Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Argentinië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Argentinië is een prachtig land. Het is duidelijk waarom reizigers het land al langere tijd bovenaan hun lijstje hebben staan. Gezegend met de prachtige gebieden zoals Patagonië en de Andes.

  Wonderlijke steden die elkaar afwisselen met bergdorpen en indrukwekkende kustplaatsen. Argentinië is een fascinerend land. Argentinië trekt niet voor niets jaarlijks duizenden reizigers die afkomen op de schoonheid van het land. Voordat je gaat reizen is het goed om deze pagina met reisinformatie Argentinië te lezen;

  Beste reistijd Argentinië

  Argentinië is een gigantisch land. De totale lengte van het land bedraagt 3.500 kilometer dus de beste reistijd Argentinië is niet overal hetzelfde. Het is niet te doen om je reis, en elk gebied, zo te plannen dat je overal het beste weer hebt. Ruwweg kun je de maanden september tot en met november, de lente, beschouwen als de beste reistijd Argentinië.

  Tijdens de Argentijnse lente heb je bijna overal mooi weer. Als je de toppen van de Andes wil beklimmen of lekker aan het strand wil liggen moet je hier in de zomer zijn. Dat zijn de maanden december tot en met februari.

  TIP ♥ – als je meer gedetailleerde informatie zoekt over de de beste reistijd check dan de pagina beste reistijd Argentinië.

  Beste reistijd Argentinië
  Bariloche

  Het prachtige Bariloche in Argentinië.

  Budget Argentinië

  Een dagbudget bepalen is best lastig. Ten eerste omdat een budget Argentinië voor iedereen anders is. De wil immers in comfortabele hotels slapen terwijl de ander genoegen neemt met een budget hostel voor €10 per nacht. Ten tweede omdat er behoorlijk veel verschil zit tussen de prijzen in bepaalde regio’s.

  TIP ♥ – reken voor je budget Argentinië op minimaal €35-€40 per dag

  Je kunt er van uit gaan dat hoe verder je naar het zuiden reist, hoe groter je budget Argentinië moet zijn. Houd minimaal rekening met zo’n €25 tot €40 per dag per persoon. Dan hebben we het over slapen in een dorm (slaapzaal), het eten van lokale snacks en het beperken van andere uitgaven.

  TIP ♥ – meer gedetailleerde info vind je op onze pagina Budget Argentinië.

  Visum Argentinië

  Zodra je in Argentinië aan komt (waarschijnlijk in Buenos Aires) krijg je op het vliegveld een toeristenstempel in je paspoort voor een verblijf van 90 dagen. Dit ‘visum’ is verlengbaar met nog eens 90 dagen. Hoewel je geen visum Argentinië nodig hebt, krijg je naast de stempel ook een toeristenkaart. Deze dien je ten alle tijden bij je te houden en moet je bij vertrek uit Argentinië ook weer inleveren.

  Bewaar dit document dus goed! Als je de toeristenkaart niet kunt overleggen kan je vertrek uit Argentinië namelijk geweigerd worden.

  TIP ♥ – meer informatie over je visum vind je op de pagina Visum Argentinië

  Fitz Roy

  De Fitz Roy, een must-see in Argentinië

  Inentingen Argentinië

  Als je op reis gaat naar Argentinië ben je qua inentingen snel klaar. Die heb je namelijk niet nodig. Uiteraard kan dat wel veranderen, dus houd de website van de Rijksoverheid goed in de gaten. Als je het niet vertrouwd ga dan naar de dokter, die kunnen altijd advies geven.

  TIP ♥ meer info hierover vind je op de pagina Inentingen Argentinië.

  Eten en drinken Argentinië

  Argentinië is het paradijs voor liefhebbers van rundvlees. Eigenlijk kun je heel het eten Argentinië samenvatten met rundvlees. Ze hebben hier namelijk de beste rundvlees ter wereld. Het sappige, rode en vooral verse rundvlees gecombineerd met een beetje groente.

  Natuurlijk is er meer dan rundvlees. Hoewel het altijd het menu zal domineren is er naast rundvlees nog veel meer te krijgen. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, zeker niet als je dat vergelijkt met eten uit andere werelddelen zoals Azië, maar slecht is het zeker niet.

  TIP ♥ – meer info over het eten vind je op de pagina Eten en Drinken Argentinië.

  Budget voor Argentinië

  Vervoer Argentinië

  Argentinië is een groot land dus de afstanden zijn enorm. Gelukkig is het vervoer Argentinië goed geregeld, maar reken er op dat je een aanzienlijk deel van je budget kwijt bent aan het reizen. Het vervoer met de bus is het beste optie om een goede indruk van het landschap te krijgen. Rond Patagonië zijn de binnenlandse vluchten weer effectiever.

  Het inter-city bus netwerk is uitgebreid, maar in afgelegen gebieden ben je vaak aangewezen op het huren van een auto. Treinen zijn oud en beperkt zijn en over het algemeen niet langzamer en duurder dan de bus.

  TIP ♥ – meer info over he vervoer vind je op de pagina Vervoer Argentinië.

  Meer lezen over Argentinië?

  2 comments

  1. dirk

   Beste, moet ik een vaccinatiekaart/vaccinatieboekje meenemen als ik naar Chili en Argentinië ga?
   Dank! dirk

   1. Sjoerd - Reis Expert

    Hi Dirk,

    die heb je officieel altijd nodig als je op reis gaat.

    Happy Travels,
    Sjoerd

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU