Hoofdmenu
reis expert header

Reisinformatie Bolivia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Vergeleken met andere landen in Zuid-Amerika wordt Bolivia maar weinig bezocht. En dat is op z’n minst bijzonder te noemen. Het is het land van de torenhoge bergketens, oneindige zoutvlaktes en de snikhete jungle heeft immers genoeg te bieden. En Bolivia is niet alleen mooi qua natuur,  het biedt reizigers ook een fascinerende blik in de geschiedenis door de vele tradities en festivals die worden gehouden.

Bolivia geldt als een van de goedkoopste landen in Zuid-Amerika om te bezoeken. Met een budget van €20 per dag kom je een heel eind. Dat maakt het reizen een stuk leuker! Voordat je gaat reizen is het goed om het een en ander over het land te weten. Lees deze pagina met reisinformatie Bolivia daarom goed door;

Beste reistijd Bolivia

Hoewel Bolivia een land is van extreme weersomstandigheden, is het wel een bestemming die het hele jaar door bezocht kan worden. De winter, ook wel invierno, loopt van mei tot en met oktober. Dit is de beste reistijd Bolivia. Hoewel het dan ook hoogseizoen is heb je wel het beste weer met blauwe luchten en weinig regen.

De beste reistijd Bolivia wordt uiteraard afgesteld op het weer in het land. Met seizoenen bedoelen we daarom niet zozeer zomer en winter maar het hoogseizoen en laagseizoen. Die verschillen namelijk niet alleen qua weer maar ook qua drukte en prijzen van bijvoorbeeld accommodatie of bezienswaardigheden. Bedenk daarom goed van te voren in welk seizoen je wilt reizen.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Bolivia.

Beste reistijd Bolivia
salar de uyuni

De bekende zoutvlaktes 

Budget Bolivia

De budget reizigers zitten in Bolivia best goed. Het is namelijk een van de goedkoopste landen in Zuid-Amerika, en aanzienlijk goedkoper dan buurland Chili, Brazilië en Argentinië. Kosten voor het eten, accommodatie en vervoer zijn allemaal relatief goedkoop, en reizigers met een klein budget moeten in staat zijn om voor €25 tot €25 per dag rond te komen.

Een budget is persoonsgebonden. Niet iedereen is een budget reiziger die voor €15 per dag het wil of kan reizen. Als je wat luxer wil reizen en af en toe een in een duurder restaurant, reist met minivans of slaapt in een hotel gaat het budget Bolivia namelijk wel richting de €40 per dag per persoon. Dat is iets realistischer.

TIP ♥ – op de pagina Budget Bolivia lees je meer.

Visum Bolivia

Zodra je op het vliegveld van La Paz, of over de grens aan komt in Bolivia krijgen alle Nederlanders en Belgen een visum voor 90 dagen (3 maanden). Dit is gratis. Eigenlijk is het ook geen visum maar een stempel. Ze noemen het een tourist card. Hiermee mag je 90 dagen lang vrij door Bolivia mag reizen.

TIP ♥ – meer informatie over je visum vind je op de pagina Visum Bolivia.

madidi national park

Het schitterende Madidi National Park

Inentingen Bolivia

Op dit moment zijn er geen verplichte inentingen Bolivia. Het enige wat er verplicht is, is een inentingen tegen gele koorts als je zeven dagen voordat je in Bolivia aan komt in een gele koorts land bent geweest, maar dat komt bijna niet voor. Uiteraard kan het advies wel veranderen. We adviseren om de website van de Rijksoverheid goed in de gaten te houden.

TIP ♥ – meer info hierover lees je op de pagina inentingen Bolivia

Eten en drinken Bolivia

Het vlees dat ze eten komt vaak met rijst, aardappel en sla, wat wel een bijzondere combinatie is. Vaak wordt het geserveerd met llajhua, een soort dressing van tomaten. Alle grotere steden in Bolivia hebben restaurants. Ze bieden bijna allemaal een lunch (almuerzo), bestaande uit een soep en een hoofdgerecht (segundo).

Sommige restaurants hebben als vooraf een klein voorgerecht en dessert. Veel restaurants bieden ook set diner in de avond. In kleinere steden is de keuze veel beperkter, en zijn de eenvoudige almuerzo en cena vaak de enige maaltijd die je kunt krijgen. Niet veel restaurants zijn open voor ontbijt (desayuno) dus mocht het niet bij je accommodatie zitten sla dan zelf wat eten in.

TIP ♥ – meer info over het eten vind je op de pagina Eten en Drinken Bolivia.

eten bolivia

Vervoer Bolivia

Het vervoer Bolivia, en de topografie van het land maken het een behoorlijke uitdaging om rond te reizen. Het grootste deel van Bolivia’s wegennet is onverhard, en de meeste hoofdwegen zijn in slechte staat. Maar niet getreurd, want hoewel het geen comfortabele reis wordt, is het wel een door de prachtige landschappen.

De tourist card die je krijgt bij de grens moet je A LTIJD bij je hebben en goed bewaren

De meeste Bolivianen reizen met de bus, vooral omdat deze vrijwel overal komen en niet heel duur zijn. Als er geen bussen rijden, kom je vaak bij vrachtwagens (camiones). Die zijn langzamer, veel minder comfortabel en niet veel goedkoper, maar rijden wel vaak naar plaatsen waar bussen niet gaan. Vliegen wordt steeds belangrijker in Bolivia.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina vervoer Bolivia.

Meer lezen over Bolivia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU