Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Steden Filipijnen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Gezegend met schitterende stranden, het hele jaar zon en ‘s werelds beste locaties voor duiken, snorkelen, eiland hoppen en surfen. De Filipijnen staan niet meteen bekend om de mooiste steden. Toch heeft het land naast de prachtige natuur ook een paar schitterende steden. Als je verder het land in trekt kom je bij mystieke traditionele dorpen en steden waar Europees ogende bouwwerken staan.

De Filipijnen is lang een kolonie geweest van Spanje waardoor het veel oude koloniale steden heeft met mooie oude gebouwen. Het zijn echter niet veel steden en door de grote afstanden en vele eilanden is het lastig om alle steden Filipijnen te bezoeken.  Kijk echter goed rond en laat je verrassen want de dorpen en steden Filippijnen zijn veel mooier dan vele suggereren. Wij hebben een overzicht gemaakt met de mooiste en leukste dorpen en steden Filipijnen.

Manilla

Manilla staat bij de meeste reizigers niet op het lijstje om te bezoeken. Toch ontkom je er niet aan omdat de bijna iedereen zijn of haar reis door de Filipijnen hier zal beginnen. Manilla is een chaotische maar laid-back en grijze stad. Het is een bewegende metropool die alsmaar groter wordt.

El Nido

El Nido is de toegangspoort tot de Bacuit Archipel. Het kleine, maar energieke stadje ligt in het noorden van Palawan ingeklemd tussen kalkstenen kliffen en de Bacuit Bay. Het is niet zo mooi als het erboven gelegen Coron maar is zeker een prima uitvalsbasis voor tochten richting de Bacuit Archipel. El Nido wordt door kristal helder water..

Port Barton

Port Barton is een plaatsje op het eiland Palawan tussen Puerto Princesa en El Nido. Port Barton is een rustige plek met onverharde wegen, geen hordes toeristen en het ritme van het Filippijnse leven gaat hier grotendeels ongestoord door. Slechts een een kleine groep reizigers loungen in een van de budget hotels aan het strand.

Moalboal

Moalboal is een stadje op het eiland Cebu op zo’n 90 kilometer van Cebu City. Je kunt hier goed duiken, iets drinken in een bar of heerlijk eten. Als je naar Moalboal gaat is dat waarschijnlijk Panagsama Beach aangezien dit DE plek is om te zijn.

Donsol

Donsol was ooit een klein, slaperig vissersdorpje op 45 kilometer ten zuidwesten van Legaspi. Hier kwam in 1998 echter grote verandering in toen een lokale duiker een video maakte van het zwemmen met walvishaaien die hier in grote hoeveelheden aanwezig zijn. De media pikte zijn bijzondere verhaal op en sindsdien is Donsol uitgegroeid tot één van de bekendste highlights van de Filipijnen.

Vigan

Vigan is een oude stad op het eiland Luzon. Het is alsof je in Spanje loopt als je Vigan bezoekt. Deze mooie koloniale stad is één van de best bewaarde steden uit de tijd dat de Filipijnen bij Spanje hoorde. Het ademt één en al cultuur! Je kan je vergapen aan schitterende gebouwen, mooie restaurantjes en de vriendelijke inwoners.

Davao

Davao is een mooie stad in het zuiden van het eiland Mindanao. Het is de culinaire, culturele, economische en commerciële hoofdstad van het zuiden die bekend staat om zijn fruit. De stad groeit echter snel met de komst van meer verkeer, winkelcentra en bedrijven. Het is echter Mt. Apo op de achtergrond die de stad een onalledaags aanzicht geeft.

Sagada

Sagada is een van de minder bekende highlights in de Filipijnen. Dit backpackersstadje, in het noorden van de Filipijnen, heeft echter genoeg te bieden voor iedere reiziger. Het ligt tussen de in mist verstopte bergen, omgeven door rijstvelden en prachtige landschappen.

Meer lezen over Filipijnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU