Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Bolivia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 3
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Voor dat je daadwerkelijk op reis gaat naar Bolivia is het belangrijk om te checken of je een visum voor Bolivia nodig hebt. Gelukkig ben je daar snel klaar mee. Je hebt namelijk geen visum nodig voor een bezoek aan Bolivia. Je krijgt gratis een toeristenstempel.

  Visum voor Bolivia

  Zodra je op het vliegveld van La Paz, of een andere grensovergang, aan komt in Bolivia krijgen alle Nederlanders en Belgen een visum voor 90 dagen. Dit is gratis. Eigenlijk is het ook geen visum, maar een stempel.

  Ze noemen het een tourist card. Hiermee mag je 90 dagen lang vrij door Bolivia mag reizen.

  Ties: “Alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum 90 dagen in Bolivia blijven”

  Je hebt dus geen visum voor Bolivia nodig. Er zijn ook geen kosten aan verbonden. De tourist card die je krijgt bij de grens moet je ALTIJD bij je hebben en goed bewaren. Zodra je het land verlaat moet je deze namelijk weer inleveren.

  Wat heb je nodig

  Zoals gezegd krijgen alle Nederlanders en Belgen een toeristen stempel, of tourist card, waarmee je 90 dagen door het land kunt reizen. Je moet echter wel wat dingen op orde hebben om hier voor in aanmerking te komen zoals:

  • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in Bolivia;
  • één lege visumpagina voor de stempel van de douane;
  • een bewijs van een retourvlucht of uitgaande vlucht uit Bolivia.

  Visum Verlengen

  Er zijn weinig reizigers die langer dan 90 dagen in Bolivia zullen blijven. Mocht je wel langer dan 90 maanden door het land reizen kun je je visum, of tourist card, verlengen. Dit kan bij elke Immigration Office in de grotere steden.

  Denk aan steden als La Paz, Santa Cruz, Potosí, Tarija, Beni, Cochabamba, Oruro, Chuquisaca, Pando. Gek genoeg staat Sucre niet op dat lijstje.

  Je kunt het visum met 30 dagen verlengen. Dit kost zo’n US$30.

  Meer lezen over Bolivia?

  3 comments

  1. Simon

   Onze dochter woont in Bolivia vlakbij Santa Cruz en wij zijn er al meerdere keren geweest maar het was regelmatig dat je bij aankomst een visumstempel kreeg van 30 dagen. Als je er direct om vraagt kun je wel 90 dagen stempel krijgen. Let daar dus wel op.

  2. Karlijn

   Hoi, weten jullie ook hoe het zit als je met de bus het land uitgaat (naar Peru)? Moet je nog steeds een bewijs hebben hiervoor?

  3. Luypaert Greta

   Mijn. Schoondochter een boliviaanse gaat normaal voor 14 dagen terug naar bolivie op familiebezoek.
   Haar boliviaans paspoort is maar geldig tot in april 2018. Kan eij hiermee vertrekken op 1 februari en 14 februari terugkomen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU