Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Puerto Colombia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Puerto Colombia is een klein vissersdorpje dat nog niet veel bezocht wordt door toeristen, maar zeker de moeite waard is. Niet alleen omdat het erg rustig is in het kleine dorpje, maar ook omdat je er echt kennis kunt maken met het traditionele Venezuela. Daar komt nog bij dat je erg goedkoop kunt verblijven, eten en drinken in Puerto Colombia, wat de vakantiebestemming erg populair maakt onder toeristen met een kleiner budget.

Sfeervol vissersdorp

Puerto Colombia is een typisch Venezolaans vissersdorp. Het dorp is niet groot, maar wel erg levendig door de vele vissers die er iedere dag op uit trekken om vis te vangen en aan het einde van de dag weer terugkeren met hun vangst.

TIP ♥ – breng zeker een bezoek aan Playa Grande, het populairste strand.

Doordeweeks is het nog vrij rustig in het vissersdorp, maar in het weekend komen er veel locals naar het dorp om lekker aan het strand te ontspannen. Ook worden er in het weekend veel feesten en festivals georganiseerd, waar je zeker naartoe moet als je op het juiste moment in Puerto Colombia bent.

Puerto Colombia

Je kunt hier heerlijk relaxen aan het strand.

Bezienswaardigheden 

Eigenlijk is er niet zo veel te doen en te beleven. Het centrum van het vissersdorp is erg klein, maar wel leuk om eens doorheen te lopen. De meeste mensen bezoeken het dorp voor het strand, ook wel Playa Grande genoemd. Het strand is mooi, trekt veel nijverheid door de lokale vissers die er steeds aanmeren en weer wegvaren om nieuwe vissen te vangen en biedt meer dan genoeg ruimte om lekker van de zon te genieten.

TIP ♥ – naast Playa Grande heb je in de buurt van dit stadje ook Playa Aroa, Playa Uricao (aanrader!) Playa Aroa, en Playa Balle Seco.

Proef de verse vis 

Het dorpje is nog altijd een vissersdorp, waar de meeste mannen hun geld verdienen door er iedere dag met de boot op uit te trekken en een flinke hoeveelheid vis te vangen. Ideaal voor jou als toerist, want dit betekent dat je iedere dag verse vis kunt eten als je in Puerto Colombia bent. Wij raden je zeker aan om een lokaal restaurantje te bezoeken en een lekker vers visje te bestellen, zodat je kunt proeven hoe écht verse vis smaakt.

Low-budget bestemming

Omdat dit stadje niet toeristisch is, kun je hier erg voordelig verblijven. Je kunt er niet alleen goedkope hotels en hostels vinden, maar je kunt er ook voor een aantrekkelijke prijs de vangst van de dag eten in een leuk restaurantje. Een ideale vakantiebestemming voor backpackers met een budget, die heerlijk en voor een klein budget kunnen verblijven. Er komen hier daarom ook veel backpackers

Puerto Colombia

De regio is nog heerlijk rustig.

Hoe kom je er?

Puerto Colombia ligt in de buurt van de stad Maracay. Ben je in Caracas, dan neem je eerst de bus naar Maracay. Eenmaal in Maracay aangekomen moet je nog ongeveer 2 uur in de bus zitten om Puerto Colombia te bereiken. Houd er rekening mee dat het geen ontspannen busritje is, want de wegen in de omgeving zijn erg slecht. Je schudt flink heen en weer, maar je hebt wel prachtige uitzichten tijdens je busrit.

De rit van Maracay naar dit vissersdorpje kost je ongeveer 30 bolivar, dat is zo’n €2,80.

TIP ♥ – er is een ATM, maar die accepteert alleen lokale pinpassen. Neem daarom genoeg cash mee.

Beste reistijd

Je kunt Puerto Colombia het beste bezoeken in het droge seizoen van Venezuela, van de maand december tot en met de maand april. Buiten het droge seizoen regent het wat meer in Puerto Colombia en als je lekker wil ontspannen aan het strand, is dit een beetje zonde van je vakantie.

Wel moet je er rekening mee houden dat het in de droge periode wat drukker is in Puerto Colombia, simpelweg omdat jij niet de enige bent die het vissersdorp het liefst buiten het regenseizoen bezoekt.

Locatie Puerto Colombia 

Wat wij vinden:
  • 7.4/10
    Reis-Expert - 7.4/10
7.4/10

Samenvatting

Puerto Colombia is een klein vissersdorpje dat nog niet veel bezocht wordt door toeristen, maar zeker de moeite waard is. Niet alleen omdat het erg rustig is in het kleine dorpje, maar ook omdat je er echt kennis kunt maken met het traditionele Venezuela. Daar komt nog bij dat je erg goedkoop kunt verblijven, eten en drinken in Puerto Colombia, wat de vakantiebestemming erg populair maakt onder toeristen met een kleiner budget.

Meer lezen over Venezuela?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

LET OP de situatie in Venezuela is op dit moment onveilig! Reizen komt met risico’s. Reis en verblijf alleen in Venezuela als dit noodzakelijk is. Bekijk het laatste reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd.