Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden Venezuela

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 juli, 2020

NO-GO

De situatie in Venezuela is op dit moment niet veilig! Reizen komt met risico’s. De grenstreek met Colombia is een NO-GO gebied! Check het reisadvies van Rijksoverheid.

Venezuela is een van de mooiste landen in Zuid-Amerika, misschien wel de mooiste. Het landschap is adembenemend mooi. Weinig landen ter wereld hebben zo’n prachtige natuur als Venezuela. Wat je ook zoekt, de kans is vrij groot dat je het bij de bezienswaardigheden Venezuela wel vind. Let er wel op dat het momenteel niet echt veilig is in Venezuela.

Bezienswaardigheden Venezuela

De bezienswaardigheden Venezuela zorgen er voor dat je reis een onvergetelijke ervaring wordt. Het land is bijzonder divers en er is een hoop te zien. Van de metropool (en gevaarlijke) stad Caracas tot de hoogste waterval ter wereld; de Angel Falls. Dat in combinatie met de prachtige stranden, tropische eilandjes voor de kust en het indrukwekkende binnenland met de toppen van de Andes, maken je reis tot een droom. Die diversiteit in bezienswaardigheden maken het een fascinerend, en tegelijk mysterieus land.

Wat is er te zien?

Er zijn zo veel bezienswaardigheden Venezuela dat het bijna onmogelijk is om alles in één reis te zien. Het is jammer dat het land op dit moment niet bepaald veilig is. Maar degene die de reis wel maken worden beloond met een indrukwekkende reis. Moeder Natuur heeft al haar talent hier laten zien.

Natuurlijk heb je de Angel Falls, maar ook de tropische eilanden langs de Caribische kust, het gigantische Andes gebergte, de bijzondere graslanden vol met wilde dieren en de Orinoco Delta zijn het bezoeken waard. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden Venezuela

Angel Falls

Midden in de wildernis vind je de hoogste waterval ter wereld; de Salto Ángel. Deze immense waterval, beter bekend als de Angel Falls, begint bij 979 meter hoogte. De ultieme vrije val begint vanaf 807 meter hoog. De waterval duikt over de rand van de ‘Duivelsberg’, de Auyantepei, in het Nationaal park Canaima. Dit werelderfgoed park staat ongetwijfeld ook op je bucketlist.

Canaima National Park 

Dit ver in de wildernis verstopte nationale park ligt op het Hoogland van Guyana. Een oude bergketen in Zuid-Amerika. Laat je overweldigen door het prachtige Nationaal park Canaima. Een prachtige stuk ongerepte natuur, waar je na afloop niet meer weg wilt. De Pemon indianen leven ook nog steeds in deze adembenemende wildernis.

Caracas

Deze levendige metropool heeft namelijk veel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis en heerlijk eten. En dan hebben we het spectaculaire uitzicht nog niet eens benoemd. Caracas ligt namelijk in een vallei, omringd door met jungle beklede bergen. De mysterieuze mist, de tsjilpende insecten en vogels, geven de stad een magisch tintje.

Los Llanos

Kom helemaal tot rust in Los Llanos. Eén van de meest adembenemende natuurgebieden van Venezuela. Ontsnap aan de moderne, drukke en veelal vervuilde ‘buitenwereld’. En strijk neer in dit natuurgebied. Waar je niets anders hoort dan natuurgeluiden. Waar je uitzicht niet wordt belemmerd door torenhoge flats en wolkenkrabbers.

Isla de Margarita

Isla de Margarita is de naam van het bekendste eiland van Venezuela. Het is een echt party eiland, waar ieder jaar duizenden toeristen naartoe gaan om te genieten van de unieke sfeer en het heerlijke klimaat. Het eiland wordt steeds toeristischer en kan wat druk zijn, maar is zeker een must om te bezoeken als je in Venezuela bent voor een rondreis door het land.

Los Roques

Los Roques is een Caribische archipel die een beetje op de Caribische eilanden lijkt, maar veel minder toeristisch is. Prachtige beschermde natuurgebieden, mooi koraal voor de kust en de perfecte plekken om te surfen: je vindt het allemaal op de Los Roques eilanden.

Merida Venezuela

Als backpacker zijn er enkele steden in Venezuela die je zeker niet mag missen tijdens je rondreis. Eén van deze steden is Merida of Mérida, ook wel een echte backpackersstad genoemd. De stad heeft niet alleen een prachtige omgeving in de hoge bergen, maar heeft ook een unieke sfeer. 

Orinoco Delta

Orinoco Delta is een rivierdelta die uit moerassen, kleine riviertjes en wouden bestaat. Het gebied is groter dan heel Nederland, maar helemaal niet zo toeristisch als je zou verwachten. Sterker nog, in Orinoco Delta kun je kennis maken met de lokale Warao-indianen, die er al eeuwen wonen en nog altijd op dezelfde traditionele manier leven. 

Puerto Colombia

Puerto Colombia is een klein vissersdorpje dat nog niet veel bezocht wordt door toeristen, maar zeker de moeite waard is. Niet alleen omdat het erg rustig is in het kleine dorpje, maar ook omdat je er echt kennis kunt maken met het traditionele Venezuela. Daar komt nog bij dat je erg goedkoop kunt verblijven.

Roraima

In de buurt van nationaal park Canaima in Venezuela ligt een keten van ruim honderd tafelbergen, die ook wel tepu’s worden genoemd. De grootste en meest spectaculaire tafelberg in het gebied in Mount Roraima, ook wel Roraiman genoemd. De meerdaagse wandeling die je moet maken om de top van deze bijzondere berg te bereiken, wordt ook wel de mooiste trektocht van heel Zuid-Amerika genoemd.

Meer lezen over Venezuela?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!

LET OP de situatie in Venezuela is op dit moment onveilig! Reizen komt met risico’s. Reis en verblijf alleen in Venezuela als dit noodzakelijk is. Bekijk het laatste reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd.