Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Filipijnen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Gezegend met schitterende stranden, het hele jaar zon en ‘s werelds beste locaties voor duiken, snorkelen, eilandhoppen en surfen, de Filipijnen heeft zo veel te bieden dat je niet weet waar je moet beginnen. Denk echter niet dat het in de Filipijnen alleen eilanden en strand is. Als je verder het land in trekt kom je bij mystieke traditionele dorpen, de groenste rijstterrassen, dichte jungle, magisch mooie bergen, rivieren en watervallen en afbrokkelende Spaanse kerken.

TIP ♥ – een retourtje Hong Kong boeken (€385) en daarna naar Manilla is een stuk goedkoper dan rechtstreeks naar Manilla vliegen

Belangrijke reisinformatie Filipijnen

De Filipijnen biedt naast een verbluffende natuur ook een indrukwekkende cultuur. Door de invloed van Islamitische, Maleisische, Spaanse en Amerikaanse culturen heb je een scala aan festivals, heerlijk voedsel en oude koloniale steden. Laat je verrassen  want de Filipijnen is veel complexer – en cultureel rijker – dan vele suggereren.Voordat je echter naar de Filipijnen afreist is het goed om een aantal dingen te weten, zoals;

Backpacken Filipijnen

Door de vele eilanden zal je niet alles kunnen zien maar de highlights in de Filipijnen zijn in overvloed aanwezig. Of je nu wil eilandhoppen, de unieke cultuur wil meemaken of de vulkanen wil bedwingen. Het backpacken Filipijnen wordt steeds populairder en steeds meer regio’s zijn ingericht in het opvangen van backpackers met goede accommodatie en gezellige restaurantjes.

TIP ♥ – meer informatie over backpacken Filipijnen vind je op onze pagina Backpacken in de Filipijnen.

De Filipijnen wordt nog (te) vaak overgeslagen door de internationale reiswereld. Het backpacken in de Filipijnen staat dan ook nog in de kinderschoenen hier. Backpacken Filipijnen is een geweldige manier om dit bijzondere land te ontdekken. Je hebt alle vrijheid om te gaan waar je wil en zit niet vast aan schema’s. Daarnaast hoeft het backpacken door Filipijnen niet duur te zijn.

Pinnen

In de Filipijnen hadden wij veel moeite om aan geld te komen. Er was slechts 1 bank die onze pas accepteerde (ABN, SNS en Creditcard) en dat was de BDO. In grotere steden kun je pinnen. Kleinere steden niet. Op Palawan is alleen een pinautomaat in Puerto Princesa. Die in El Nido doet het vaak NIET.

Kayanga Lake

Coron Island in de Filipijnen

Beste reistijd Filipijnen

De Filipijnen is een verzameling van eilanden met een totale lengte van 1.900 kilometer lang. Het is daarom lastig één advies af te geven qua beste reistijd Filipijnen. De Filipijnen kennen eigenlijk twee seizoenen. Het regenseizoen en het droge seizoen.

Normaal zou je kunnen zeggen dat beide seizoenen zo zijn voordelen heeft.

In de Filipijnen is het regenseizoen echter een no-go vanwege de heftige stormen. De beste reistijd voor de Filipijnen zijn de maanden december tot en met mei.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Filipijnen.

Beste reistijd Filipijnen

Budget Filipijnen

Voor een budget slaapplek betaal je in de Filipijnen zo’n €8 tot €10 terwijl dat in andere Aziatische landen wat lager ligt. Manilla spant overigens de kroon waar een budget accommodatie al snel richting de €15 gaat (785 peso’s). Eten en drinken kan uiteraard zo gek als je zelf wil.

Wij zijn echter voorstander van de eetstallatjes waar je vaak een voordelige maaltijd kan scoren. Voor een maaltijd in een restaurant betaal je makkelijk €5 (260 peso’s) terwijl je ook voor €1,50 (80 peso) kunt eten in een eetstalletje.

Cash

Wij raden altijd aan om wat cash mee te nemen. Amerikaanse Dollars zijn makkelijk te verkrijgen op luchthavens en je kunt er mee betalen in Filipijnen. Check de pagina Budget Filipijnen voor meer informatie.

TIP ♥ –  weet je al dat je naar de Filipijnen wil, maar weet je nog niet welke route je wil volgen? Check dan onze route door de Filipijnen! Gratis, gedetailleerd en handig!

Visum Filipijnen

Bij aankomst in de Filipijnen gelijk een stempel in hun pasport. Dit wordt ook wel een ‘visum upon arrival’ genoemd. Dit visum is 30 dagen geldig. Je hebt dus geen speciale aanvragen nodig voor een visum Filipijnen.

Als je langer dan 30 dagen wil blijven kun je je verblijf verlengen met nog eens 38 dagen. In totaal kan je dus 68 dagen in het land blijven. Je kan in elke grote stad in de Filipijnen je visum verlengen. Kosten voor het verlengen zijn ongeveer €40.

TIP ♥ – voor meer informatie check je de pagina visum Filipijnen.

Banaue

Banaue in de Filipijnen

Inentingen Filipijnen

Ziek worden is een van de ergste dingen tijdens het reizen. Wij spreken helaas uit ervaring. Als je naar Filipijnen gaat zijn er geen verplichte inentingen maar wel een aantal die worden aangeraden zoals DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A+B. We raden aan om je hier tegen te laten inenten. Vaak wordt het verzekerd door je verzekering.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina Inentingen Filipijnen.

Eten en drinken Filipijnen

In Azië vindt je veel gevarieerde keukens, waaronder die van de Filipijnen. Het land is ruim drie eeuwen lang een Spaanse kolonie geweest maar naast Spaanse invloeden vindt je ook Westerse invloeden uit de Franse, Italiaanse en Amerikaanse keuken.

Daarnaast zijn er invloeden van landen meer in de buurt zoals China, Maleisië, India, Thailand en Vietnam. Door al deze internationale invloeden is het eten Filipijnen een absoluut hoogtepunt.

TIP ♥ – meer informatie over het eten en drinken vind je hier.

Eten filipijnen

Vervoer Filipijnen

Zoals veel landen in Zuidoost-Azië is ook het vervoer Filipijnen niet bijzonder efficiënt. Busreizen kunnen langer duren dan vooraf aangegeven en doordat iedereen gebruik maakt van het stukje asfalt wat er ligt kan je nog wel eens vertraging oplopen.

Plan het reizen tussen bepaalde steden of highlights daarom ook ruim in! De meest populaire opties qua vervoer zijn de jeepney, de brommer, de bus, boot en het vliegtuig.

TIP ♥ – meer info over het vervoer vind je op de pagina vervoer Filipijnen.

Reisinspiratie

Reisgids Filipijnen

Ken jij onze reisgidsen al? Wij hebben al onze kennis, ervaringen, routes, kosten en andere reistips verwerkt in super handige digitale reisgidsen. Deze reisgidsen heb je daarom altijd bij de hand en ze zijn altijd up-to-date. In de reisgids van de Filipijnen vind je naast heel veel handige tips ook 2 uitgewerkte routes. Makkelijk als je nog niet precies weet hoe je door de Filipijnen wil reizen!

TIP ♥ – bekijk de reisgids onze webshop

Meer lezen over Filipijnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU