Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Sabang

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Sabang is vooral bekend door de Underground River die je hier vindt. Maar met een mooi strand, omringd door bergen en warm, kalm, water heeft het stadje veel meer te bieden dan de grotten. Het is een ideaal beginpunt voor je reis door het bekende Palawan.

Onze ervaring in Sabang

Eerlijk toegegeven; wij vonden Sabang wat minder mooi dan de andere stranden op Palawan. Maar dat is misschien wel het fijne. Er komen hier vooral dagjesmensen vanuit Puerto Princesa om de grotten te verkennen.

En zodra deze aan het eind van de dag weer in de bus stappen richting Puerto Princesa, lijkt het wel alsof je een eigen stukje paradijs hebt.

Als je de Underground River wilt bezoeken kun je dat beter doen vanuit Sabang dan Puerto Princesa

Een aantal Beach Bars blijven open waardoor je op het strand, zonder al te veel andere toeristen, kunt genieten van indrukwekkende zonsondergangen en een koud biertje. In de avonden is het hier echt genieten.

SabangHet strand op Sabang, Palawam

SabangHet strand in de buurt

Wat is er te doen in Sabang

De Underground River nabij Sabang wordt gezien als een van de ‘Zeven Wereldwonderen’. Dat is naar mijn mening enigszins overdreven, maar het wel de reden dat veel mensen hier komen. Ondanks die topattractie is er hier wel meer te doen en te zien.

Dit zijn de belangrijkste activiteiten.

#1 Ga Snorkelen

Het is niet de beste locatie in de Filipijnen om te snorkelen, maar er zijn een aantal plekken waar het kan. Panganan Cave, Philomena en Garcia Islands zijn de beste locatie. De zee rondom Sabang is rustig.

Als je goed wilt snorkelen kun je het beste een bootje huren en richting een rustiger stuk varen. De kust voor Sabang blinkt namelijk niet uit in kleurrijk koraal.

TIP ♥ – je betaald 800 Peso voor 4 uur snorkelen.

Sabang

Sabang

#2 Loop een Jungle Trail

Als je de Underground River bezoekt gaan de meeste terug met de boot. Sportievelingen kunnen ook terug wandelen over de 5 kilometer lange Jungle Trail. Je komt onderweg langs de Monkey Trail, met, heel verrassend, een aantal apen.

Het is en flinke wandeling. Zeker als je ook nog besluit terug te lopen. Neem genoeg water mee.

Lekker relaxen in een van de beach bars

#3 Verken de Poyuy-Poyuy River

Bij de Poyuy-Poyuy River kun je met een gids over de rivier paddelen. De trip duurt maar een uurtje (150 Peso), maar je kunt wel papegaaien, neushoornvogels en zelfs pythons spotten. In de ochtend heb je het meeste kans om dieren te spotten.

TIP ♥ – heb je onze reisgids voor de Filipijnen al gezien? Handig als je nog op reis gaat!

#4 Ga Ziplinen

Als je in Sabang bent zie je overal boordjes met ‘Zipline’ staan. Dit is naast de Underground River een veel geboekte tour. Je wordt met een jeep en raft naar de 800 meter lange zipline gebracht. Het is een unieke ervaring!

Het ligt niet in Sabang zelf, maar in de directe omgeving. Dit dorpje wordt namelijk omringd door bergen.

#5 Bezoek de Underground River

Het Princesa Subterranean River National Park is één van de belangrijkste beschermde natuurgebieden in de Filipijnen. Het is een 8,2 kilometer lange onderwater rivier en staat bekend als één van de meest complexe grot systemen ter wereld; de Princesa Underground River.

Er zijn spectaculaire kalksteen rotsen en karstgebergte wat de omgeving sprookjesachtig mooi maakt.

Een trip vanuit de Sabang Wharf kost ongeveer 2.000 peso p.p. Dat is inclusief alle fees en bootreizen.

TIP ♥ – meer over deze grotten lees je op de pagina Underground River

Sabang WharfSabang Wharf

Underground river

Underground river

Hoe kom je er?

Er zijn een aantal manieren om hier te komen. De makkelijkste is met de bus of minivan vanuit Puerto Princesa.

Met de bus

De meeste accommodaties en touroperators in Puerto Princesa bieden allemaal transport naar Sabang. Zelfs op het vliegveld van Puerto Princesa staan ze klaar om je mee te nemen. Het kost je zo’n €5 en de rit naar Sabang duurt ongeveer drie uur.

Je kunt ook online een minivan boeken. Deze kosten rond de €7 en doen er maar twee uur over.

Met de boot naar Port Barton

Je kunt met de boot van Sabang naar El Nido en Port Barton. Dit is een aanrader, omdat het een hele leuke en indrukwekkende manier is om te reizen. In het hoogseizoen (november tot en met mei) varen er dagelijks banka’s tussen Sabang en Port Barton.

Je kunt ook een privé boot huren. Hoe meer mensen er mee willen hoe goedkoper de prijs p.p.

In het laagseizoen (juni tot en met oktober) varen ze niet, of minder.

De boottocht van Sabang naar Port Barton of El Nido is echt een aanrader! Een schitterende tocht!

SabangOnderweg naar Port Barton

Beste reistijd

Sabang is het beste te bezoeken in de maanden november tot en met maart. Dan is de temperatuur aangenaam en valt er minder regen. Daarnaast is de zee kalm wat het vervoer een stuk makkelijker maakt.

Hou er rekening mee dat het rond maart en april heel erg warm kan worden. In onze zomermaanden valt op Palawan de meeste regen.

Sabang

Overnachten in Sabang

De leukste accommodatie zit aan het strand. Daarnaast heb je op het centrale plein, waar de bussen en minivans aankomen nog een aantal ho(s)tels zitten. Deze zitten echter niet aan het strand, en als je bij het strand bent is het wel zo leuk om hier ook te slapen.

Goede opties aan het strand zijn:

Locatie

Meer lezen over Filipijnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU