel eco-lodges wat zeker een aanrader is.

  Hou er rekening mee dat accommodatie in Mindo wat duurder is dan de rest van het land.

  TIP ♥ – check hier ons overzicht van de beste hotels in Mindo

  Beste reistijd

  De gemiddelde temperatuur van Mindo ligt tussen de 15°C en 25°C. Als je van het mooiste weer wil genieten reis dan in de maanden juni, juli, augustus of september naar deze stad.

  In deze periode is het niet alleen het warmst, maar ook het droogst. Omdat veel mensen hier heen gaan om hier van de natuur te genieten en lekker te wandelen, is dit zeker de beste periode.

  Locatie

  Meer lezen over Ecuador?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU