Peru Hop bussen

Peru is een gigantisch land. Het vervoer van A naar B kan heel lang duren in de uitgestrekte landschappen van Peru. Gelukkig is er een mooie optie om rond te reizen in dit land: de Peru Hop bussen. Deze bussen rijden vaste routes langs de mooiste bezienswaardigheden van Peru.

Je kiest een route die het beste bij je past. Vervolgens kun je de Peru Hop bussen gebruiken hoe en wanneer het jouw uitkomt! Je bepaalt dus zelf hoelang je in een stad blijft en waar je slaapt en eet! Zo houd je zelf de regie van je reis in handen, maar kan je op elk gewenst moment de bus pakken naar je volgende bestemming.

Reizen met de Peru Hop bussen

De Peru Hop bussen zijn dus een hulpmiddel om je reis zo aangenaam mogelijk te maken. Je hoeft niet elke keer op zoek naar de juiste bus voor je volgende bestemming. De Hop Bus haalt je op bij je accommodatie en brengt je naar je volgende bestemming wanneer jij dat wilt!

Daarnaast kunnen de Engelssprekende gidsen je overal mee helpen. Je beschikt dus ook nog eens over een soort reisleider die je kan helpen bij allerlei soorten vragen en het boeken van accommodaties.

 

vervoer in zuid amerika

Peru Hop bussen PeruDe Peru Hop bussen.

Hoe werkt de Peru Hop bus?

Bij deze vorm van vervoer door Peru kies je een route uit die je wilt gaan volgen. Je hebt keuze uit een groot aantal routes die langs de bezienswaardigheden van Peru lopen. Je kiest een route uit met de bezienswaardigheden die je graag wilt zien. Je start de route in de stad naar keuze.

Na aanschaf kun je de route volgen met je favorieten bezienswaardigheden in Peru!

Het hop-on-off systeem werkt als volgt:

Dagelijkse bussen

Er vertrekken dagelijks bussen naar de verschillende locaties. Je kunt online aangeven of je een plek wilt reserveren om naar de volgende stad of bezienswaardigheid te gaan. De volgende dag word je dan bij je accommodatie opgehaald en naar de volgende stad en accommodatie gebracht.

Geldigheid ticket

Het maakt niet uit hoe lang je in een stad blijft, want je ticket is namelijk een jaar lang geldig! Wanneer je genoeg tijd heb gespendeerd op je bestemming reserveer je online weer een plek naar je volgende bestemming.

TIP ♥ – je ticket is een jaar geldig!

Wat is het verschil met normale bussen

Er zijn veel voordelen aan het reizen met de Peru Hop bussen ten opzichte van de normale bussen. Zo boek je bij de Hop on bussen maar één ticket voor al het vervoer in Peru! Met dit ticket kun je jouw route volledig afleggen in het tijdsbestek wat je zelf fijn vindt.

De bussen halen je op bij je hotel of hostel. Je hoeft dus geen taxi’s meer te boeken om naar een busstation te komen.

Er zijn in de grote steden een aantal verzamelplekken omdat de bus niet overal in de nauwe straten kan rijden.

Pick-up on demand

Als je lang genoeg in een plaats bent geweest kun je online aangeven dat je weer opgepikt wil worden om door te gaan naar de volgende bestemming. De bus zal je dan op de gewenste datum op komen halen bij je hotel.

Gids aan boord

Een ander voordeel van de Peru Hop bussen is dat er een Engelssprekende assistent aan boord is. Deze kan je helpen met het vinden van accommodaties en activiteiten in de plekken die je bezoekt.

Er is dus altijd een soort reisleider aanwezig in de Peru Hop bussen wat makkelijk is als je vragen hebt onderweg!

Iquitos busses -Peru-Zo kunnen de lokale bussen er ook uitzien

interior Peru Hop bussen

De Peru Hop bussen van binnen.

vervoer

Peru Hop heeft een modern vloot met bussen.

Soorten bussen

Het reizen in bussen in Zuid-Amerika is niet altijd een pretje! Lokale bussen zijn vaak oud en versleten en slecht onderhouden. Ook wordt er met regelmaat gevaarlijk gereden omdat ze het niet zo nauw nemen met de verkeersregels.

Gelukkig staat bij Peru Hop veiligheid op nummer 1! Zo worden de buschauffeurs beoordeeld op hoe veilig de passagiers zich voelen in plaats van hoe snel ze op de eindbestemming zijn. Dit stimuleert de chauffeurs om veilig te rijden in plaats van zo snel mogelijk.

De bus is daarnaast voorzien van alle gemakken. Er zijn moderne schone toiletten aan boord, USB poorten op elke stoel en spelen ze Engelstalige films op de langere reizen. De bus is ook voorzien van een hightech temperatuursysteem, zodat het niet te koud is tijden de lange busreizen

bus zuid amerika

Waar kun je opstappen?

Er zijn verschillende grote plaatsen waar je reis kan starten. Hieronder zie je een overzicht van de plaatsen waar de bussen starten en eindigen.

 • Lima naar Cusco (verschillende routes)
 • Lima naar La Paz via Cusco
 • Cusco naar Lima (verschillende routes)
 • Arequipa naar Lima
 • Arequipa naar La Paz
 • Puno naar Lima
 • La Paz via Cusco naar Lima
 • La Paz naar Lima
 • La Paz naar Cusco


Let op dat het ticket dat je boekt maar één kant op is! Je moet er dus rekening mee houden dat je maar een kant op kan reizen met een aangeschaft ticket! Veel mensen boeken dan ook een binnenlandse vlucht om terug te komen in de plaats van vertrek (vaak Lima).

Je kunt natuurlijk ook weer een busticket kopen om terug te komen op je gewenste locatie.

TIP ♥ – Kijk hier voor de actuele prijzen en routes!

Bolivia Hop

Zoals je hierboven kunt zien is er ook de mogelijk om je reis te starten of te eindigen in Bolivia. Wanneer je een van deze routes kiest, zul je ook gebruik maken van de Bolivia Hop bussen. Dit is dezelfde organisatie als Peru Hop maar dan in Bolivia.

Omdat de bussen de grensoversteek niet mogen maken, zul je dus van bus moeten switchen op het moment dat je de grens oversteek. Op die manier kun je dus wel de grensoversteek maken met dezelfde organisatie.

Er zijn diverse routes die beginnen of eindigen in La Paz Bolivia. Je kunt hier een volledig overzicht vinden van de routes die beginnen of eindigen in Bolivia.

De routes van Bolivia Hop lopen helaas nog niet langs alle hoogtepunten in Bolivia. Tot nu toe zijn alleen Copacabana en La Paz te bereiken met de Bolivia Hop bus. Laten we hopen dat dit aanbod snel uitbreid en dat de rest van Bolivia ook bereikbaar word met de Bolivia Hop bus.

 

bus Peru

Hoe boek je een Ticket voor de Peru Hop bussen?

Er zijn meerder manieren om een Hop ticket te boeken voor de bussen. De organisatie heeft in Lima, Cusco en La Paz (Bolivia) een kantoor zitten waar je de tickets aan kunt schaffen. De tickets zijn ook verkrijgbaar bij verschillende hotels, hostels en boeking agencies in Peru.

Toch is de makkelijkste en snelste manier om je ticket voor de Peru Hop bussen online aan te schaffen.

TIP ♥ – Boek hier je Peru Hop ticket!

Wat kost een ticket voor de Peru Hop bussen?

Er zijn verschillende tickets te boeken met verschillende prijzen. De prijs is afhankelijk van het aantal stops dat je maakt. Hoe meer stops hoe duurder je ticket!

De prijzen lopen uiteen van US$49,- voor een route met vier stops tot aan US$228,- voor een route met wel tien stops.

TIP ♥ – Voor een actueel overzicht van alle routes en prijzen klik je hier!

Wat krijg je nog extra bij dit ticket?

Er zitten een aantal voordelen aan het reizen met Peru Hop bussen. We benoemen de belangrijkste.

Gratis reisleider

In de bus is altijd een Engelssprekende gids aanwezig voor al je vragen. Deze lokale mensen kennen het land als geen ander en kunnen je overal bij assisteren. Ze helpen je met het vinden en boeken van accommodaties maar ook voor je algemene reisvragen kan je bij hun terecht.

Gratis excursies

Met een Peru Hop pas heb je ook recht op een zestal gratis excursies! Het is ook mogelijk tegen een kleine meerprijs om losse dag-tours te boeken bij Peru Hop. Daarnaast krijg je bij een groot aantal hotels en hostels korting als je via Peru Hop boekt.

Deze extra’s zijn allemaal optioneel. Je kunt dus nog steeds zelf beslissen welk hotel of hostel je boekt. Het is dus niet zo dat Peru Hop je iets verplicht maar ze kunnen je overal mee assisteren als je dat wilt.

Peru bus en tourTijdens een van de excursies van Peru Hop

Hoe vaak rijden de Peru Hop bussen?

De Peru Hop bussen rijden dagelijks de verschillende routes. Het is dus niet zo dat je moet wachten tot de bus weer vertrekt naar je volgende bestemming.

Je logt in op de website van Peru Hop en geeft aan dat je de volgende dag graag opgehaald wilt worden.

Het is mogelijk om tot 12 uur voor je vertrek je reis te annuleren als je toch ineens andere plannen hebt gemaakt.

  Meer lezen over Peru Hop bussen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven