Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Los Roques

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Wilde je altijd al eens naar de Caribische eilanden, maar vind je deze eilanden eigenlijk iets te toeristisch? Dan kun je jouw reisbestemming veranderen van de toeristische Caribische eilanden naar de minder bekende Los Roques. Dit is een Caribische archipel die een beetje op de Caribische eilanden lijkt, maar veel minder toeristisch is. Prachtige beschermde natuurgebieden, mooi koraal voor de kust en de perfecte plekken om te surfen: je vindt het allemaal op de Los Roques eilanden.

De eilanden van Los Roques

Los Roques is een eilandenarchipel die uit ongeveer 300 koraaleilanden bestaat. Slechts 50 van de 300 eilanden zijn groot genoeg om een naam te dragen, de overige 250 eilanden zijn niet bewoond en hebben geen officiële naam gekregen. De eilanden liggen ongeveer 140 kilometer ten noorden van de hoofdstad Caracas en zijn verspreid over een straal van ongeveer 30 kilometer. 

TIP ♥ Los Roques is dé plek in Venezuela om te snorkelen en duiken.

Alle eilanden zijn klein, maar sommige eilanden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. In feite laten de Los Roques eilanden je zien hoe eilanden als Curaçao, Bonaire en Isla de Margarita eruit zagen voor de toeristen naar deze eilanden kwamen.

Kreeft

Op Los Roques wordt een groot deel van de kreeft voor heel Venezuela gevangen. De regels voor de kreeftvangst zijn de afgelopen jaren aangescherpt, maar op Gran Roque kun je nog altijd heerlijke kreeft proeven voor een aantrekkelijke prijs. Helemaal vers en net uit de zee, zoiets heb je nog nooit geproefd.

Gran Roque

Iedereen die naar Los Roques gaat, brengt een bezoek aan het eiland Gran Roque. Dit is namelijk het enige bewoonde eiland van het eilandenarchipel. Het is tevens het eiland waar je landt met het vliegtuig. Gran Roque is niet groot, zeker niet toeristisch en nog helemaal authentiek. Je kunt hier heerlijk ontspannen, maar houd er rekening mee dat er niet al te veel te doen is op het eiland. Dit komt natuurlijk omdat het eiland nog niet zo toeristisch is: je kunt er wel activiteiten ondernemen, maar de echt toeristische activiteiten worden hier (gelukkig) niet georganiseerd.

TIP ♥ je kunt hier wind- en kitesurf lessen nemen. Je betaald zo’n $20 tot $60 voor een halve tot hele dag les.

Bezienswaardigheden 

De meeste mensen gaan naar Los Roques voor de onderwaterwereld die om de eilandengroep heen ligt. Het koraalrif van Los Roques is een van de meest diverse koraalriffen van de wereld en laat je meer dan 60 soorten koraal zien. Ook zwemmen er bijna 300 soorten vis rond in de zee rond Los Roques, waarvan enkele vissoorten erg zeldzaam zijn.

Natuur

De natuur van het eiland is lekker rustig en wordt helemaal beschermd, maar is niet zo bijzonder. Dit komt omdat het eiland geen begroeiing en dus weinig schaduw kent, waardoor veel planten en bloemen er niet kunnen groeien. Ga je naar Los Roques en wil je de bijzondere onderwaterwereld bij de eilandengroep met eigen ogen zien, dan raden wij je aan om een dagje te gaan duiken.

Overige eilanden

Ook raden wij je aan om een van de andere eilanden van Los Roques te bezoeken. Dit kun je doen door met een lokale visser mee te varen naar een niet-toeristisch eiland, waar alleen locals wonen. De andere eilanden zijn klein en er is misschien niet zo veel te beleven, maar zo reis je wel buiten de gebaande paden en kom je in contact met de locals van de eilandengroep.

Los Roques

Hoe kom je er?

De meeste mensen gaan met het vliegtuig naar Los Roques door een tour naar de eilandengroep te boeken. Je vertrekt vanuit Caracas en vliegt met een klein vliegtuig naar Gran Roque.

Wil je wat langer verblijven op het eiland? Dan kun je beter een losse vlucht boeken en zelf een accommodatie regelen. Wel moet je dit bijtijds doen, want in het hoogseizoen zitten de weinige hotels van Gran Roque in een mum van tijd helemaal vol.

TIP ♥ – er varen GEEN boten naar het eiland.

Beste reistijd

Je kunt het beste in de maanden januari, februari, maart en april naar Los Roques gaan. In deze periode is het niet alleen lekker warm in de omgeving, maar regent het er bovendien nauwelijks. In de maanden juli, augustus, september en oktober kun je de eilandengroep beter niet bezoeken, simpelweg omdat Los Roques in die maanden in het regenseizoen zit.

Genieten van het zonnetje doe je toch minder goed als het veel en hard regent. Daarnaast maken flinke regenbuien het duiken ook moeilijker. In het regenseizoen regent het ongeveer de helft van de maand, wat betekent dat jouw vakantie in deze periode echt in het water kan vallen.

Los Roques

Locatie Los Roques 

Wat wij vinden:
  • Reis-Expert
4.8

Samenvatting

Los Roques is een Caribische archipel die een beetje op de Caribische eilanden lijkt, maar veel minder toeristisch is. Prachtige beschermde natuurgebieden, mooi koraal voor de kust en de perfecte plekken om te surfen: je vindt het allemaal op de Los Roques eilanden.

Meer lezen over Venezuela?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

LET OP de situatie in Venezuela is op dit moment onveilig! Reizen komt met risico’s. Reis en verblijf alleen in Venezuela als dit noodzakelijk is. Bekijk het laatste reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd.