Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Inentingen Bolivia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Het regelen van je inentingen is een van minst favoriete dingen tijdens de voorbereiding van je reis. Gelukkig ben je voor Bolivia snel klaar. Er zijn namelijk geen verplichte inentingen voor Bolivia. Er zijn echter wel wat aanbevelingen.

  Verplichte inentingen Bolivia

  Op dit moment zijn er geen verplichte inentingen voor Bolivia. Het enige wat er verplicht is, is een inentingen tegen gele koorts als je zeven dagen voordat je in Bolivia aan komt in een gele koorts land bent geweest, maar dat komt bijna niet voor.

  Uiteraard kan het advies wel veranderen. We adviseren om de website van de Rijksoverheid goed in de gaten te houden.

  Ties: “Er zijn geen verplichte inentingen voor Bolivia”.

  Aanbevolen inentingen

  Er zijn geen verplichte inentingen, maar er worden er wel een aantal aanbevolen. Dit is niet verplicht! Er zal dus ook niet om worden gevraagd bij de grens. Dit zijn de inentingen die worden aangeraden bij een reis naar Bolivia;

  • een vaccinatie tegen DTP;
  • vaccinatie tegen hepatitis A;
  • vaccinatie tegen gele koorts.

  Ga je langer dan drie maanden naar Bolivia? Dan worden de volgende inentingen Bolivia aanbevolen:

  • vaccinatie tegen hepatitis B;
  • vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid).

  Malaria

  In heel Bolivia komt Malaria voor in gebieden beneden de 2.500 meter. Er wordt sterk aangeraden om malariatabletten (malarone of lariam) te gebruiken bij een bezoek aan deze regio.

  Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt, is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

  Meer lezen over Bolivia?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU

  We need you!

  Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

  Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

  Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

  CONTACT!