Rondreis Ecuador

Ecuador is een prachtig land en ook nog niet zo toeristisch. Dat maakt een rondreis door Ecuador zo mooi. De sprookjesachtige natuur, de cultuur en oude architectuur zijn indrukwekkend, maar het grootste voordeel is dat er geen hordes toeristen rondlopen. Daarnaast is Ecuador maar een klein land. Zo kun je tijdens een rondreis van drie weken bijna heel het land zien.

Rondreis door Ecuador

Terwijl landen als Peru of Brazilië al jaren duizenden reizigers per jaar verwelkomen blijft Ecuador altijd een beetje achter. En dat is best vreemd aangezien het land een van de meest verrassende landen in Zuid Amerika is.

Bijna iedereen kent de Galapagos eilanden, maar niemand weet dat ze bij Ecuador horen.

Daarnaast is er veel meer te zien hier. Een rondreis door Ecuador is een goede manier om het meeste van deze kleine parel te ontdekken.

Wandelen over de besneeuwde toppen, de kerken van Cuenca verkennen, de natuur rondom Banos in trekken, een biertje drinken aan het strand omringd door palmbomen of Quito verkennen. Een van onze favoriete steden in Zuid-Amerika.

Er is hier echt van alles te zien!

cathedral of the Immaculate Conception
De prachtige Cathedral of the Immaculate Conception in Cuenca

Voor wie is een rondreis Ecuador geschikt?

In principe kan iedereen een rondreis door Ecuador maken. Dat kan je zelf regelen en organiseren, maar je kunt het ook laten organiseren door gespecialiseerde touroperators.

Een georganiseerde rondreis is makkelijk als je zelf weinig kennis, tijd of zin hebt om een rondreis uit te zoeken.

De een vindt het prachtig om zich wekenlang in te lezen over een nieuwe bestemming, een mooie route te plannen en daarna zo min mogelijk vast te leggen, terwijl de ander dat helemaal niet leuk vindt of simpelweg de tijd er niet voor hebben.

Rondreis Ecuador met kinderen

Ga je met kinderen rondreizen in Ecuador? Dan is een georganiseerde rondreis misschien wel iets voor jullie. Wij zijn een groot voorstander van reizen met kinderen. Je kinderen zien wat van de wereld en doen prachtige indrukken op onderweg.

Het kan echter wel belastend zijn om met (kleine) kinderen te reizen. Je wilt toch zeker weten dat je een slaapplek hebt, dat je niet in gevaarlijke situaties terecht komt en dat er wat te doen is voor de kinderen.

Daar kan een reisorganisatie perfect bij helpen.

Zij doen al het uitzoek werk, zorgen er voor dat je het maximale uit je reis haalt en dat je goed bent voorbereid voor een reis met kinderen.

Tijdens een rondreis door Ecuador zie je o.a. de San Rafael falls
Het landschap van Ecuador, met hier de San Rafael Falls, is sprookjesachtig.

Reisinformatie Ecuador

Heb je besloten dat Ecuador houw volgende bestemming is, ongeacht of je zelfstandig reist of een rondreis boekt? Dan is het misschien wel handig om je verder in te lezen. Een goede voorbereiding is namelijk wel nodig.

Wij hebben daarom wat handige informatie voor je op een rij gezet.

Budget Ecuador

Ecuador is niet het goedkoopste land in Zuid-Amerika. De kosten liggen hier iets hoger, maar daar krijg je ook een hoop voor terug zoals goede accommodatie en betere wegen dan menig ander Zuid-Amerikaans land.

Met een budget Ecuador van zo’n €25 tot €30 moet de budget reiziger wel rond zien te komen. Als je iets meer uitgeeft, zo’n €45 per dag, slaap je in iets comfortabelere accommodatie en kun je hier en daar een leuke tour boeken.

TIP ♥ – lees meer op onze budget Ecuador pagina.

Visum Ecuador

Bij aankomst in Ecuador, wat waarschijnlijk in Quito zal zijn, krijg je op het vliegveld een toeristenvisum in je paspoort gestempeld. Hiermee mag je 90 dagen in het land blijven. Officieel noemen ze het visum Ecuador een T-3 Tourist Card.

TIP ♥ – lees meer op onze visum Ecuador pagina.

Beste reistijd Ecuador

Hoewel het hier altijd lekker warm is heb je wel enige variatie als het gevolg van verschillende micro-klimaten. In de hooglanden, bijvoorbeeld, heerst het ‘droge seizoen van juni tot en met september. Dat zijn in principe de beste maanden.

TIP ♥ – leer meer op onze beste reistijd Ecuador pagina.

2 gedachten over “Rondreis Ecuador”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven