Raoul – Tijdens mijn reis door Azië was Muang Khua zo’n plek die je niet plant, maar uiteindelijk nooit meer vergeet. Wij besloten om van Luang Prabang naar Muang Khua te varen en dat werd een onvergetelijke reis. Muang Khua zelf is niet bijzonder, maar de reis is super tof.

Muang Khua: de poort naar noord Vietnam

Dit is niet de meest spannende plek van Laos. De stad wordt voornamelijk gebruikt als doorreisplek naar Nong Khiaw in het zuiden, of Dien Bien Phu in Vietnam. De stad zelf heeft eigenlijk geen bezienswaardig te bieden.

Toch voel je dat dit echt nog een authentieke stad in Laos is. Dit geeft de stad wel weer charme. Daarnaast is de omgeving wel heel mooi.

Als je niet van plan bent de bootreis van Luang Prabang naar Dien Bien Phu in Vietnam te maken hoef je Nong Khiaw niet op je bucketlist te zetten.

Muang Khua townMuang Khua aan de Nam Ou rivier.

Wat is er te doen in Muang Khua?

Het is niet zo dat er helemaal niets te beleven is in Muang Khua. De stad heeft geen grote highlights te bieden, maar is wel leuk om voor een dag te verkennen.

Hieronder een lijstje met de leukste dingen om te doen.

#1  Verken de stad

Zoals we al eerder zeiden, Muang Khua is niet de meest sprankelende plek in Laos. Toch is het wel leuk om even door de stad heen te lopen. Je voelt aan alles dat het nog een authentieke stad is zonder teveel westerse invloeden.

Om over toeristen nog maar te zwijgen.

Alles gaat op een rustig tempo en de mensen zijn er uiterst vriendelijk. Als je de stad bezoekt op je doorreis, wandel dan even door de stoffige straten en maak kennis met de lokale bevolking.

#2 Bezoek de lokale markt

Muang Khua heeft een kleine markt in het centrum. De markt is leuk om te bezoeken, omdat je er veel dingen ziet die wij nooit zouden eten.

Ik had zelfs beloofd aan mijn reisgenoot dat ik een gebakken rat zou eten als we deze tegen zouden komen.

Nu kon ik mijn geluk natuurlijk niet op toen er op de markt daadwerkelijk gebakken rat te verkrijgen was. Ik ben wel wat gewend, maar dit ging mij toch ook te ver. Ik heb de gebakken rat dus aan mij voorbij laten gaan.

Toch is het wel een aanrader om de markt te bezoeken in de stad.

fried rat marketDe gebakken rat zag er toch niet zo smakelijk uit

market Muang KhuaDe lokale slager

butcher market LaosDe andere slager was niet veel beter

#3 Eet langs de rivier

Langs de rivier in Muang Khua vind je enkele restaurants. Je kunt bij deze restaurants heerlijk vertoeven aan het water en genieten van het uitzicht over de Nam Ou rivier.

Dit is een perfecte optie als je de stad als doorreis stad gebruikt in Laos.

TIP ♥ – je kunt dan heel de middag bijkomen tot de volgende dag je boot naar Nong Khiaw gaat of je bus naar Dien Bien Phu.

Nam Ou river Uitzicht over de Nam Ou

#4 Wandel over de brug

Aan de overkant van Muang Khua is er nog een klein dorpje genaamd Natoun Village. Het dorp en de stad zijn met elkaar verbonden door een hangbrug.

Je ziet veel locals de brug oversteken met spullen voor de markt.

Het is een mooie locatie om foto’s te schieten van de omgeving en de lokale mensen zelf.

TIP ♥ – de brug lijkt niet erg stevig als je er op loopt, maar hij is veilig!

Nam Ou bridge

Hoe kom je er?

Er zijn meerdere manier om Muang Khua te bereiken. De meeste reizigers zullen vanuit Nong Khiaw komen en naar Dien Bien Phu gaan of andersom.

Hieronder de beste opties.

Vanuit Dien Bien Phu

Elke ochtend vertrekt er een bus om 05:30 uur vanuit Dien Bien Phu naar Muang Khua. Het is verstandig om een dag van tevoren te boeken, omdat de bussen zo vroeg weg gaan.

Check ook altijd of de bustijden niet zijn veranderd. Dit kan bij je hostel.

De bus brengt je in 5 uur naar Muang Khua. Houd er rekening mee dat je een grens oversteekt met deze rit. De rit kan dus zomaar een paar uur langer duren dan gepland.

TIP ♥ – check hier de visumvereiste voor Laos

Vanuit Nong Khiaw

Vanuit Nong Khiaw vertrekken er boten naar Muang Khua. Deze vertrekken wanneer er genoeg mensen zijn, of wanneer je genoeg betaald.

Je vaart dan 8 uur lang stroomopwaarts op de Nam Ou rivier naar Muang Khua.

Je hoeft je tijdens het varen niet te vervelen want de landschappen zijn echt prachtig onderweg!

uitzicht bootreisUitzichten tijdens de bootreis.

Overnachten in Muang Khua

Muang Khua is een plek die voornamelijk wordt gebruikt als doorreisplek. Het is daarom ook niet verrassend dat je in deze plek geen grote resorts vindt.

De accommodaties bestaan uit een paar hostels en kleinere hotels.

Deze liggen eigenlijk allemaal aan de hoofdstaat van Muang Khua. Echt luxe accommodaties zijn er niet te vinden. Eigenlijk is alles budget, aangezien iedereen binnen een of twee dagen weer verder reist.

TIP ♥ – er zijn alleen een paar budget hostels te vinden

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven