Rondreis Bolivia

Bolivia is een schitterend land, en gek genoeg wordt het vaak overgeslagen door de internationale reiswereld. En dat is op z’n minst vreemd want Bolivia is een prachtig land. Een rondreis Bolivia is niet voor iedereen weggelegd maar degene die het avontuur aan gaan worden beloond met een onvergetelijke ervaring!

Rondreis Bolivia

Bolivia is een nog onontdekt land Zuid-Amerika waar nog maar weinig reizigers heen gaan. De reizigers die wel gaan worden beloond met een prachtige reis. Of je nu ’s werelds meest gevaarlijke wegen rijdt, gaat paragliden boven groene valleien of gaat vissen in de Amazone rivier. De mogelijkheid voor een waar avontuur is grenzeloos.

Wat je ook doet, wat je ook zoekt in je reis. De kans is groot dat je het vindt in Bolivia. Of dat nu de natuur, de mensen of de cultuur is. De veelzijdigheid van het land maken je rondreis Bolivia onvergetelijk. Er zijn verschillende websites waar je rondreizen kunt boeken. Je kunt hier makkelijk, veilig en snel online boeken.

salar de uyuni

Tijdens je rondreis Bolivia kom je ongetwijfeld langs de zoutvlaktes van Salar de Uyuni

Voor wie is een rondreis Bolivia

Er zijn vele verschillende soorten reizigers. En iedereen zoekt net weer even wat anders dan de ander. Daarom is een (georganiseerde) rondreis in Bolivia ook niet direct voor iedereen geschikt. Sommige willen gewoon dat iemand hun rondreis compleet plant omdat ze dat al jaren zo doen terwijl de ander het liefst maanden lang ieder detail minutieus van te voren plant. Beide hebben waarschijnlijk een heerlijk tijd op reis. Hier een aantal redenen om een rondreis door Bolivia te laten organiseren door een gespecialiseerd bedrijf.

Reizen met kinderen

Heb je (kleine) kinderen die je graag mee wilt nemen op reis, dan is een georganiseerde rondreis perfect. Alles is geregeld dus jij/jullie kunnen je aandacht volledig op de kinderen richten en genieten van je reis samen.
Voor de kids is het ook de ideale manier van reizen. Je weet zeker dat er plek is in bijvoorbeeld de bus die je moet nemen. Alles is goed geregeld en omdat je van te voren hebt aangegeven dat je met kinderen reist houden de mensen van het hotel of de reisorganisatie hier ook rekening mee. Zo kunnen ze bijvoorbeeld net dat hotel boeken met zwembad waar de kinderen nog even kunnen zwemmen.

Voor het eerst op verre reis

Ga je voor het eerst op reis buiten Europa? Ook dan is een georganiseerde rondreis door Bolivia een prima oplossing. Zo’n eerste keer ver weg kan best spannend zijn. Je weet niet wat je kan verwachten, hoe de mensen daar zullen zijn, kan ik mij verstaanbaar maken of hoe ik van A naar B komt. Als een reisorganisatie dit allemaal voor jou kan regelen neemt dat een hoop onzekerheid weg. Zo ga je beter gemutst op reis en kan je ook beter genieten van het land zelf en al het moois dat het te bieden heeft.

Mensen met weinig tijd

Wil je graag Bolivia ontdekken maar heb je niet zeeën van tijd om alles zelf uit te zoeken. Of heb je nog maar twee weken vakantie over? Ook dan is een georganiseerde rondreis door Bolivia een ideale uitkomst.
Wederom wordt al het uitzoekwerk voor je gedaan. Alles wordt voor je geboekt. Je hoeft dus zowel van te voren als onderweg geen enkele tijd te besteden aan het uitzoeken van bezienswaardigheden in Bolivia of het zoeken van je volgende hotel. Dat maakt het reizen relaxt en op die manier kan jij het maximale uit je reis halen.

Sucre

Het prachtige Sucre

Reisinformatie Bolivia

Heb je de knoop doorgehakt? Ga jij die rondreis door Bolivia dit jaar maken? Dan is het goed om van te voren een aantal dingen te noteren. Wat handige reisinformatie die je op weg kunnen helpen.
Bijvoorbeeld; wat voor budget heb ik nodig? Of wat is de beste tijd om Bolivia te bezoeken? Hier onder beschrijven we een aantal van deze onderwerpen. Meer informatie vind je op onze reisinformatie Bolivia pagina.

Budget Bolivia

Als je gaat backpacken (of een rondreis Bolivia maakt) is het belangrijk om te weten wat je ongeveer uit zal geven. Een budget is per persoon verschillend maar met €20 tot €25 per dag per persoon kun je een heel eind komen. Het kan goedkoper als je low-budget reist en duurder als je wat meer luxe zoekt. Meer weten? Bekijk onze pagina budget Bolivia.

Visum Bolivia

Zodra je op het vliegveld van La Paz, of over de grens aan komt in Bolivia krijgen alle Nederlanders en Belgen een visum voor 90 dagen (3 maanden). Dit is gratis. Eigenlijk is het ook geen visum maar een stempel. Ze noemen het een tourist card. Hiermee mag je 90 dagen lang vrij door Bolivia mag reizen.

Beste reistijd Peru

Hoewel Bolivia een land is van extreme weersomstandigheden, is het wel een bestemming die het hele jaar door bezocht kan worden. De winter, ook wel invierno, loopt van mei tot en met oktober. Dit is de beste reistijd Bolivia. Hoewel het dan ook hoogseizoen is heb je wel het beste weer met blauwe luchten en weinig regen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven