Vliegtickets Peru

Er komen jaarlijks duizenden toeristen naar Peru. Sommige steken de grens over via land, maar de meest daarvan komen hier door te vliegen naar Lima. Een bijkomend voordeel is dat de prijzen voor vliegtickets Peru de laatste jaren zijn gedaald. Als je goed zoekt, vlieg je voor minder dan €600 naar Lima.

TIP ♥ – met CheapTickets vlieg je voor €536 naar Lima

10x Tips voor goedkope vliegtickets Peru

Garantie op het goedkoopste vliegtickets Peru kunnen we je helaas niet geven. We kunnen echter wel onze kennis en ervaringen (en die van andere reizigers) me jullie delen zodat het zoeken naar het beste ticket wat makkelijker wordt. Op deze pagina vertellen we je over:

 1. Ver van tevoren is niet altijd beter
 2. Boek je ticket op het juiste tijdstip
 3. Wees flexibel in je data
 4. Zoek met de juiste zoekmachine
 5. Stel een prijsalarm in
 6. Ga voor een lange tussenstop
 7. Zoek en vergelijk!
 8. Last minutes: een fabeltje
 9. Check ‘error flights’
 10. Alternatieve luchthavens

TIP 1  Vroeg boeken is niet altijd beter

Het zoeken naar goedkope vliegtickets Peru kan een echt hoofdpijndossier worden. Zeker als de vliegtickets extreem duur blijken te zijn op het moment dat jij naar Peru wil. Wat veel reizigers willen weten is; wanneer moet je nu beginnen met zoeken?

Of beter nog; hoe ver van tevoren moet je een vliegticket Peru boeken? Of juist niet.

Helaas is er niet een Gouden Regel die zegt dat je 44 dagen en 5.31 minuut van tevoren moet boeken. De prijzen van vliegtickets kunnen vandaag de dag per dag, en zelfs per dagdeel hoger of lager worden door ingewikkelde algoritmes. Wat we wel weten is dat  de prijzen pas 10 tot 12 maanden van tevoren bekend zijn.

Daarom heeft het weinig zin om 1,5 jaar of een jaar van tevoren te boeken. Er zijn ontelbaar veel onderzoeken gedaan naar dit onderwerpt en daar komt uit dat je het beste tussen de 2 en 6 maanden voor vertrek kunt boeken.

TIP ♥ – hou er rekening mee dat juli de duurste maand is en april en mei de goedkoopste maanden

Iedereen wil toch graag de Inca Trail lopen?!

TIP 2  Boek je ticket op het juiste tijdstip

Dat klinkt logisch, maar dat kan nog best een trucje zijn. Want wat is het juiste tijdstip? Zoals hierboven staat moet je denken aan zo’n 2 tot 6 maanden van tevoren. Maar qua tijdstip kan dat nog wel eens verschillen.

Wij hebben zelf uren getest met cookies, incognito zoeken, ’s ochtends vroeg en ’s nachts, maar we konden er weinig structuur in vinden.

Gelukkig zijn er ook onderzoekers die er wel een ritme in hebben weten te vinden en dit waren hun conclusies als het aan komt op goedkope vliegtickets Peru boeken (en andere landen);

 • Boek bij voorkeur niet in het weekend ✈ inkoppertje. Vliegen in het weekend is in 99% van de gevallen duurder;
 • Januari is goedkoop ✈ juli is over het algemeen de duurste vakantiemaand. Januari is juist de goedkoopste maand om te boeken i.v.m. vroegboekkortingen;

TIP 3 ✈  Wees flexibel in je data

Als je niet vast zit aan een vertrekdatum of datum van terugkomst is het beter om te zoeken met flexibele data. Daarom is het beter om eerst naar vliegtickets Peru te zoeken en dan vrij te vragen bij je baas 🙂 Als je ‘vast’ zit aan een datum en dat is toevallig een hele dure dag om te vliegen, kun je geen kant op.

De prijzen van vliegtickets Peru variëren per dag, per uur zelfs. Daarom is het makkelijker om je zoekopties zo flexibel mogelijk te maken. Uiteraard zijn er verschillende websites waar je met flexibele data kunt zoeken. Wij vinden dit een van de beste tips als het gaat om zoeken naar goedkope vliegtickets.

TIP ♥ – bij CheapTickets kun je de hele maand tonen. Wel zo makkelijk!

Vliegtickets Peru

TIP 4  Zoek met de juiste zoekmachine

Wat is de beste zoekmachine? Dat is ten eerste iets persoonlijk. De een vindt het fijn om tickets te boeken bij Skyscanner, terwijl de ander liever bij WTC.nl boekt. Wij hebben veel ervaring met verschillende zoekmachines en we kunnen stellen dat er niet één zoekmachine heel veel goedkoper is dan de ander.

Logisch ook, anders had iedereen daar wel geboekt.

Het enige verschil in zoekmachines is dat de één administratiekosten meerekent bij de zoekopdracht en de ander dat pas bij het afrekenen doet. Daarnaast hebben sommige zoekmachines af en toe aanbiedingen waardoor ze goedkoper zijn, maar over het algemeen scheelt het niet veel. Dit zijn de beste vergelijkingssites;

TIP 5  Stel een prijsalarm in

Als je bekend bent met Skyscanner ken je deze tip misschien wel. Als je zoekt naar goedkope vliegtickets Peru kan het behoorlijk frustrerend zijn als de ene dag een ticket €550 kost en een dag later ineens €750.

Dat heeft alles te maken met bepaalde (hele ingewikkelde) algoritmes waarmee de sites werken en zo de prijzen op elk moment van de dag kunnen veranderen. Om ook gelijk een fabeltje de wereld uit te helpen. Het heeft niks te maken met je cookies of zoekgeschiedenis.

Bij Skyscanner kun je een prijsalarm instellen. Dat alarm laat je weten wanneer een ticket in prijs wordt verhoogd of verlaagd. Niet altijd accuraat, maar het kan weinig kwaad!

Vliegtickets Peru

TIP 6 ✈ Ga voor een lange tussenstop

Deze tip is niet weggelegd voor degene die 10 dagen of 2 weken naar Peru gaan om bezienswaardigheden van Peru af te lopen, maar meer voor reizigers die langere tijd weg gaan. Niemand wil graag lang in het vliegtuig zitten, maar het scheelt wel degelijk in geld.

Rechtstreeks naar Lima vliegen met KLM duurt zo’n 12 tot 13 uur. Dat is lekker snel, maar ook lekker duur. Bijna altijd duurder dan €750 p.p.

Als je een langere tussenstop inplant wordt je vliegticket Peru een stuk goedkoper. Over het algemeen (zeker niet altijd) geldt, hoe langer de tussenstop, hoe goedkoper je ticket. En, als je via een ander land vliegt en een tussenstop hebt van 12 of 20 uur kun je mooi nog een stad meepakken!

TIP 7 ✈ Zoeken en vergelijken

De beste tip die we je mee kunnen geven is door vooral veel te zoeken en vergelijken. Wij boeken ons ticket nooit na de eerste zoekopdracht tenzij we een vliegticket Peru vinden onder de €450.

Meestal speuren we een week of twee het internet af, zoeken we met verschillende data en kijken we naar andere luchthavens of aankomst landen.

Als je veel zoekt en vergelijkt krijg je een goed idee van wat je vliegticket zou moeten kosten op het moment dat je wel wil. Op die manier weet je ongeveer wat je gaat betalen, want prijzen zakken niet ineens met €100 per dag.

TIP ♥ – wij boeken bijna altijd met CheapTickets

Colca CanyonHiken in de Colca Canyon, een must in Peru!

TIP 8  Last minutes; de grootste fabel in de reiswereld

Een last minute, bij het woord alleen al gaan onze haren direct overeind staan. De ‘beste last-minute’ deals naar Peru bestaan niet. Last-minutes zijn leuk als je naar Barcelona vliegt of een weekendje Texel boekt, maar niet als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets Peru.

Vliegtickets worden wel eens goedkoper aangeboden, maar niet tegen stuntprijzen.

Op de bonnefooi naar Schiphol

Nog zoiets. Het is een tijdje een trend geweest om je koffer in te pakken en op de bonnefooi nar Schiphol te vertrekken in de hoop op een goedkoop vliegticket. Ook hier geldt, voor lange vluchten zoals naar Peru bestaat zoiets niet.

Het is wel leuk als je geen bestemming hebt en jezelf wil verrassen. Helaas zijn de vliegtickets Peru op de dag van vertrek zelden goedkoper dan vooraf boeken.

TIP 9  Check ‘error flights’

Een ‘error flight’ is, zoals de naam al doet vermoeden’ een fout tarief van een vliegticket. Die foutjes ontstaan door verkeerde valuta-omzettingen, menselijke fouten of technische storingen. Of het werkt weten we nog niet.

We hebben wel eens op die sites gekeken. Het nadeel is dat je er snel bij moet staan omdat anders de tickets al weg zijn. En op het moment dat jij wil vliegen zijn de tickets weer de normale prijs.

Je zit dus altijd vast aan een bepaalde datum en dus minder flexibel, maar het kan zeker geen kwaad om zo’n website eens te bekijken.

TIP ♥ –  check de site van Secret Flying. Zij zoeken naar errors

TIP 10  Alternatieve luchthavens

Schiphol is een hele geode luchthaven, zeker als je het vergelijkt wat er in de rest van de wereld allemaal verkrijgbaar is. Maar het is niet altijd de voordeligste. Het voordeel van ons kleine kikkerlandje is dat je binnen 2 uur rijden in het België of Duitsland zit, ongeacht waar je woont.

Het kan daarom geen kwaad om eens over de grens te kijken. Uiteraard heeft het geen zin om voor een prijsverschil van €50 naar Duitsland te rijden, maar soms zitten er goede deals tussen! Check deze luchthavens;

 • Dusseldorf
 • Frankfurt
 • Brussel

0 gedachten over “Vliegtickets Peru”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven