Als je naar Myanmar reist heb je een visum nodig. Zonder visum kom je het land niet in, en daar zijn ze redelijks streng in. Je kunt je visum voor Myanmar op verschillende manieren regelen. ‘Vroeger’ was het nogal een klus om een visum voor Myanmar te regelen maar de laatste tijd worden de regels steeds eenvoudiger.

Visum voor Myanmar

We gaan er hier van uit dat je voor een toeristenvisum gaat. Met een toeristenvisum kun je 28 dagen lang in Myanmar blijven. Als je het visum voor Myanmar hebt aangevraagd (zie mogelijkheden hier onder) is deze 90 dagen geldig. Je moet dus binnen 90 dagen Myanmar in. Zorg er dus voor dat je je visum niet te vroeg aan vraagt.

Sinds september 2014 is er een e-Visa beschikbaar voor Myanmar.

Hoe vraag je een visum voor Myanmar aan

Er zijn een aantal mogelijkheden om een visum aan te vragen. Dit zijn;

e-Visa aanvragen

Je visum online aanvragen is de makkelijkste manier om een visum te krijgen voor Myanmar. De stappen zijn redelijk simpel en veilig. Om een e-Visum aan te vragen moet je de volgende stappen doorlopen;

 • Ga naar de website van het Ministerie van Myanmar en doorloop de stappen die hier worden genoemd
 • Betaal $70 via creditcard
 • Binnen 3 dagen ontvang je een eVisa approval letter per mail
 • Neem deze eVisa Approval Letter geprint mee. Deze moet je tonen op het vliegveld op Myanmar
 • Je ontvangt een e-visa stempel in je paspoort

Een e-Visa geldt als single entry en is alleen geldig als je aankomt op één van de volgende entry points:

 • Yangon International Airport
 • Mandalay International Airport
 • Nay Pyi Taw International Airport
 • Tachileik Land Border Checkpoint (Thailand)
 • Myawaddy Land Border Checkpoint (Thailand)
 • Kawthaung Land Border Checkpoint (Thailand)
 • Tamu Land Border Checkpoint (India)
 • Rih Khaw Dar Land Border Checkpoint (India)

Vervoer myanmar

Visum Myanmar via de Ambassade in Brussel

Je kunt ook je visum voor Myanmar aanvragen bij de ambassade in Brussel. Dit is goedkoper, maar ook meer werk. Je kan via de website van de ambassade een formulier downloaden en invullen. Dit formulier vind je onder Tourist Information.

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor het aanvragen van een visum via de ambassade. Je kunt dit formulier downloaden. Reken op een aanvraag tijd van ongeveer 2 weken. Meer informatie vind je op de website van de ambassade.

Sinds 1 september 2016 kun je op in Tachileik, Myawaddy en Kawthaung de grens oversteken tussen Thailand en Myanmar met het e-Visa visum!

Via de ambassade in Bangkok

Een makkelijke en goedkope manier om je visum aan te vragen is via de ambassade in Bangkok. Als je al op reis bent in Azië (Bangkok) is dit zeker een optie.

Als je het via de ambassade in Bangkok regelt, betaal je uiteraard wel een vergoeding. Je moet je paspoort inleveren. Deze krijg je meestal een werkdag later weer terug inclusief je visum voor Myanmar. Ze rekenen de volgende tarieven;

 • 1.600 baht (€42 – binnen 3 dagen klaar)
 • 2.150 baht (€57 – binnen 2 dagen klaar)
 • 2.290 baht (€61 – zelfde dag klaar)

Visum Myanmar via guesthouse in Bangkok

Op Khao San Road zijn er veel organisaties die een visum voor Myanmar voor je kunnen regelen. Wees niet bang dat je het niet kan vinden, je wordt namelijk overal aangesproken.

Je moet je paspoort, inclusief 2 pasfoto’s, inleveren om een visum te krijgen. Als je je visum de volgende werkdag nog wil hebben betaal je ongeveer 2.200 Baht (€55). Als je langer de tijd hebt, gaat de prijs naar beneden. Houd er wel rekening mee dat prijzen kunnen variëren. Het kan zijn dat het nu al duurder is dan 2.200 Baht.

Online via een visumbureau

Als je liever je visum voor Myanmar van tevoren in Nederland wil regelen kan dat natuurlijk ook. Het is niet noodzakelijk, maar het zorgt wel voor iets minder stress als je weet dat een Nederlands bedrijf alle zorgen uit handen neemt.

Grensovergang Thailand – Myanmar

Nog niet zo lang geleden kon je Myanmar alleen binnen komen via een internationale luchthaven (Yangon of Mandalay). Daar is tegenwoordig verandering in gekomen. Met je visum kun je nu ook van Thailand naar Myanmar reizen over land.

In totaal zijn 4 grensovergangen waar je over land tussen Thailand en Myanmar mag reizen. De grensovergangen waar je Myanmar kunt binnen komen (of verlaten zijn).

 • Mai Sai – Tachileik   accepteert e-Visa;
 • Ranong – Kawthaung  accepteert e-Visa;
 • Mae Sot – Myawaddy   accepteert e-Visa;
 • Phunaron – Htee Kee  accepteert geen e-Visa.

TIP ♥ – je kunt tot op heden alleen via Thailand over land naar Myanmar.

0 gedachten over “Visum Myanmar”

 1. bas van de langenberg

  ik had even een vraagje hoe ik een visum aanvraag als ik liftend aan het reizen ben en naar myanmar wil

 2. Hoe kan ik het visum aanvragen wanneer ik al in Thailand over land reis en ver weg ben van Bangkok? Hoe pak im dat aan?

   1. Hoi Ties, dit is tegenstrijdig met het artikel lijkt me. Je kan toch gewoon een e-visa aanvragen en hiermee bij een van de drie aangegeven overgangen de grens overgaan? Let me know if i am wrong ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven