Hoofdmenu
reis expert header

Visum Bolivia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Voor dat je daadwerkelijk op reis gaat naar Bolivia is het belangrijk om te checken of je een visum Bolivia nodig hebt. Gelukkig ben je daar snel klaar mee. Je hebt namelijk geen visum nodig voor een bezoek aan Bolivia. Je krijgt gratis een toeristenstempel.

Visum Bolivia

Zodra je op het vliegveld van La Paz, of over de grens aan komt in Bolivia krijgen alle Nederlanders en Belgen een visum voor 90 dagen (3 maanden). Dit is gratis. Eigenlijk is het ook geen visum maar een stempel. Ze noemen het een tourist card. Hiermee mag je 90 dagen lang vrij door Bolivia mag reizen.

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum 90 dagen in Bolivia blijven

Je hebt dus geen visum Bolivia nodig. Er zitten ook geen kosten aan verbonden. De tourist card die je krijgt bij de grens moet je ALTIJD bij je hebben en goed bewaren. Zodra je het land verlaat moet je deze namelijk weer inleveren.

Wat heb je nodig

Zoals gezegd krijgen alle Nederlanders en Belgen een toeristen stempel, of tourist card, waarmee je 90 dagen door het land kunt reizen. Je moet echter wel wat dingen op orde hebben om hier voor in aanmerking te komen zoals:

 • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in Bolivia
 • één lege visumpagina voor de stempel van de douane
 • een bewijs van een retourvlucht of uitgaande vlucht uit Bolivia

Wil je langer dan 3 maanden (90 dagen) in Bolivia blijven? Neem dan contact op met de ambassade.

Exit Stamp

Officieel is het niet nodig maar er zijn gevallen geweest waar mensen bij afgelegen grensovergangen 15 tot 30 Boliviaanse boliviano (€2 tot €4) moesten betalen toen ze het land verlieten. Een zogenaamde Exit Stamp.

Visum Verlengen

Er zijn weinig reizigers die langer dan 90 dagen in Bolivia zullen blijven. Mocht je wel langer dan 3 maanden door het land reizen kun je je visum, of tourist card, verlengen. Dit kan bij elke Immigration Officer in de grotere steden. Dit kost zo’n €25 voor 30 extra dagen.

LET OP – je mag maximaal 180 dagen per jaar in Bolivia blijven. Voor elke dag die je langer blijft dan je tourist card toe laat betaal je een boete van 14 boliviano (€1,85).

Wat wij vinden:
 • 8.4/10
  Reis-Expert - 8.4/10
8.4/10

Samenvatting

Zodra je op het vliegveld van La Paz, of over de grens aan komt in Bolivia krijgen alle Nederlanders en Belgen een visum voor 90 dagen (3 maanden). Dit is gratis. Eigenlijk is het ook geen visum maar een stempel. Ze noemen het een tourist card. Hiermee mag je 90 dagen lang vrij door Bolivia mag reizen.

Meer lezen over Bolivia?

1 reactie

 1. Luypaert Greta

  Mijn. Schoondochter een boliviaanse gaat normaal voor 14 dagen terug naar bolivie op familiebezoek.
  Haar boliviaans paspoort is maar geldig tot in april 2018. Kan eij hiermee vertrekken op 1 februari en 14 februari terugkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU