Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Rondreis Venezuela

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Een rondreis Venezuela is een prachtige ervaring. Helaas is dat de laatste jaren iets anders. Door de economische crisis is het er niet echt veilig meer. En dat is eeuwig zonde want het is een van de mooiste landen in Zuid-Amerika. Venezuela heeft ongekend veel te bieden. Durf je de reis aan? Dan wordt je beloond met een onvergetelijke ervaring.

Rondreis Venezuela

Het is jammer van de huidige situatie in Venezuela wat een rondreis Venezuela is een van de leukste manieren om het land te ontdekken. Er is ongelooflijk veel te zien. De natuur behoort hier tot de mooiste ter wereld (vinden wij). Zo heb je de wereldberoemde Angel Falls, de hoogste waterval ter wereld.

Maar er is natuurlijk veel meer. Wat denk je van de Caribische kust met de tropische eilandjes, het indrukwekkende Andes gebergte of de mooi Orinoco Delta. Een rondreis Venezuela biedt je heel veel moois voor weinig geld.

Roraima

Het landschap van Venezuela behoort tot de mooiste in Zuid-Amerika. Dit is Roraima.

Backpacken Venezuela

Ben jij iets avontuurlijker aangelegd en heb je liever iets meer vrijheid? Dan is een backpack reis door Venezuela misschien wel wat voor jou. Als je gaat backpacken Venezuela kun je je reis geheel op eigen wijze invullen.

En of dat nu met een rugtas of koffer is, en of je nu een groot of klein budget hebt, maakt eigenlijk niet uit. Het gaat om de vrijheid die je ervaart tijdens het backpacken.

TIP ♥ – ga je binnenkort backpacken door Venezuela maar weet je nog niet precies wat je wil zien? Check dan onze pagina met bezienswaardigheden Venezuela. Hier staan de leukste en mooiste bezienswaardigheden.

Het backpacken Venezuela wordt door iedereen anders ingevuld. De een komt graag voor de stranden waar de ander liever cultuur op zoekt. Het feit dat je bij backpacken weinig vast plant betekent niet dat je helemaal geen voorbereiding hoeft te doen. Het is namelijk wel handig om het een en ander te weten voordat je je ticket aanschaft.

Budget Venezuela

Door de hyperinflatie is het reizen in Venezuela op dit moment extreem goedkoop. Voor een tank benzine betaal je minder dan een Dollar en voor een 5-sterren hotel betaal je niet meer dan €5 per nacht. Met een budget van €10 per dag kun je leven in luxe.

Visum Venezuela

Zodra je in Venezuela aan komt (of in het vliegtuig al) krijg je een gratis visum, een toeristenkaart, waarmee je 90 dagen (drie maanden) door het land kunt reizen. Als je langer dan 90 dagen in Venezuela wil blijven, of voor zaken komt, heb je wel een visum nodig.

Beste reistijd Venezuela

Venezuela heeft een prettig klimaat met een gemiddelde temperatuur van zo’n 30 °C het hele jaar door. Toch is er wel degelijk een beste reistijd Venezuela te onderscheiden. Dit zijn de maanden december tot en met april. Het verschilt wel enigszins per regio.

Meer lezen over Venezuela?

2 comments

 1. Coby

  Hallo, wij willen in Januari 2023 een rondreis door Venezuela gaan maken, ongeveer 3 weken. Mijn vraag is, hoe gevaarlijk is dit, of is het overdreven, we zijn ook in Colombia geweest wat ook volgens de media als gevaarlijk werd omschreven. En heeft jullie site ook voorbeeldreizen.
  Alvast bedankt,
  Coby
  Ps we reizen met 3 personen

  1. Ties Lagraauw Post author

   Hoi Coby,

   Venezuela is op dit moment niet veilig. Niet vanwege corona, maar vanwege de slechte economische situatie. Reizigers worden vaak overvallen, aangevallen en soms zelfs verwond omwille van geld of spullen. Het is absoluut niet aan te raden om dit land nu te bezoeken.

   Happy travels,
   Ties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!

LET OP de situatie in Venezuela is op dit moment onveilig! Reizen komt met risico’s. Reis en verblijf alleen in Venezuela als dit noodzakelijk is. Bekijk het laatste reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd.