Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Rondreis Peru

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Peru is een van de populairste landen in Zuid-Amerika. En dat is natuurlijk niet voor niets. Met de indrukwekkende Inca cultuur en de prachtige natuur heeft het land vee te bieden. Een rondreis Peru is niet voor iedereen weggelegd, maar degene die het avontuur aan gaan worden beloond met een onvergetelijke ervaring!

  Rondreis Peru

  Een rondreis is niet zo moeilijk te boeken. Je hebt eindeloze mogelijkheden wat betreft rondreizen. Je kunt 14-daagse rondreizen maken langs de bekendste bezienswaardigheden, maar ook 6 weken langs alle plekken in Peru trekken.

  Om je enigszins op weg te helpen hebben we een aantal tips en dingen die je moet weten over Peru op een rij gezet zodat jij de beste rondreis Peru kunt boeken!

  rondreis PeruWat voor reis je ook boekt; de Machu Picchu wil iedereen bezoeken!

  Wat is de beste reistijd

  De beste reistijd voor een rondreis Peru is heel verschillend. Dat komt door de fysieke kenmerken van het land. Hierdoor kunnen de temperaturen in het hele land verschillen. Aan de kust heb je bijvoorbeeld goed weer in de maanden december tot en met februari, maar in het Andes gebergte regent het dan veel vaker.

  De beste tijd om Peru te bezoeken is de periode ná het regenseizoen en net voor het drukke seizoen. Dan is de natuur namelijk mooi groen, het regenseizoen achter de rug en de hordes toeristen moeten nog komen. De maanden april en mei zijn daarom goede maanden om te reizen.

  TIP ♥ – de beste reistijd zijn de maanden mei tot en met oktober met juni tot en met augustus als piekmaanden.

  Beste reistijd Peru

  Welke plekken wil je bezoeken

  Vaak liggen bij een rondreis de meeste bestemmingen van tevoren al vast. Er zijn gelukkig zijn er steeds meer reisorganisaties die je de mogelijkheid bieden om zelf je reis samen te stellen. Iets waar wij groot voorstander van zijn.

  Natuurlijk kent iedereen iconische plekken als Cuzco en de legendarische Machu Picchu, maar Peru heeft zoveel andere spectaculaire bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Peru is een van de meest diverse landen ter wereld. Van de jungle tot het Andesgebergte en van koloniale steden tot oude tradities. Check hieronder de bezienswaardigheden die je zeker op je lijstje moet zetten voor je rondreis Peru!

  TIP ♥ – alle plekken om te zien in Peru vind je op onze pagina bezienswaardigheden Peru

  Wat zijn de beste reisorganisaties

  Dat is natuurlijk afhankelijk van je eigen ervaringen en je wensen wat betreft je rondreis Peru. De een heeft nu eenmaal andere ervaringen of wensen dan de ander. Wij zijn zelf voorstander van reisorganisaties die ‘aanpasbare’ reizen verkopen en samen met jou de reis doorlopen.
  Er zijn ook reisorganisaties die ‘vaste’ reizen verkopen waarbij je alle standaard plekken af gaat met nog 25 andere reizigers die dezelfde rondreis Peru hebben geboekt. Op zich prima, maar je mist dan net even die persoonlijke touch.

  rondreis PeruVergeet Iquitos niet mee te nemen in je lijstje met bestemmingen die je wilt zien!

  Wat kost reizen in Peru?

  Ook al maak je een rondreis door Peru en heb je kosten als accommodatie en vervoer dus al betaald, zullen er natuurlijk nog wel wat andere kosten hangen aan je rondreis. Zo zul je af en toe ook wat moeten eten of een souvenirtje moeten kopen voor het thuisfront.

  Wat je daar aan uit geeft is natuurlijk per persoon verschillend, maar je reken er op dat je minimaal €35 per dag per persoon uit geeft. Dan hebben we het niet over accommodatie of kosten voor vervoer, maar alleen over eten en drinken en bijvoorbeeld entree voor een museum of lokale bezienswaardigheid aangezien dat vaak niet in de prijs van je rondreis zit.

  TIP ♥ – lees hier meer over de kosten in Peru.

  Hoe lang wil je weg?

  Dat is natuurlijk afhankelijk van je vakantiedagen en de bui van je baas 😉 Als je de meeste bekende plekken in Peru wil zien moet je denken aan minimaal twee weken, het liefst drie. Hoewel er genoeg rondreizen te vinden zijn van minder dan twee weken wordt dat behoorlijk stressen. Daarnaast vlieg je ook niet even heen en week voor een week Peru.

  Vergis je niet in de afstanden in Peru, het is een gigantisch land. De reistijd van Cuzco naar Lima is bijvoorbeeld al bijna 20 uur. Je rijdt dus niet zomaar even alle bezienswaardigheden af.

  Cuzco

  rondreis PeruHet centrum van Cuzco

  Meer lezen over Peru?

  2 comments

  1. A. Van der Sligte

   Hallo, we willen graag een rondreis maken
   Door Peru info over de trip en kosten is daarom
   Van harte welkom

   1. Ties Lagraauw Post author

    Hi A,

    wij zijn geen reisorganisatie en verkopen geen reizen.

    Happy travels,
    Ties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU