Argentinië is niet echt een goedkope bestemming en het wordt ook snel duurder. Je budget voor Argentinië zal een stuk hoger liggen dan bijvoorbeeld Bolivia of Peru. Voordeel is wel dat je veel waar krijgt voor je geld. Accommodatie is vaak goed en het eten is erg lekker. Maar wat kost een reis in Argentinië nu precies? Wij delen onze tips.

Budget voor Argentinië

Een budget bepalen is best lastig. Ten eerste, omdat een budget voor iedereen anders is. Sommige reizigers willen in comfortabele hotels slapen, terwijl andere genoegen nemen met een budget hostel voor €10 per nacht. Ten tweede, omdat er behoorlijk veel verschil zit tussen de prijzen in bepaalde regio’s.

Je kunt er van uit gaan dat hoe verder je naar het zuiden reist, hoe groter duurder het wordt. Backpackers kunnen met €30 per dag per persoon prima rondreizen. Overnacht je in hotels en reis je bijv. het een huurauto? Dan gaat je budget voor Argentinië al snel richting de €50 per dag.

Ties: “Reken voor je budget voor Argentinië op minimaal €50-€60 per dag”

Wat gaven wij uit?

Wij gaven tijdens onze reis zo’n €55 per dag per persoon uit. Wij zijn geen low-budget backpackers. We slapen nooit in dorms en altijd in prive kamers en reizen af en toe met het vliegtuig of (VIP) bus i.p.v. lokaal vervoer. Het kan dus zeker goedkoper, maar ook veel duurder.

Cerro Torre

Kosten voor accommodatie

Accommodatie is overal te vinden. Hostels zijn de goedkoopste opties en beginnen rond de €5 tot €6 per persoon voor een dorm (gedeelde slaapzaal) in goedkopere regio’s. Als je liever wat privacy hebt en een eigen kamer wil, moet je rekenen op zo’n €15 per kamer.

Een hotel heeft grotere invloed op je budget voor Argentinië. Op duurdere plekken zoals Mendoza en Patagonië kost een kamer in een hotel al snel zo’n €35 per nacht. Casas de familia (een soort guesthouse) zijn een populaire en goedkopere optie.

Je slaapt in een extra slaapkamer van een lokaal gastgezin, en de prijs is vaak inclusief drie maaltijden per dag.

Voorbeelden van kosten voor accommodatie:

 • Tweepersoonskamer in hostel in Buenos Aires €21
  • Dorm in zelfde hostel €6
 • Bungalow in Puerto Iguazú  €25
 • Budget hotel El Calafate  €21 (incl. ontbijt)
 • Tweepersoonskamer in Bariloche  €16
 • Appartement Cordoba  €34

Kosten per dag

Wat je per dag uit geeft aan accommodatie is echt afhankelijk van je eigen wensen. Wij slapen vaak in budget hotels of hostels. Je bent immers de hele dag buiten de deur, dus wij slapen nooit in super-de-luxe hotels, maar ook niet in dorms. Wij gaven gemiddeld €35 per dag uit voor een tweepersoonskamer. Als je die kosten kan/wil delen is dat zo’n €17 p.p. per dag.

Budget voor Argentinië

Kosten voor eten

Zoals gezegd is Argentinië niet goedkoop. Het eten in Argentinië is ook een stuk duurder dan andere landen in Zuid-Amerika. Zelfs in een goedkoop restaurant betaal je voor het kleinste gerecht al snel zo’n €6. Als je een iets betere maaltijd wil met een goede steak en wijn, ga je al snel naar €20.

De kosten voor eten, en met name is restaurants, ligt dus ongeveer gelijk met dat in Nederland. Daarbij moeten we wel zeggen dat het sterk afhankelijk is van waar je eet en wat je eet. Lokaal eten zoals straat tentjes of snacks zijn veel goedkoper.

Kosten voor eten;

 • Simpele lunch in restaurant  €5
 • Uitgebreide maaltijd in restaurant  €26
 • Empanada kip  €0.35
 • Choripán (broodje met worst)  €1
 • Pizza in lokaal restaurant  €1,50
 • Brood voor 2 personen  €€0,35

Kosten voor drinken;

 • Lokaal biertje  €1 (import is duurder)
 • Cappuccino op terras  €1,50 tot €2
 • Flesje water  €0,90

Kosten per dag

Het eten en drinken zal de minste invloed hebben op je budget voor Argentinië. Zeker als je weg blijft uit de duurdere restaurants in steden als Buenos Aires of Cordoba. Wij gaven gemiddeld zo’n €15 p.p. per dag uit aan eten en drinken. Ontbijt zit meestal bij je accommodatie en wij bespaarde wat geld door af en toe onze eigen maaltijden te maken in hostels met een gezamenlijke keuken.

Budget voor Argentinië

Als je streetfood eet kun je een hoop geld besparen. En het is nog lekker ook!

Kosten voor vervoer

Het vervoer in Argentinië is goed geregeld. Zeker het netwerk van langeafstandsbussen is uitstekend. De duurdere bussen bieden over het algemeen ook goede service. Hou er rekening mee dat je voor afstanden langer dan 200 kilometer vaak moet reserveren. Je hebt vaak Wifi aan boord.

Een busreis van Buenos Aires naar Bariloche, een rit van zo’n 21 uur, kost je ongeveer €40 tot €50. Van Buenos Aires naar Rosario kost zo’n €5. Dat is ongeveer 5 uur rijden.

Kosten voor vervoer;

 • Buenos Aires naar Salta €62
 • Buenos Aires naar Rosario €7
 • Bariloche naar El Calafate €135
 • El Calafate naar El Chalten €2
 • Vliegticket BA naar El Calafate vanaf €100

Twee handige sites om bustickets te boeken of prijzen te checken zijn Taqsa en FlechaBus

Auto huren

Argentinië is ook een geschikt land om een auto te huren en zelf te rijden. De wegen zijn over het algemeen goed en de kosten voor het huren van een auto zijn niet schrikbarend hoog. Reken op zo’n €35 per dag inc verzekeringen. Voor benzine betaal je €0,60 per liter.

TIP ♥ – bekijk hier onze tips voor het huren van een auto in Argentinie

Kosten per dag

Vervoer heeft de grootste invloed op je budget voor Argentinië. Waar je in landen als Colombia of Ecuador redelijk goedkoop kunt reizen met de bus, zit dat er in Argentinië niet in. Wij spendeerden gemiddeld zo’n €25 tot €30 p.p. per dag aan vervoer. Maar met kosten als €65 voor een ritje van BA naar Salta gaat het natuurlijk hard.

Budget Argentinië

Een auto huren is zeker in Patagonië veel voordeliger dan de bus

Kosten voor activiteiten

Argentinië is geen land waar je heel veel betaalde activiteiten wil doen. Ten eerste, omdat er veel gratis dingen te doen zijn en ten tweede, omdat tours redelijk prijzig zijn. De enige betaalde activiteit die wij hebben gedaan was de entree voor de Iguazu Falls (€12).

Natuurlijk is er veel meer te doen. Zo kun je hier heel goed walvissen spotten, meerdaagse georganiseerde hikes lopen, tours door Patagonië maken en nog veel meer. De grootste vraag is niet of je het wil doen, maar of het in je budget voor Argentinië past.

Kosten voor activiteiten (vanaf prijzen);

 • 6-daagse tour door Patagonië  €650
 • 1 dag hiken Perito Moreno Glacier  €175
 • Dagtour Iguazu Falls  €25
 • Walvissen spotten   €70

Kosten per dag

Wij hebben maar 1 betaalde tour gedaan. Deze kosten zijn echt afhankelijk van wat je wil zien en doen in Argentinië. Voor een dagtrip moet je rekenen op minimaal €30 p.p. Meerdaagse trekkingen kosten makkelijk €500 tot €3.000 p.p afhankelijk van de duur en regio.

Pinnen in Argentinië

In heel Argentinië kun je pinnen. Creditcards en pinpassen worden vaak overal geaccepteerd. Het grotere probleem s echter de transactiekosten die je betaald. Die zijn namelijk behoorlijk fors in Argentinië.

Per transactie betaal je tussen de €5 en €8. Dat is veel als je elke dag pint. Dan denk je; ‘dan pin ik gewoon extra veel‘. Dat is helaas ook net mogelijk. Je kunt namelijk bij de meeste banken niet meer dan 3.000 Argentijnse Peso’s per dag pinnen. Dat is ongeveer €120. Dit verschilt enigszins per bank, maar het is vaak niet meer dan dit.

TIP ♥ – check XE voor de actuele koers

3 gedachten over “Budget Argentinië”

 1. Ik denk dat er een fout staat bij de info over pinnen. Er staat dat je maximaal 3.000 pesos kunt pinnen en dat dat 120 euro is. Maar 3000 pesos is 12 euro. Ik denk dat er max. 30.000 pesos, ofwel 120 euro, gepind mag worden.

   1. Western union – kan je tot 5.000 € geld ophalen in ARS. niet handig can de peso haalt jog steeds, masr kan wrl. Je krijgt ook veel meer bij WU voor je Euro dan de officiële wisselkoers. Wij zijn net terug en Argentinië is dit de vaak van de peso spotgoedkoop als je uit een niet peso land komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven