Hoofdmenu
reis expert header

Vliegtickets Bolivia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Bolivia is een prachtig land. Het is niet groot, en je hebt er ook geen strand, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt met besneeuwde bergtoppen, spiegelgladde meren, gigantische regenwouden, uitgestrekte savannes en het Amazonegebied. Helaas zijn er geen directe vluchten vanuit Nederland waardoor vliegticket Bolivia best prijzig zijn.

TIP – vliegtickets naar Bolivia vanaf €845  bekijk de tickets hier

Vliegtickets Bolivia

Waarom je naar Bolivia moet reizen kun je zien op de pagina bezienswaardigheden Bolivia. Hier willen we je graag informatie geven over hoe je het goedkoopste vliegticket Bolivia vindt. Bolivia wordt vaak overgeslagen door veel reizigers.

Dat betekent dat prijzen voor een vliegticket best hoog liggen. Zeker als je dat vergelijkt met Brazilië of bijvoorbeeld Thailand.

Garantie op het goedkoopste vliegticket Bolivia kunnen we je niet geven. We kunnen je echter wel een aantal tips geven voor het boeken van goedkope vliegtickets. Op deze pagina vertellen we je over:

Goedkope vliegtickets Bolivia boeken

Het zal nog wel wat jaren duren voordat de vliegtickets Bolivia op hetzelfde prijsniveau zitten als bijvoorbeeld Brazilië. Een retourtje Bolivia kost je al snel zo’n €750. De laatste jaren zijn er nogal wat websites bijgekomen waar je vliegtickets Bolivia kunt boeken. De een beweert nog mooiere prijzen dan de ander.

Dit zijn vaak stuntprijzen, op onmogelijke data. Welke site je ook gebruikt om je tickets te boeken, verwacht geen honderden euro’s verschil qua prijzen tussen verschillende websites. Het zijn nog altijd de luchtvaartmaatschappijen die de prijzen bepalen, niet de ticketvergelijkers. 

TIP ♥ – vliegtickets zijn in het hoogseizoen (mei t/m oktober) en tijdens onze vakantie maanden altijd duurder.

Tips

We hebben zelf redelijk wat ervaring met het boeken van tickets. Toch weten ook wij lang niet alles. We kunnen we wel onze ervaringen delen. Zo is het handig om met flexibele vertrekdata te zoeken.

Als je zoekt op een vaste datum mis je wellicht goedkopere data rondom je originele vertrekdatum. Bij Tix kun je een tabel kiezen die de goedkoopste vliegtickets Bolivia laat zien van een paar dagen rondom jou gekozen vertrekdatum.

Houd verder ook rekening met het hoogseizoen. De maanden mei tot en met oktober vormen het hoogseizoen en de vliegtickets zijn dan duurder. Hetzelfde geld voor onze vakantiemaanden juli en augustus. De maanden na onze zomer zijn over het algemeen het goedkoopst, net als januari.

Salar de Uyun

De beste vliegticket websites

Je ticket kun je op allerlei websites boeken. Wij hebben de beste ervaring met CheapTickets. Maar het kan zijn dat je niet zo’n fan bent van deze site. Gelukkig zijn er nog andere sites waar je je vliegtickets Bolivia kunt boeken. Welke site je ook gebruikt, en wanneer je ook vliegt. Vergelijk altijd verschillende tickets.

Skyscanner

Skyscanner logo

Handige trucjes

Een vliegticket boeken is bijna net zo leuk als het reizen zelf. Je reis wordt immers werkelijkheid. Wij hebben in de loop der jaren heel wat tickets geboekt, maar helaas is er geen gouden regel die je kunt volgen zodat je automatisch het goedkoopste vliegticket vind.

Wat we wel kunnen doen is onze ervaringen, en die van andere reizigers, met jou delen. Daarnaast hebben we heel wat informatie ingewonnen bij verschillende ticketsites waar we mee samenwerken. Zij kennen het systeem immers het beste.

1. Prijsalarm

Een soort wekker voor goedkope vliegtickets. Dat is altijd handig! Bij de vergelijkingssite Skyscanner kun je makkelijk een prijsalarm instellen.

Het is vrij eenvoudig. Als je zoekt op vliegtickets Bolivia en er zit geen geschikte prijs tussen kun je een prijsalarm instellen. Je krijgt een melding zodra de prijs van het ticket verhoogd of verlaagd wordt. Op die manier volg je heel makkelijk jouw ticketprijs.

2. Nieuwsbrief

Een inbox vol met tientallen nieuwsbrieven wil niemand. Maar het kan je wel degelijk geld schelen. Via nieuwsbrieven kondigen veel luchtvaartmaatschappijen namelijk hun aanbiedingen aan. En wat er vaak gebeurd is dat luchtvaartmaatschappijen elkaar volgen qua prijsverlagingen. Mocht KLM de prijzen voor een vliegtickets Bolivia verlagen, is de kans aanwezig tot British Airways dat ook doet.

3. Aanbiedingen

Verwacht geen aanbiedingen in de trend van 50% korting. Maar het is de moeite waard om aanbiedingen in de gaten te houden. Vaak zijn januari en september echte ‘aanbieding maanden’. In deze maanden vullen ze de ‘gaten’ tussen het hoog- en laagseizoen.

Daarom proberen ze met aanbiedingen in de maanden januari en september die rustige maanden op te vullen.

Andere landen

Wat je ook kunt doen is een ticket boeken naar een ander land en vanaf daar verder reizen. Peru, Chili en Brazilië zijn namelijk goedkopere bestemmingen dan Bolivia. Een ticket naar Brazilië boek je bijvoorbeeld al voor €435! Dat is de helft van een ticket naar Bolivia!

Je kunt dan van Brazilië voordelig naar Bolivia vliegen. Zo boek je bij Skyscanner makkelijk een vlucht van Rio naar La Paz, en dat kost je ‘maar’ zo’n €100. In totaal ben je wel langer onderweg maar het scheelt je zomaar een paar honderd euro voor je ticket!

Meer lezen over Bolivia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU