Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Peru

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 1
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Peru is een prachtig land. Veel meer dan de Machu Picchu waar veel mensen het land van kennen. Peru us het land van het indrukwekkende Andes gebergte, de bijzondere Inca cultuur, de gigantische Amazone, het gevarieerde eten en de vriendelijke mensen. Het is een land waar je makkelijk een aantal maanden kunt reizen zonder je een dag te vervelen.

  Er trekken jaarlijks duizenden mensen naar Peru. En dat is niet voor niets. Want naast de mooie natuur en de indrukwekkende cultuur heb je hier ook een hoop activiteiten die je kunt doen. Zo kun je goed wandelen, fietsen, klimmen of surfen. Er is voor iedereen wat te zien of doen. Voordat je gaat reizen is het goed om deze pagina met reisinformatie Peru te lezen;

  Beste reistijd Peru

  Bij reisinformatie Peru hoort ook de beste reistijd. Die is voor Peru niet zo makkelijk te bepalen. Het land heeft namelijk nogal aparte fysieke kenmerken. Daardoor heb je in Peru behoorlijk wat verschillen qua temperatuur en klimaat.

  Je kunt in februari aan de kust schitterend weer hebben maar in het Andes gebergte van de straat regenen.

  Wat ons betreft is de beste reistijd in Peru de periode net na het regenseizoen. De natuur is dan nog mooi groen, het regent al minder en het is nog niet zo druk.

  TIP ♥ – als je meer gedetailleerde informatie zoekt over de de beste reistijd check dan de pagina beste reistijd Peru.

  Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
  Temp. 23 23 23 22 21 20 20 20 21 22 23 23
  Regen (mm) 105 85 65 25 5 3 5 10 20 35 50 80

  Groen = beste reismaanden
  MOBIEL: scroll naar rechts voor meer maanden

  Machu PicchuDe Machu Picchu in Peru 

  Budget Peru

  Je leest van alles op internet over het budgetteren van je reis. Het is een lastig onderwerp omdat het voor iedereen anders is. De één reist met een budget van €100 per dag terwijl iemand anders niet meer dan €20 uit wil geven. Wij hebben als stelregel dat je beter een hoger budget kunt inplannen zodat je meer kan doen en zien, dan inzetten op een laag budget en halverwege de reis zonder geld zitten.

  Reken op zo’n €25 tot €30 per dag als low-budget reis voor Peru

  Als je €25-€30 per dag aan houdt heb je een realistischer budget. Reken niet op €15 per dag. Dat is alleen mogelijk voor de echte low-budget reizigers.

  TIP ♥ – meer gedetailleerde info vind je op onze pagina Budget Peru.

  Visum Peru

  Als je op reis gaat, is het checken van de visumvereiste een van de eerste dingen die je doet. Voor Peru ben je in dat geval snel klaar. Alle Nederlanders en Belgen kunnen namelijk maximaal 183 dagen per jaar in Peru blijven zonder visum.

  TIP ♥ – meer informatie over je visum vind je op de pagina Visum Peru

  IquitosEen lokaal dorp aan de Yanayacu River op de Amazone in de buurt van Iquitos

  Inentingen Peru

  Bij reisinformatie Peru hoort ook de inentingen. Op het moment van schrijven zijn er geen inentingen verplicht voor Peru. Dit kan wel veranderen dus houd deze site goed in de gaten.

  Er zijn wel een aantal aanbevolen inentingen waaronder DTP,  hepatitis A en een vaccinatie tegen gele koorts (in gebieden oostelijk van de Andes en in het noordelijke kustgebied).

  Eten en drinken Peru

  Het eten in Peru is behoorlijk gevarieerd. Het heeft zelfs invloeden uit Aziatische landen. De laatste jaren heeft het eten in Peru wat veranderingen ondergaan. Zo werden gerechten van bergstammen uit de Andes gecombineerd met de wok kunsten uit Azië. En door de Spaanse overheersing vind je ook Zuid-Europese invloeden.

  Het eten is redelijk pittig maar niet zo pittig als in bijvoorbeeld Thailand. Pepers worden apart geserveerd. Daarnaast kun je in veel grote steden ook Westers eten krijgen.

  TIP ♥ meer info over het eten vind je op de pagina Eten en Drinken Peru.

  Eten Peru

  Vervoer Peru

  Als je gaat reizen door Peru zul je vooral met de bus reizen. Daarnaast worden binnenlandse vluchten steeds vaker ingezet omdat ze steeds goedkoper worden. Houd er rekening mee dat door slechte weersomstandigheden vluchten en busreizen geannuleerd kunnen worden.

  Check onze pagina Vliegtickets Peru met 10 tips voor het boeken van goedkope vliegtickets

  Naast de bus zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden om van A naar B te komen. Voor meer gedetailleerde info verwijzen we je door naar de pagina Vervoer Peru waar je info vind over onder andere het vervoer met de bus, vliegtuig, trien, boot en auto.

  Meer lezen over Peru?

  1 reactie

  1. Marc Van de Leest

   Wat te doen om permanent in Peru (Pisco) te kunnen verblijven (= wonen)?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU