China, het land van bijzondere feiten!

Dat China een bijzonder land is hoeven we niemand te vertellen. Dat het de meeste inwoners ter wereld telt weet iedereen, dat het één van de grootste landen ter wereld is ook algemeen bekend.

Maar wisten jullie bijvoorbeeld dat de bekende ‘fortune cookies’ niet uit China komen maar uit San Francisco?!

Zo heeft het land nog meer leuke, onbekende feitjes die maar weinig mensen weten. Deze willen we graag met jullie delen. De originele lijst bestond uit meer dan 20 feiten maar wij hebben een top 5 gemaakt met punten die volgens ons het noemen waard zijn!

1. Voor de kust van China liggen ongeveer 5.000 eilanden!

Als Azie-Expert wisten wij wel dat er veel eilanden voor de kust van China lagen maar 5.000?! Wij dachten dat Indonesië met ruim 17.000 het land van de eilanden was. China komt blijkbaar aardig in de buurt. Vrij weinig mensen weten überhaupt van de eilanden in China die bijna allemaal onbewoond zijn.

2. China wordt gezien als de oudste en langst bestaande civilisatie ter wereld

Dat Azië een lange geschiedenis heeft is algemeen bekend. Zeker bouwwerken als het Terracotta leger, De Verboden Stad en de Chinese Muur zijn bekende highlights van eeuwen oud. Opgravingen gaan terug tot 6.000 v.Christus. Maar dat de geschiedenis van China zó ver terug gaat wisten ook wij niet!

Zhangjiajie
Yunnan

3. China produceert 600.000 ton champignon!

Wie had dat gedacht? Het zijn waarschijnlijk andere ‘mushrooms’ dan dat wij in Nederland kennen maar dat China 600.000 ton aan champignon produceert was bij ons niet bekend. En waarschijnlijk bij meer mensen. China is dus niet alleen het land van de gekke gadgets!

4. De langste rivier in China is de Yangtze die maar liefst 5.623 km lang is!

Wie dacht dat de Rijn met 1.233 kilometer lang een flinke jongen is heeft het mis. De langste rivier in China is de Yangtze die 5.623 kilometer telt en daarmee net iets langer is. De bekende rivier in China is overigens de Gele Rivier of Yelllow River. Deze telt ‘maar’ 4.845 kilometer.

5. Door de “one child policy” is er een rare balans

China heeft de meeste inwoners ter wereld, dat is overal bekend. Dat ze een ‘one-child’ policy hebben is ook bij de meeste wel bekend. Het is op zich ook geen wonder dat dit op een gegeven moment scheve verhoudingen gaat geven. Maar op dit moment telt het land 32 miljoen meer jongens dan meisjes. Dit betekend dat er straks miljoenen mannen geen vrouw kunnen vinden wat gevolgen zal hebben voor de volksgezondheid. Behoorlijk extreem!

TIP ♥ – wil je meer weten over China? Check dan onze pagina highlights China

Yunnan
Beijing

    Meer lezen over China, het land van bijzondere feiten!?

1 gedachte over “China, het land van bijzondere feiten!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven