Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Bolivia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Bolivia, het land van de torenhoge bergketens, oneindige zoutvlaktes en de snikhete jungle en bijzondere steden. Bolivia is een van de leukste (en meest betaalbare) landen in Zuid-Amerika. Gek genoeg pas genoemd achter landen als Argentinië, Peru of Colombia. Dat terwijl hier genoeg te doen is. Voordat je gaat reizen is het goed om het een en ander over het land te weten. Wij delen hier alle reistips en reisinformatie over Bolivia!

  Wat is de beste reistijd

  Bij reistips en reisinformatie over Bolivia hoort natuurlijk ook het weer. Hoewel Bolivia een land is van extreme weersomstandigheden, is het wel een bestemming die het hele jaar door bezocht kan worden.

  De winter, ook wel invierno, loopt van mei tot en met oktober. Dit is de beste reistijd voor Bolivia.

  Hoewel het dan ook hoogseizoen is, heb je wel het beste weer met blauwe luchten en weinig regen.

  De zomermaanden in Bolivia (november tot en met maart) zijn qua temperatuur het best. Dit zijn echter ook de maanden met de meeste regen. Dit kan het reizen beperken in verband met onder gelopen wegen.

  TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Bolivia.

  Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
  Temp. 23 24 20 19 18 17 17 18 19 20 22 23
  Regen (mm) 130 100 75 30 10 5 0 5 25 35 45 95

  Groen = beste reismaanden
  MOBIEL: swipe naar rechts voor meer maanden

  Wat kost een reis

  Bij reisinformatie over Bolivia horen natuurlijk ook de kosten.  De budget reizigers zitten in Bolivia goed. Het is namelijk een van de goedkoopste landen in Zuid-Amerika. Aanzienlijk goedkoper dan landen als Chili, Brazilië en Argentinië.

  Kosten voor het eten, accommodatie en vervoer zijn allemaal relatief goedkoop en met een budget van €45 tot €55 per dag kun je prima reizen. De budget backpackers kunnen het zelfs met minder

  Een budget is altijd persoonsgebonden. Niet iedereen reist op dezelfde manier. Plan je budget altijd wat hoger dan je in eerste instantie in gedachten hebt. Je zult altijd meer uitgeven dan gepland.

  TIP ♥ – op de pagina budget voor Bolivia lees je meer.

  Backpacken in Bolivia

  Uitzicht op Copacabana vanaf Cerro Calvario

  Heb je een visum nodig

  Zodra je op het vliegveld van La Paz, of via een landsgrens in Bolivia komt, krijgen alle Nederlanders en Belgen een visum voor 90 dagen. Let op dat 90 dagen niet gelijk staat aan 3 maanden!

  Het visum is gratis. Eigenlijk is het ook geen visum maar een stempel. Ze noemen het een tourist card. Hiermee mag je 90 dagen lang vrij door Bolivia mag reizen. Het visum is eenmalig te verlengen.

  TIP ♥ – meer informatie over je visum vind je op de pagina visum Bolivia

  Heb je inentingen nodig voor Bolivia

  Bij reisinformatie over Bolivia, horen ook de inentingen. Op dit moment zijn er geen verplichte inentingen voor Bolivia. Het enige wat er verplicht is, is een inentingen tegen gele koorts als je zeven dagen voordat je in Bolivia aan komt in een gele koorts land bent geweest, maar dat komt bijna niet voor.

  Aanbevolen inentingen zijn:

  • een vaccinatie tegen DTP;
  • vaccinatie tegen hepatitis A;
  • vaccinatie tegen gele koorts.

  Uiteraard kan het advies wel veranderen. We adviseren om de website van de Rijksoverheid goed in de gaten te houden.

  TIP ♥ – meer info hierover lees je op de pagina inentingen Bolivia

  Rurrenabaque

  Rurrenabaque

  Wat kun je verwachten qua eten?

  Argentinië en Brazilië staan bekend als foody-paradise en eerlijk is eerlijk: Bolivia bleef wat betreft de culinaire hoogstandjes een beetje achter. Dat is ook niet gek. Wereldsteden als Buenos Aires of Rio de Janeiro worden moderner en hipper met funky restaurants.

  Die verandering moet in Bolivia nog komen, als dat al komt. Het land heeft lang geteerd op de eigen traditionele gerechten, maar de in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het eten de laatste jaren veelzijdiger dan je denkt.

  Door het toenemende toerisme, vind je steeds meer hippe bars, restaurants en dus ook nieuwe gerechten. De streetfood scene wordt steeds beter. Probeer in ieder geval deze gerechten;

  • Salteñas
  • Pique macho
  • Silpancho
  • Papas Rellenas

  TIP ♥ – meer info over het eten vind je op de pagina eten en drinken Bolivia.

  La Paz Night Market

  La Paz Night Market

  Vervoer Bolivia

  Het kan nog een uitdaging zijn om van A naar B te komen in Bolivia, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld Peru. Toch is het vervoer in Bolivia de laatste jaren enorm verbeterd. De onverharde wegen worden verhard, bussen worden vernieuwd en het netwerk van binnenlandse vluchten wordt uitgebreid

  De meeste reizigers reizen met de bus, vooral omdat deze vrijwel overal komen en niet heel duur zijn. In en rondom steden rijden vaak de kleine, gekleurde bussen (micro’s).

  De laatste jaren komen er ook steeds meer grotere bussen bij en zijn binnenlandse vluchten steeds populairder.

  TIP ♥ – meer info vind je op de pagina vervoer in Bolivia.

  Meer lezen over Bolivia?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU