Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Colombia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Colombia wordt steeds populairder onder reizigers. Het is jarenlang ontoegankelijk geweest door onveilige situaties in het land door onder andere rivaliserende drugsbendes en ontvoeringen. Hierdoor werd Colombia vaak overgeslagen door de internationale reiswereld. Die tijd is gelukkig achter de rug. Colombia is hard op weg de verloren jaren in te halen.

  Er komen steeds meer mensen naar Colombia. En dat is begrijpelijk. Het land heeft met het Andes gebergte, het Amazone regenwoud en de oogverblindende stranden meer dan genoeg te bieden. De kleurrijke, koloniale steden en de vriendelijke locals maken het lijstje compleet. Op deze pagina geven we je de nodige reisinformatie Colombia met onder andere;

  Beste reistijd Colombia

  Het klimaat in Colombia is vrij stabiel omdat het land dicht bij de evenaar ligt. Hierdoor heb je het hele jaar temperaturen tussen de 25°C en 17°C. De enige regio die zich onderscheid qua beste reistijd Colombia is het Andes gebergte. 

  De beste reistijd Colombia zijn de maanden december tot en met februari en juli en augustus.

  De maanden december tot en met februari worden over het algemeen beschouwd als beste maanden om Colombia te bezoeken. In deze maanden regen het het minste. Het tussenseizoen is ook goed te doen in Colombia. De prijzen zijn dan namelijk nog laag en het is redelijk rustig.

  TIP ♥ – meer info over de beste reistijd vind je op de pagina beste reistijd Colombia.

  beste reistijd Colombia
  Tayrona

  Het Tayrona National Park in Colombia

  Bezienswaardigheden

  Colombia is een van de mooiste en leukste landen in Zuid-Amerika om te reizen. Het heeft alles te bieden wat je zoekt. Mooie natuur, een bijzondere cultuur, lekker weer, heerlijk eten en vriendelijke mensen.

  Daarnaast is het reizen hier best eenvoudig en kun je je plannen elke dag wijzigen als je dat wilt. We hebben een aantal bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

  TIP ♥ – wil je ze allemaal bekijken? Check dan onze pagina bezienswaardigheden Colombia.

  Tayrona National Park

  Het landschap varieert van zandstranden langs de kust tot regenwouden op een hoogte van 900 meter. Het westelijk deel is droog, met licht-bruine heuvels en diverse plantensoorten zoals cactussen. Dit maakt het park zo bijzonder, je vindt er echt alle soorten landschappen.

  Cocoravallei

  Deze vallei staat onder meer bekend vanwege de waspalm, wat de nationale boom van Colombia is, die hier veelvuldig voorkomt. In een land vol met prachtige landschappen, is Cocora één van de meest opvallende met een brede groene vallei omringd door hoge pieken.

  Islas del Rosario

  Deze archipel, ongeveer 35 kilometer ten zuidwesten van Cartagena, bestaat uit 27 kleine koraaleilanden, waaronder een aantal kleine eilandjes. De archipel wordt omringd door koraalriffen, waar de kleur van de zee varieert van turkoois tot paars

  Medellin

  Gelegen in een smalle vallei met een schitterende skyline is Medellin een van de mooist gelegen steden in Colombia. Het aangename klimaat geeft de stad zijn bijnaam – De Stad van de Eeuwige Lente. De regering heeft veel geïnvesteerd in de stad en vandaag de dag is het een van de leukste en veiligste steden in Zuid-Amerika.

  Budget Colombia

  Een budget samenstellen is altijd een persoonlijke kwestie. Iedereen heeft namelijk een andere reisstijl. De een wil graag in duurdere hotels overnachten terwijl iemand anders liever in een low-budget hostel slaapt. 

  Wij adviseren altijd om je budget iets hoger in te plannen. Zo kom je nooit zonder geld te zitten.

  Budget per dag

  Als budget voor Colombia moet je rekenen op minimaal €20 tot €30 per persoon per dag.

  €20 per dag per persoon is wel echt het minimale wat je uitgeeft. Als je iets luxer reist en soms in een hotel slaapt, in restaurants eet of met het vliegtuig reist is €50 per dag realistischer.

  TIP ♥ – meer info vind je op de pagina Budget Colombia.

  Visum Colombia

  Je hebt voor Colombia GEEN visum nodig. Zodra je het land binnen komt Colombia aan komt krijg je een toestemmingsbewijs, een soort toeristenvisum. Hiermee mag je maximaal 180 dagen in het land blijven. Als je langer dan 180 dagen wilt blijven raden we aan om contact op te nemen met de ambassade.

  TIP ♥ – meer info over het visum vind je op de pagina Visum Colombia.

  Cocora

  De natuur in Cocora is indrukwekkend.

  Inentingen Colombia

  Bij reisinformatie Colombia horen ook de inentingen. Op dit moment zijn er geen inentingen die verplicht zijn voor een reis naar Colombia. Dit kan natuurlijk wel veranderen. Het is daarom aan te raden om onze site in de gaten te houden.

  TIP ♥ – meer informatie over inentingen vind je op de pagina inentingen Colombia.

  Eten en drinken Colombia

  Het eten Colombia is niet zo gevarieerd. Gelukkig is het wel erg lekker. Het eten in Colombia is gebaseerd op tradities uit heel Colombia. Ze eten hier veel vlees, en dan met name kip, varkens- en rundvlees en vis. Veel variatie met groenten hebben ze niet hoewel dat de laatste tijd wel heel erg snel veranderd.

  Het eten is hier niet zo pittig. In veel restaurants hebben ze een ‘comida correinte’. Dit is een vast menu dat je kunt bestellen.

  TIP ♥ – meer info over het eten vind je op de pagina Eten en Drinken Colombia.

  Eten colombia

  Vervoer Colombia

  In Colombia is het vervoer goed geregeld. Elke uithoek van het land is te bereiken met de bus, boot of het vliegtuig. Tijdens Kerst en Pasen en Colombiaanse feestdagen is het aan te raden om op drukkere routes tickets van te voren te reserveren. Over het algemeen is het vervoer Colombia vrij goedkoop.

  De meeste gebruikte manier van vervoer zijn de bus en het vliegtuig.

  TIP ♥ – meer over het vervoer lees je op Vervoer Colombia.

  Meer lezen over Colombia?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU