5x onbekende bezienswaardigheden in Peru

Iedereen die naar Zuid-Amerika reist, heeft Peru waarschijnlijk op het lijstje staan. Dat is niet heel gek. Het land is immers makkelijk te bereizen, het is niet heel duur, het is niet zo groot als Argentinië of Brazilië en er is ontzettend veel te zien. Toch gaat iedereen vaak naar dezelfde bezienswaardigheden. Daarom delen wij vandaag de mooiste, ‘onbekende’ bezienswaardigheden in Peru.

5x onbekende bezienswaardigheden in Peru

Onbekend is natuurlijk niet helemaal waar. Het is niet zo dat wij deze bezienswaardigheden uitvinden, maar feit is dat ze een stuk minder bezocht worden dan Machu Picchu of Arequipa.

Doe er je voordeel mee!

#1 De Cotahuasi Canyon

Iedereen kent de Colca Canyon. Een schitterend stuk natuur dat ruim twee keer zo groot is als de Grand Canyon in de VS. Veel mensen denken nog steeds dat de Colca Canyon de diepste kloof ter wereld is, maar dat is niet zo.

Het is namelijk de Cotahuasi Canyon die dieper is.  De canyon is zo’n 4.750 meter van de vallei tot de toppen van de bergen. Dat is gewoon de helft van Mount Everest! Deze canoyon is een stuk minder bekend dat de Colca Canyon en dat is behoorlijk vreemd.

Bezienswaardigheden in PeruDe Cotahuasi Canyon

#2 Paracas

Paracas, ook wel El Chaco, hoort niet bij de bekendste bezienswaardigheden in Peru, maar wordt wel steeds populairder. Dat heeft niet zozeer te maken met het strand. Er zijn immers mooiere stranden in Zuid-Amerika.

De ruige kustlijn van Paracas zorgt er echter voor dat mensen hier graag komen. Het is een beetje alsof je langs de kust van Schotland reist, alleen dan droger en iets groter 🙂

TIP ♥ – je vindt hier ook de Paracas Candelabra. Een gigantische tekening in de duinen van de baai.

Bezienswaardigheden in PeruDe kustlijn van Paracas

#3 Gocta Waterfall

Hbe je ooit wel eens van de Gocta waterval gehoord? Ik denk het niet. En dat is al bijzonder, want de Gocta waterval in Noord-Peru, is 771 meter hoog. Het is bijzonder genoeg nooit officieel ‘gekeurd’, maar als het waar is, behoort deze tot de 10 hoogste watervallen ter wereld.

Je kunt de Angel Falls in Venezuela bezoeken, hoewel dat op dit moment niet aan te raden is, of de Tugela Falls in Drakensbergen, Zuid-Afrika, maar je kunt dus ook ‘gewoon’ naar deze watervallen in Peru.

Het is een van de best bewaard gebleven geheimen van Peri en het is een wonder dat hier weinig mensen komen. Dat komt omdat deze regio buiten de gebaande paden ligt en daardoor lastig te bereiken.

Het is de reis echter meer dan waard!

GoctaDe Gocta waterval

#4 Caral

Iedereen kent Machu Picchu, zelfs de Nazca lijnen zijn redelijk bekend in Peru. Je hebt echter nog meer bijzondere archeologische vindplaatsen in Peru. Een daarvan is Caral. Deze plek behoort zeker niet tot de top 10 bezienswaardigheden in Peru, maar is wel een UNESCO-site.

Deze plek was ooit de thuisbasis van de oudste beschaving op het zuidelijk halfrond. Het is een enorm complex en zorgvuldig gebouwd met kennis van astronomie!
Caral

#5 Moche-route

Dee Inca Trail is bekend. De Salkantay Trek heb je vast wel eens voorbij horen komen. Maar ken jij de Moche-route? Waarschijnlijk niet.  Het gaat te ver om dit een verborgen schat te noemen, maar het is een van de meest ondergewaardeerde plekken van Peru.

Op de Moche-route vind je onbekende archeologische vindplaatsen gemaakt door de Moche-mensen. Je vindt stukjes geschiedenis daterend uit de tijd ver voor de Inca’s. De route brengt je langs Trujillo en Chiclayo, maar vooral langs de piramides van Tucume en Huaca de la Luna, een 1000 jaar oude Moche-tempel.

    Meer lezen over 5x onbekende bezienswaardigheden in Peru?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven