Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Backpacken Laos

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 juli, 2020

Laos laat zich gelden met één van de meest ongerepte landschappen in Zuid-Oost Azië, een cultuur die nog grotendeels intact is en de meest relaxte mensen op deze aardbol. Samen met Cambodja en Vietnam is Laos een land wat veel backpackers bezoeken in één reis. Laos is een heerlijk land om in backpacken! Het grootste voordeel van backpacken Laos is dat je alle vrijheid hebt om dit schitterende land te ontdekken.

Backpacken Laos

Relax. Dat is het beste woord om Laos te omschrijven. Het is een oase van rust vergeleken met landen als Thailand of Vietnam. Laos is jarenlang afgesloten geweest door oorlogen en ongeregeldheden. Die tijd is achter de rug. Laos is populair en dat is logisch want het is aan magisch mooi land. Het land ontwikkeld zich snel maar behoudt gelukkig zijn unieke karakter, mede door de vriendelijke mensen.

Het noorden van Laos

Het leven op het platteland is chill en zelfs de hoofdstad, Vientiane voelt als een dorp. Degene die het echte Azië willen ervaren en in een relatief rustig land tijd willen doorbrengen mag Laos absoluut niet overslaan. De combinatie van rust, authenticiteit, de natuur en de vriendelijke mensen maken het backpacken Laos tot een absoluut hoogtepunt!

Ook in het regenseizoen kan je Laos prima bezoeken. Hou er dan wel rekening mee dat het schitterende noorden, de reden van veel backpackers om Laos überhaupt te bezoeken, lastiger te bezoeken is. Laat je echter niet ontmoedigen door een beetje regen.

Het noorden van Laos is een schitterend gebied met uitgestrekte jungle waar je geweldig mooie wandelingen en jungle tochten kunt maken. Ook de beroemde Gibbon Experience bevindt zich in het noorden, nabij Huay Xai.

Al met al genoeg reden om dit kleine landje tussen de grote “vedetten” Vietnam en Thailand niet over te slaan.

Vliegtickets Laos

Vliegen naar Laos is niet heel duur. Je kan er voor kiezen om rechtstreeks naar Vientiane te vliegen. Een andere (goedkopere) optie is om naar Bangkok te vliegen en vanaf daar een vlucht te regelen naar Laos (Vientiane).

Omdat er vaker op Bangkok wordt gevlogen zullen de tickets naar Bangkok goedkoper zijn dan vliegtickets Laos. Daarnaast koste een vliegticket van Bangkok naar Vientiane vaak niet meer dan €50 tot €100. Een vliegticket Laos gaat al snel richting de €1.000 terwijl je al voor €550 een retourtje Bangkok hebt. Je bent misschien een dag langer onderweg maar het scheelt je al snel een paar honderd euro.

TIP ♥ – wil je rechtstreeks naar Laos vliegen? Bekijk dan onze vliegtickets Laos pagina’s voor tips en trick over het vinden van het goedkoopste ticket.

Luang Prabang

Overnachten Laos

Tijdens het backpacken Laos zal je ook moeten overmachten. Bij backpackers zijn het hostel of guesthouse populair. Een hostel is vooral populair omdat je er veel andere reizigers ontmoet. Veel mensen die alleen backpacken door Laos kiezen dan ook voor een hoste.

Een hotel is ook een optie maar dit is vaak wat duurder. Laos staat al langer op de radar van menig reiziger wat betekend dat je op de meeste plekken altijd accommodatie vindt. Of dat nu een hostel, guesthouse of hotel is.

Je kan er voor kiezen om je accommodatie online te regelen. Het leukste van backpacken is echter de vrijheid! Als je je accommodatie vast legt zit je hier aan vast.

TIP ♥ – kijk voor meer informatie over hotels hier.

Vang Vieng

Top 4 Highlights Laos

Laos blinkt uit in schitterende natuur en bijzonder cultuur en de highlights Laos zijn er bijna te veel om op te noemen. Eigenlijk zijn de inwoners van het land de échte bezienswaardigheid maar Laos biedt een hoop.

Of je nu de bergen in het noorden wilt verkennen of relaxed in het zuiden bij de 4.000 Islands. Daarnaast is er nog de Mekong en het schitterende binnenland met bizar mooie landschappen om over de sfeervolle stadjes nog maar te zwijgen.

TIP ♥ – wil je nog meer highlights van dit mooie land ontdekken? Kijk dan eens op onze Highlights Laos pagina voor een compleet overzicht.

Vientiane

Vientiane is de hoofdstad van Laos en een oase van rust en sfeer. Het is een stad met oude Franse koloniale gebouwen, gezellige straatjes en marktkraampjes. Hoewel het een hoofdstad is, is Vientiane in geen velden of wegen te vergelijken met hoofdsteden als Bangkok of Jakarta. Het is meer een groot dorp dan een stad. Breng een paar dagen door in deze heerlijke stad en je vindt ontelbare bezienswaardigheden.

Luang Prabang

Sfeer, gezelligheid, kleur en geur is hetgeen wat Luang Prabang siert. Cafetjes, backpackers, restaurantjes, activiteiten op de Khan rivier en kleurrijke producten op marktjes; het hoort allemaal bij Luang Prabang. Dit dorpje is omringd door bergen en ligt op zo’n 700 meter boven de zeespiegel. Luang Prabang is een bekende toeristische plek in Laos.

Si Phan Don – 4000 eilanden

Si Phan Don, ook wel bekend als de 4000 Islands, is een eilandengroep waarvan een deel bewoond en een deel onbewoond is. Je vindt het in zuid Laos tegen de grens van Cambodja. Het is een archipel van eilanden waar de tijd stil lijkt te staan. Alles gaat hier in een rustig, laid-back tempo, zelfs voor Laotiaanse begrippen.

Vang Vieng

Vang Vieng, the most improbable party town on the planet. Zo werd Vang Vieng omschreven door verschillende reissites. Jaren lang stond Vang Vieng bekend als dé partytown van Zuidoost-Azië, vooral bekend vanwege het tuben op de Nam Song rivier. Maar die tijd is voorbij. In 2012 sloot de overheid de meeste ‘tubing’ activiteiten en illegale bars langs het water te sluiten. Het kan nog wel maar in mindere mate dan in het verleden.

Beste reistijd Laos

De hoogste temperaturen vindt je in maart tot en met mei, het is dan zo’n 32 graden. Mocht je in deze tijd in Laos zijn en lange wandelingen willen maken of bergen willen beklimmen bedenk je dan dat dit best zwaar kan zijn.

April is overigens de heetste maand van het jaar. Na april komt het regenseizoen inzetten. Net als in andere Aziatische landen valt deze regen niet op een vast tijdstip. Het voordeel van het regenseizoen is dat het landschap schitterend groen is.

De rijstvelden en bossen krijgen de mooiste kleuren. Het levert spectaculaire plaatjes op met mooi gekleurde rijstvelden, donkere regenwolken en strak blauwe luchten.

TIP ♥ – lees meer over het de beste reistijd Laos!

Beste reistijd voor Laos

Meer lezen over Laos?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU