Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Venezuela

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Venezuela is een van de mooiste, misschien wel het mooiste, land in Zuid Amerika. Het land herbergt meest adembenemende landschappen met watervallen, koloniale steden, immense bergen, prachtige valleien en tropische stranden. Het is jammer dat het land te maken heeft met imagoprobleem. De economische crisis is combinatie met gangs en geweld maken het niet ’s wereld veiligste land. Enige reiservaring is hier wel noodzakelijk. Maar degene die wel gaan worden beloond met een unieke ervaring!

  Reizen naar Venezuela wordt steeds populairder. De recente ontwikkelingen gooien wat roet in het eten. Maar de avontuurlijke reizigers die wel de moeite nemen om hier te komen kunnen wel reizen tegen extreem lage kosten. Een maand in Venezuela kost je hooguit $400. Voordat je gaat reizen is het goed om deze pagina met reisinformatie Venezuela te lezen;

  Beste reistijd Venezuela

  Venezuela kun je in principe het hele jaar door bezoeken. Het land heeft een prettig klimaat met een gemiddelde temperatuur van zo’n 30 °C het hele jaar door. Toch is er wel degelijk een beste reistijd Venezuela te onderscheiden. Dit zijn de maanden december tot en met april. Tevens de droogste maanden in Venezuela.

  Het klimaat van Venezuela is tropisch, met een regenseizoen en een droog seizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober. Dit betekent dat je aan het einde van een zonnige dag regenbuien kunt verwachten. Dit is de beste tijd om de Angel Falls te bezoeken omdat het water niveau op zijn hoogst is.

  TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Venezuela.

  Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
  Temp. 27 27 28 29 29 28 28 28 28 27 27 27
  Regen (mm) 20 10 15 35 80 105 105 110 100 110 90 45
  Angel Falls

  De schitterende watervallen 

  Budget Venezuela

  Venezuela herbergt het mooiste landschap in Zuid-Amerika. Dat durven we rustig te zeggen. Waar je ook kijkt, het landschap is overal adembenemend. Maar vergis je niet, Venezuela is geen land voor beginnende reizigers. Het kan er behoorlijk gevaarlijk zijn. Dat gezegd te hebben, mensen die wel naar Venezuela gaan worden beloond met een schitterend avontuur! Maar wat moet je aanhouden als budget voor Venezuela?

  Reizen in Venezuela is op dit moment extreem goedkoop. Met een budget Venezuela €15 per dag per persoon kom je ruim de dag door. Dat is natuurlijk niet altijd zo. Zodra de economische crisis voorbij is (en laten we hopen dat dat gebeurd), schieten de prijzen omhoog.

  Visum Venezuela

  Zodra je in Venezuela aan komt (of in het vliegtuig al) krijg je een gratis visum, een toeristenkaart, waarmee je 90 dagen (drie maanden) door het land kunt reizen. Je hoeft hier dus niet voor te betalen.

  Als je langer dan 90 dagen in Venezuela wil blijven, of voor zaken komt, heb je wel een visum nodig. Neem hier voor contact op met de ambassade (Churchillplein 5, 2517JW, Den Haag).

  Los Roques

  Het schitterende Los Roques

  Inentingen Venezuela

  Er zijn voor het reizen naar Venezuela op dit moment geen verplichte inentingen. Uiteraard kan dit wel veranderen dus we adviseren om deze pagina goed in de gaten te houden. Houd er wel rekening mee dat er op dit moment het Zikavirus heerst in Venezuela. Hier kun je je niet tegen inenten, maar het vergt wel andere voorbereiding.

  Meer info hierover vind je bij Inentingen Venezuela.

  Eten en drinken Venezuela

  Het eten in Venezuela zal negen van de tien keer geen culinair hoogstandje worden, maar het is wel heel erg divers. Daarom is er altijd wel wat lekkers te vinden. Vaak heb je de keuze uit lokale of internationale gerechten en snacks. Het grote voordeel is dat je wel goedkoop uit bent. Het lekkerste eten vind je vaak op lokale markten.

  Veel gerechten in Venezuela hebben veel Europese invloeden (vooral Italiaans, Spaans en Frans), maar ook Afrikaans invloeden. Dit maakt het eten Venezuela behoorlijk gevarieerd.

  Vervoer Venezuela

  Het vervoer in Venezuela is niet geweldig, maar het brengt je van A naar B. De bus is veruit het meest gebruikte vervoermiddel in het land. De wegen zijn vaak in niet hele beste staat. De belangrijkste wegen zijn geasfalteerd, maar de meeste zitten vol met gaten. Bereid je dus voor op een hobbelige rit.

  Meer lezen over Venezuela?

  2 comments

  1. Coby van Wakeren

   Is het veilig om naar venezuela op vakantie te gaan, we zijn geen beginnende reizigers zijn ook in Colombia geweest hoewel dat ook zeer afgeraden was.
   Maar ook daar was het fantastish, ik woon in Spanje en dat heeft zolang op rood en oranje gestaan maar er was niks aan de hand, het was alleen om mensen af te schrikken.
   PS, We willen in jan. 2023 ong. 3 weken gaan rondtrekken
   Alvast bedankt, Coby

   1. Ties Lagraauw Post author

    Hoi Coby,

    Venezuela is op dit moment niet veilig. Niet vanwege corona, maar vanwege de slechte economische situatie. Reizigers worden vaak overvallen, aangevallen en soms zelfs verwond omwille van geld of spullen. Het is absoluut niet aan te raden om dit land nu te bezoeken.

    Happy travels,
    Ties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU

  We need you!

  Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

  Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

  Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

  CONTACT!

  LET OP de situatie in Venezuela is op dit moment onveilig! Reizen komt met risico’s. Reis en verblijf alleen in Venezuela als dit noodzakelijk is. Bekijk het laatste reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd.