Reisinformatie Laos

Relax. Dat is het beste woord om Laos te omschrijven. Het is een oase van rust vergeleken met landen als Thailand of Vietnam. Laos is jarenlang afgesloten geweest door oorlogen en ongeregeldheden.

Die tijd is achter de rug en Laos laat zich gelden met één van de meest ongerepte landschappen in Zuid-Oost Azië, een cultuur die nog grotendeels intact is en de meest relaxte mensen op deze aardbol. Laos is populair en dat is logisch want het is aan magisch mooi land.

Handige reisinformatie Laos

Het land ontwikkeld zich snel maar behoudt gelukkig zijn unieke karakter, mede door de vriendelijke mensen. Het leven op het platteland is chill en zelfs de hoofdstad, Vientiane voelt als een dorp. Degene die het echte Azië willen ervaren en in een relatief rustig land tijd willen doorbrengen mag Laos absoluut niet overslaan. Wil je goed voorbereid op weg?! Lees dan hier onze reisinformatie Laos met onder andere:

Backpacken Laos

Laos is wat minder bekend dan buurlanden Thailand, Cambodja en Vietnam maar daardoor niet minder mooi. Het is jarenlang ingeklemd geweest tussen oorlogen. Hierdoor heeft het het unieke karakter weten te behouden.

De meeste backpackers bezoeken Laos in combinatie met Thailand, Cambodja en Vietnam. Dit is een populaire, misschien wel de populairste route, door Zuidoost-Azië. En Laos heeft in die route een totaal ander aanbod dan de andere landen.

Met het beboste noorden en de eilanden in de Mekong in het zuiden. Er is ontzettend veel te zien. En er is geen mooiere manier om dat te doen dan met je backpack op je rug!

TIP ♥ – meer informatie over backpacken in Laos vind je op onze pagina backpacken Laos.

Route

Wil je graag naar Laos? Dan kan je dit makkelijk combineren met Cambodja. Beide landen zijn niet heel groot en in 4 weken kun je grote delen van beide landen zien.

Check onze pagina Cambodja voor meer info over dit land.

Vang Vieng

Vang Vieng zul je ongetwijfeld bezoeken tijdens je reis door Laos

Beste reistijd

De beste maanden om Laos te bezoeken zijn november tot en met januari. In die maanden is het overdag nog lekker warm en ’s avonds koelt het af tot een aangename temperatuur. Daarnaast is een groot voordeel dat het platteland en de rijstvelden in deze periode extra groen zijn door de regen.

In februari begint de temperatuur al toe te nemen met als heetste maand de maand april. Het regenseizoen loopt van mei tot en met september.

TIP ♥ – meer informatie vind je op onze pagina beste reistijd Laos.

Beste reistijd voor Laos

Budget Laos

Een budget is altijd iets persoonlijks aangezien iedereen andere wensen heeft. De een vindt het prima om in low-budget hostels te slapen en street food te eten terwijl de ander liever wat luxer reist.

Een feit is wel dat Laos een van de armste landen in Azië is, wat het reizen ook goedkoper maakt. Als je eet in noedelkraampjes, in eenvoudige accommodatie slaapt en met het openbaar vervoer reist kun je voor €15 tot €20 per dag per persoon goed rondkomen.

Cash

Wij raden altijd aan om wat cash mee te nemen. Amerikaanse Dollars zijn makkelijk te verkrijgen op luchthavens en je kunt er mee betalen in Laos.

TIP ♥ – meer informatie over het budget Laos vind je op onze pagina budget Laos.

Visum Laos

Alle Nederlanders en Belgen hebben een visum nodig om Laos binnen te komen. Gelukkig is dat de laatste jaren best makkelijk geworden. Je hoeft het niet van te voren te regelen. Bij aankomst in Laos duurt het maar een paar minuten om een visum te regelen. Dit visum is 30 dagen geldig en het kost je $35.

Het is beschikbaar voor iedereen die op de luchtaven van Luang Prabang, Pakse of Vientiane vliegt. Je kunt je visum met maximaal 15 dagen verlengen. Per dag dat je verlengt kost het je $2. Vergeet geen pasfoto mee te nemen!

TIP ♥ – meer informatie lees je op Visum Laos.

Laos heeft oogverblindend mooie landschappen

Inentingen Laos

Bij reisinformatie Laos horen ook de inentingen. Het is niet iets wat mensen graag regelen. Sommige bezuinigen liever op inentingen. Wij raden dit niet aan want ziek worden tijdens het reizen is geen pretje!

Wij spreken helaas uit ervaring. er zijn geen verplichte inentingen als je naar Laos gaat. Er worden er wel een aantal aangeraden zoals DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A+B.

TIP ♥ – hier vind je meer info over inentingen

Eten en drinken Laos

In Laos wordt veel met kruiden gewerkt waardoor het eten in Laos bijzonder gevarieerd. Het eten hier lijkt een beetje op dat in Thailand met veel (kleef) rijst, ook wel Khao Niaw genoemd. In Laos eten ze niet met stokjes, ook niet met bestek. Locals eten hier namelijk met hun handen.

Gelukkig krijg je in de meeste restaurants wel bestek. In Laos wordt er niet zo veel buiten de deur gegeten. Dat heeft met name te maken met het feit dat laos een heel arm land is.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina eten en drinken Laos.

Het eten bij de bekende nachtmarkten is vaak heerlijk!

Vervoer Laos

Je kunt je in Laos op allerlei manieren verplaatsen. Van TukTuk’s tot bussen en boten. Verwacht geen overdreven luxe want zowel de wegen als de bussen zijn niet in hele beste staat. Maar dat maakt het reizen juist extra spannend!

De meet gebruikte manieren van vervoer zijn de bus (of minibus), boot en het vliegtuig. Reizen met de trein is geen optie en zelf een auto huren bijna niet te doen.

TIP ♥ – meer informatie vind je op de pagina vervoer Laos.

Reisinspriatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven