Hoofdmenu
reis expert header

Beste reistijd Bolivia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Hoewel Bolivia een land is van extreme weersomstandigheden, is het wel een bestemming die het hele jaar door bezocht kan worden. De winter, ook wel invierno, loopt van mei tot en met oktober. Dit is de beste reistijd Bolivia. Hoewel het dan ook hoogseizoen is heb je wel het beste weer met blauwe luchten en weinig regen.

Beste reistijd Bolivia

De maanden mei tot en met oktober zijn ook dure maanden omdat de prijzen omhoog gaan. In de bergen is het merkbaar kouder ’s nachts, met name in juni en juli. De dagen zijn iets korter, maar wel zonnig en de lucht kristalhelder, waardoor dit de beste tijd van het jaar voor wandelen en klimmen.

Als je alles wil weten over de beste reistijd Bolivia lees dan verder op deze pagina. Wij vertellen je hier alles over de volgende onderwerpen;

TIP ♥ – de beste reistijd Bolivia zijn de maanden mei tot en met oktober

De seizoenen van Bolivia

De beste reistijd Bolivia wordt uiteraard afgesteld op het weer in het land. Met seizoenen bedoelen we daarom niet zozeer zomer en winter maar het hoogseizoen en laagseizoen. Die verschillen namelijk niet alleen qua weer maar ook qua drukte en prijzen van bijvoorbeeld accommodatie of bezienswaardigheden. Bedenk daarom goed van te voren in welk seizoen je wilt reizen.

Hoogseizoen

Sucre
Mei tot en met oktober

De beste reistijd Bolivia zijn de maanden mei tot en met oktober. Tijdens deze maanden heb je de meest zonnige dagen in heel Bolivia, hoewel het koeler is in de bergen. Doordat er minder regen valt is het makkelijker reizen, beter klimmen en beter om lange hikes te maken. In Augustus is het drukker.

Tussenseizoen

salar de uyuni
Oktober en november

Hoewel mei tot en met oktober de beste maanden zijn om het land te bezoeken wordt oktober al iets minder, samen met november. Dat betekent niet dat het geen goede maanden zijn. Het is een prima tijd om het land te bezoeken! Zeker voor budget reizigers. Tevens een goede tijd om Salar de Uyuni te bezoeken.

Laagseizoen

coroico
November tot en met april

De zomermaanden maar ook het regenseizoen. Zeker de laag gelegen gebieden gaan gebukt onder veel regen. Qua temperatuur is het niet koud, maar het vervoer lastiger wordt lastig door overgelopen wegen. Klimmen wordt gevaarlijk, en wandelen en fietsen lastiger. Tussen februari tot april zijn er veel religieuze festivals.

Wat is de beste tijd?

Het klinkt een beetje tegenstrijdig maar de winter is de beste tijd om Bolivia te bezoeken. En dat zijn de maanden mei tot en met oktober. De temperaturen zijn over het algemeen iets lager maar het feit dat het minder regent maakt dat meer dan goed. Uiteraard kan een bui wel voor komen. In het zuidelijke Altiplano, is de lucht nog altijd blauw maar is het wel koud, tot tegen het vriespunt in de nacht.

TIP ♥ – neem warme kleding mee want het kan best koud worden, zeker in de bergen.

Houd er rekening mee dat er een paar keer jaar een koude periode in het land is, meestal tussen de maanden juli en augustus. De lagere temperatuur komt dan over uit Patagonië. Zelfs in de amazone is het dan kouder. Tegen het einde van het droge seizoen (eind augustus en september) zetten de boeren hun land n brand om beboste gebieden te ontbossen. Dat kan problemen opleveren met het zicht.

Beste reistijd Bolivia

De zomermaanden

De zomer (verano) is tevens het regenseizoen en die loopt grofweg van november tot en met maart. Van de zomer, of eigenlijk het regenseizoen, merk he het meest in het Amazonegebied waar wegen ontoegankelijk worden door overstromingen. Voordeel is weer dat het vervoer over de rivieren beter wordt.

In de bergen, met name het zuiden, regent het veel minder en merk je er vrij weinig van tijdens het reizen. Enige nadeel is dat de tracks glibberig worden en dat het uitzicht wat minder is door het wolkendek wat er hangt.

Wat wij vinden:
  • 8.5/10
    Reis-Expert - 8.5/10
8.5/10

Samenvatting

Hoewel Bolivia een land is van extreme weersomstandigheden, is het wel een bestemming die het hele jaar door bezocht kan worden. De winter, ook wel invierno, loopt van mei tot en met oktober. Dit is de beste reistijd Bolivia. Hoewel het dan ook hoogseizoen is heb je wel het beste weer met blauwe luchten en weinig regen.

Meer lezen over Bolivia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU