Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Rondreis Ecuador

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 9 september, 2020

Ecuador is een prachtig land, en ook nog niet zo toeristisch. Dat maakt een rondreis Ecuador juist zo mooi. De sprookjesachtige natuur, de cultuur en oude architectuur is indrukwekkend en je loopt er grotendeels zonder hordes toeristen. En het grootste voordeel van Ecuador is eigenlijk dat het maar een klein land is. Zo kun je tijdens een rondreis van drie weken bijna heel het land zien.

Rondreis Ecuador

Terwijl landen als Peru of Brazilië al jaren duizenden reizigers per jaar verwelkomen blijft Ecuador altijd een beetje achter. En dat is best vreemd aangezien het land een van de meest verrassende landen in Zuid Amerika is. Bijna iedereen kent de Galapagos eilanden, maar niemand weet dat ze bij Ecuador horen.

Daarnaast is er veel meer te zien hier. Een rondreis door Ecuador is een goede manier om het meeste van deze kleine parel te ontdekken. En wat is er nou leuker dan wandelen over de besneeuwde toppen of in het Parque Nacional Yasuní en drink je een biertje aan het strand omringd door palmbomen.

Galapagos eilandenDe Galapagos eilanden van Ecuador, zijn prachtig

Rondreis op internet

Er zijn op internet heel wat partijen te vinden waar je rondreis Ecuador kunt boeken. Het is wel belangrijk om je goed in te lezen voordat je een Rondreis Ecuador boekt. Wij bieden je daarom zoveel mogelijk informatie over het land. Lees meer over de beste reistijd, de prachtige bezienswaardigheden, hoe je een ticket boekt of hoeveel budget je nodig hebt. Belangrijke zaken die je moet weten voor je vertrekt.

Wil je online een rondreis gaan boeken? Vraag dan eerst een offerte aan of meer informatie over de reis. Zo kan je snel zien wat er allemaal wel of niet in de rondreis geregeld is.

Tijdens een rondreis door Ecuador zie je o.a. de San Rafael falls

Het landschap van Ecuador, met hier de San Rafael Falls, is sprookjesachtig

Voor wie is een rondreis Ecuador geschikt?

In principe kan iedereen een rondreis door Ecuador maken. Dat kan je zelf regelen en organiseren. Maar je kan het ook laten organiseren door gespecialiseerde tour operators. Een georganiseerde rondreis is voor sommige mensen een enorme uitkomst.

Waar wij het prachtig vinden om ons wekenlang in te lezen over een nieuwe bestemming, een mooie route te plannen en daarna zo min mogelijk vast te leggen om onderweg vrijheid te houden. Vinden andere dat helemaal niet leuk. Of hebben er gewoon geen tijd voor. Een georganiseerde rondreis is dan perfect voor jou.

Rondreis Ecuador met kinderen

Ga je met kinderen rondreizen in Ecuador? Dan is een georganiseerde rondreis misschien wel iets voor jullie. Laten we voor op stellen dat wij een groot voorstander zijn van reizen met kinderen. Je kinderen zien wat van de wereld en doen prachtige indrukken op onderweg.

Het kan echter wel belastend zijn om met (kleine) kinderen te reizen. Je wil toch zeker weten dat je een slaapplek hebt, dat je niet in gevaarlijke situaties terecht komt en dat er wat te doen is voor de kinderen.  Daar kan een reisorganisatie perfect bij helpen.

Zij doen al het uitzoek werk, zorgen er voor dat je het maximale uit je reis haalt en dat je goed bent voorbereid voor een reis met kinderen.

Weinig tijd voor een rondreis door Ecuador?

Ook als je weinig tijd hebt, zowel tijdens het reizen als ter voorbereiding kan een organisatie je goed helpen. Zij kennen het land op hun duimpje en kunnen je voorbereiding totaal uit handen nemen. Zo weet je zeker dat je zoveel mogelijk kunt doen tijdens je reis en toch uitgerust en vol energie terug komt.

QuitoEen rondreis door Ecuador begint meestal in Quito!

Reisinformatie Ecuador

Als je nu besloten hebt dat een georganiseerde rondreis door Ecuador helemaal jouw voor jou is, wordt het tijd om je verder in te gaan lezen. Een goede voorbereiding is namelijk wel nodig. Je wil niet in het verkeerde seizoen naar Ecuador gaan. Of thuis komen en van iedereen horen dat je net de allermooiste bezienswaardigheid van het land hebt overgeslagen. Lees je dus goed in voor dat je een reis boekt of een ticket koopt.

Budget Ecuador

Met een budget Ecuador van zo’n €25 tot €30 moet de budget reiziger wel rond zien te komen. Als je iets meer uitgeeft, zo’n €30 per dag, slaap je in iets comfortabelere accommodatie en kun je hier en daar een leuke tour boeken. Lees verder op onze budget Ecuador pagina.

Visum Ecuador

Bij aankomst in Ecuador, wat waarschijnlijk in Quito zal zijn, krijg je op het vliegveld een toeristenvisum in je paspoort gestempeld. Hiermee mag je 90 dagen in het land blijven. Officieel noemen ze het visum Ecuador een T-3 Tourist Card. Lees verder op onze visum Ecuador pagina.

Beste reistijd Ecuador

Hoewel het hier altijd lekker warm is heb je wel enige variatie als het gevolg van verschillende micro-klimaten. In de hooglanden, bijvoorbeeld, heerst het ‘droge seizoen van juni tot en met september. Dat zijn in principe de beste maanden. Lees verder op onze beste reistijd Ecuador pagina.

Meer lezen over Ecuador?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU