Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Natuur Filipijnen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De Filipijnen staat niet voor niets bekend als Pearl of the Orient Seas. Met 7.107 eilanden, de tropische stranden, dichte jungles, magische bergen, groene rijstvelden en oogverblindende landschappen is de Filipijnen een waar paradijs voor natuurliefhebbers. De natuur Filipijnen is een waar kunststukje van Moeder Natuur. Met honderden vulkanen in het land zou je de Filipijnen zelfs kunnen vergelijken met Indonesië. Je hebt in de Filipijnen alles.

Natuur in de Filipijnen

Het contrast tussen de witte zandstranden, tropische eilanden en de schitterende natuur in het binnenland is even uniek als de cultuur in het land. De beste duik- en snorkel locaties worden afgewisseld door vulkanen en de (onderwater) rivieren en watervallen bieden een mooi afwisseling van de mooiste rijstvelden ter wereld. Met Mount Hamiguitan Range Wildlife Sanctuary, Puerto-Princesa Subterranean River National Park en het Tubbataha Reefs Natural Park heeft de Filipijnen zelfs drie natuurgebieden die onder bescherming staan van UNESCO.

Banaue

Er zijn heel wat rijstterrassen in Azië te bezoeken, maar de rijstterrassen in Banaue zijn misschien wel de mooiste. Ze staan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je in de Filipijnen bent mag een bezoek aan Banaue niet ontbreken!

TAO Experience

Het paradijs roept! En wel vanuit de Filipijnen. Tijdens een tour van vijf dagen en vier nachten met TAO Experience Philippines ga je eilandhoppen van El Nido naar Coron, of andersom. Onderweg slaap je op prachtige onbewoonde eilanden, snorkel je tussen het mooiste koraal en kun je zelfs je eigen vis vangen voor het diner.

Siquijor

Het kleine, maar prachtige, eilandje Siquijor ligt tussen Cebu, Negros en Bohol in de Visayas en is het bezoeken waard als je de zuidelijke eilanden ontdekt. Het eiland was onbewoond tot de Spanjaarden hier kwamen in de 16e eeuw. Ze noemde het eiland ‘Eiland van Vuur’ vanwege de zwermen vuurvliegjes.

Coron

Coron Island heeft een adembenemend aanzicht. Als je over Coron vliegt zie je wat voor een schitterend eiland dit is met beboste rotsen, helder water, jungle, witte zandstranden, lagunes en meren. Van de 7.000 eilanden behoort dit eiland zeker tot één van de mooiste.

Bohol

Pak een reisgids over de Filipijnen en de kans is groot dat er een afbeelding van Bohol op de voorpagina staat. De natuur op dit eiland is zo mooi dat mensen het verkiezen boven de, veelal bekende, witte stranden. De stranden rondom het eiland Bohol zijn schitterend maar de ware trekpleister hier zijn de Chocolate Hills.

Siargao

Siargao is een onontwikkeld eilandje met ongekend mooie stranden, indrukwekkende baaien, een groen binnenland en lagunes die in de Stille Oceaan eindigen. De eerste toeristen hier waren surfers die de perfecte surflocatie vonden bij Tuason Point. Ze vonden het zo perfect dat ze het Cloud Nine noemde. Welkom in het paradijs…

Sabang

Sabang is vooral bekend door de Underground River die je hier vindt. Maar met een mooi strand, omringd door bergen en warm, kalm, water heeft het stadje veel meer te bieden dan de grotten. Het is er nog heerlijk rustig. Aan het strand vind je een aantal beach-bars en hotels en verder is het vooral genieten hier.

Donsol

Donsol was ooit een klein, slaperig vissersdorpje op 45 kilometer ten zuidwesten van Legaspi. Hier kwam in 1998 echter grote verandering in toen een lokale duiker een video maakte van het zwemmen met walvishaaien die hier in grote hoeveelheden aanwezig zijn. De media pikte zijn bijzondere verhaal op en sindsdien is Donsol uitgegroeid tot één van de bekendste highlights van de Filipijnen.

Leyte

Leyte is misschien wel een van de onbekendste eilanden in dit rijtje. Dat is best raar want het ligt naast/boven het bekende Bohol en Cebu. Leyte wordt omringd door prachtige stranden en kristalhelder water, waardoor het een van de vele goede duiklocaties van de Filippijnen is.

Tubbataha Reef

Op zoek naar één van de beste duiklocaties ter wereld? Dan kan je het beste naar het Tubbataha Reef gaan. CNN Travel plaatst dit gebied in de Top 8 als ‘beste duiklocatie ter wereld’. Sinds de ontdekking in de jaren ’70 wordt het beschouwd als de meest opmerkelijke koraal gebieden op deze planeet.

Batanes

Als je de Filipijnen even wil ontsnappen hoef je het land niet uit. Je kan namelijk ook naar Batanes; een groep van 10 eilanden in het noordelijkste gedeelte van de Filipijnen. Slechts drie van deze eilanden zijn bewoond. Het landschap op de eilanden wisselt elkaar af met vulkanen, ruige kliffen, groene heuvels en witte stranden met turquoise zeewater.

Mount Apo

Apo betekend “grandfather of all mountains” en dat komt in dit geval aardig uit. Het is met 2.954 meter namelijk de hoogste berg van de Filipijnen. Eigenlijk is het een vulkaan maar deze is niet actief en er zijn nooit uitbarstingen geweest. Mount Apo torent hoog boven de stad Davao uit.

Meer lezen over Filipijnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU