Nazca is een van de bekendste stadjes in Peru. Het wordt veelvuldig bezocht door toeristen. Niet zo zeer vanwege het stadje zelf, maar wel door de zogeheten Nazca-lijnen die in de hoogvlakten rond de stad te vinden zijn. De lijnen zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Peru. Wil jij er heen? Check dan deze pagina!

Mysterie in Peru

Nazca is een leuke en mooie stad om te bezoeken, maar de meeste toeristen komen naar het stadje in Peru om de geheimzinnige Nazca-lijnen te bewonderen. De lijnen zijn grote, mysterieuze en duidelijke lijnen die bepaalde figuren vormen, zoals dieren en aliens.

TIP ♥ – je kunt met een vliegtuigje over de lijnen vliegen. Check bij Aeroparacas

De lijnen zijn rond 100 voor Christus aangelegd, maar niemand weet waarom of door wie. Daarom worden de lijnen ook wel een buitenaards verschijnsel genoemd. De lijnen worden ook wel vergeleken met Area 51 in de woestijn van het Amerikaanse Nevada, waar jaarlijks ook vele toeristen naartoe reizen.

Wie was het?

Het is vandaag de dag nog steeds een mysterie wie de lijnen heeft aangelegd. Er is zo veel moeite in gestoken voor iets wat eigenlijk alleen vanuit de lucht te bewonderen is.

Een Duitse wiskundige denkt dat ze aangelegd zijn door de Paracas en Nazca mensen. Het moet een soort astronomische kalender voorstellen

Nazca
De Nazca-lines zijn gigantische vormen van dieren en planten

Aliens of mensen?

Nu denk je misschien dat het wel duidelijk is dat de inwoners van Nazca zijn geweest die de lijnen zelf hebben aangebracht. Maar dan moet je de lijnen maar eens in het echt bekijken.

De figuren van de lijnen zijn niet alleen ontzettend groot (tot wel 300 meter in omtrek!), maar zijn ook volledig recht en geometrisch aangebracht.

Vandaag de dag is dit best gemakkelijk te doen, maar vele jaren geleden waren er niet de juiste tools om dit soort figuren zo netjes in het zand te tekenen. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de oorsprong van de lijnen, maar tot de dag van vandaag is niet duidelijk hoe de lijnen precies ontstaan zijn.

Bezienswaardigheden Nazca

De meeste mensen gaan naar Nazca om de lijnen te bewonderen, maar vanuit de stad kun je ook eenvoudig naar oasedorp Huacachina.

#1 De Nazca-lijnen

Om de Nazca-lijnen in de hoogvlakten goed te kunnen bewonderen, kun je het beste de lucht in gaan. Op het vliegveld van Nazca kun je eenvoudig in een vliegtuig stappen om de lijnen te bewonderen.

Je hoeft slechts een klein bedrag hoeft te betalen voor een vliegtuigtocht met gids en uiteraard met piloot.

TIP ♥ – op zo’n 30 kilometer van Nazca heb je het Cemetry of Chauchilla. Een belangrijke plek.

#2 Cerra Blanco

Een leuk uitstapje naast de bekende Lines zijn de Cerra Blanco, de hoogste zandduinen ter wereld. Deze duinen liggen op een hoogte van 2.078 meter.

Je kunt hier ‘sandboarden’ vanaf 90 Sol. Een variant van snowboarden.

Nazca
Niemand weet hoe de lijnen zo precies zijn aangelegd

#3 Oasedorp Huacachina

Vanuit Nazca kun je ook eenvoudig en snel naar oasedorp Huacachina. In het dorp zelf is niet zo veel te doen, maar je kunt er wel vele leuke excursies en activiteiten organiseren.

Denk hierbij aan waterfietsen en het oasemeer, maar ook aan zandborden en het maken van een buggytocht door de hoogvlakten van Huacachina.

Wil je lekker ontspannen tijdens je drukke rondreis door Peru, dan is het bezoeken van Huacachina ook zeker een aanrader. Je kunt hier heerlijk ontspannen, bijvoorbeeld aan het oasemeer.

TIP ♥ – lees hier meer over Huacachina

Hoe kom je er?

Het ligt in het westen van Peru, ongeveer 500 kilometer onder de stad Lima. Een aantal keer per dag rijden er directe bussen vanuit Lima naar Nazca, waaronder van betrouwbare en populaire busmaatschappij Ormeno.

Het makkelijkste is om eerst naar Huacachina te reizen. Vanaf daar is het namelijk nog zo’n 2,5 uur rijden. Er zijn in Huacachinao ok veel dagtrips te boeken naar Nazca.

Beste reistijd

Deze plek kun je het hele jaar door bezoeken. Het grootste voordeel is dat het bijna niet regent in deze regio van het land. De beste tijd om de lijnen te bezoeken zijn de maanden december tot en met maart. In deze maanden in de temperatuur het lekkerst en het uitzicht prima.

Locatie

2 gedachten over “Nazca”

  1. They should visit Nazca in Peru, I made a flyover in the lines of Nazca is wonderful. In case you are interested in hiring the services of Nazcatrips, it was a unique experience.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven