Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Merida

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 mei, 2020

Als backpacker zijn er enkele steden in Venezuela die je zeker niet mag missen tijdens je rondreis. Eén van deze steden is Merida of Mérida, ook wel een echte backpackersstad genoemd. De stad heeft niet alleen een prachtige omgeving in de hoge bergen, maar heeft ook een unieke sfeer. Dit komt omdat er veel studenten in de stad wonen en de stad geliefd is onder laidback backpackers, die er met de studenten samenkomen om lekker te feesten en van het prettige klimaat te genieten. 

Waarom naar Merida

Merida, niet te verwarren met Merida in Mexico,  is een stad die tussen de twee bergruggen in de Andes ligt. De stad ligt op ruim 1500 meter hoogte en is een populaire reisbestemming in Venezuela, voornamelijk onder relaxte backpackers. Daarnaast wonen er veel studenten in de stad, die Merida een bijzondere sfeer geven.

TIP ♥ – Merida is dé adventure-sport stad van Venezuela. Je kunt hier mountainbiken, paardrijden, paragliden, bergbeklimmen, wandelen, raften en nog veel meer!

Merida is niet alleen populair onder backpackers en andere toeristen door de unieke sfeer van de laidback universiteitsstad, maar ook door de vele activiteiten die je in de stad en in de buurt van de stad kunt ondernemen.

Denk hierbij aan paardrijden, sportklimmen, raften, paragliden, mountainbiken en Spaans leren in een authentiek Spaanse school. Ook is de stad populair vanwege het zachte klimaat. Merida is namelijk een stuk koeler dan veel andere steden in Venezuela en heeft een gemiddelde temperatuur van 20 graden.

Merida

Je kunt hier heel goed paragliden.

Bezienswaardigheden Merida

De grootste attractie van Merida is de Teleferico. Dit is de langste en hoogste kabelbaan ter wereld, die je van de stad Merida naar de top van de Pico Espejo (4765 meter) voert. Je bent ongeveer 1 tot 2 uur onderweg en in deze tijd heb je 12,6 kilometer afgelegd om de top van de bijzondere berg te bereiken, die je een prachtig uitzicht biedt over het gebied rond Merida.

Wil je een deel van de tocht naar de top van de berg wandelen? Dan is dit mogelijk, want er zijn drie overstappunten. Op deze punten kun je uit de kabelbaan stappen om een stuk verder te lopen, zodat je ook wat lichaamsbeweging hebt gehad en de natuur eens van dichtbij kunt bekijken.

#1 Mountainbiken

Wil je de stad even uit, dan kun je een mountainbike tocht maken door de natuur rond de stad. De meeste mensen die een dag met de mountainbike de natuur in trekken, nemen de route langs de verschillende bergdorpen bij Merida. Deze route wordt ook wel Pueblos del Sur genoemd en is een echte aanrader.

#2 Andere activiteiten

Andere activiteiten die je in Merida kunt ondernemen, zijn het bezoeken van het bergstadje Mucuchíes, raften, bergen klimmen, paardrijden, paragliden en het bezoeken van de Jardín Botánico met de grootste collectie bromelia’s van Zuid-Amerika.

Teleferico

Wij raden je aan om in de vroege ochtend een tocht te maken met de Teleferico. Uitslapen is fijn, maar in de middag is het vaak mistig in de omgeving en dit betekent dat je veel minder uitzicht hebt.

Ga je in de ochtend, dan heb je de mooiste uitzichten en kun je prachtige foto’s maken van de omgeving.

Merida

De stad ligt in een schitterende omgeving.

De geschiedenis

Merida werd in het jaar 1558 gesticht door Juan Rodriguez Suárez, die de stad vernoemde naar de stad waar hij zelf geboren was. Tot het jaar 1950 was het een onbekend bergdorp waar enkel locals woonden, die voornamelijk suikerriet verbouwden. Na de aanleg van een vliegveld, een grote kabelbaan en de Trans-Andes snelweg werd het dorp steeds groter: vandaag de dag wonen er ongeveer 300.000 mensen.

Al voor Merida steeds groter werd en ook meer toeristen aan ging trekken, kwamen er al studenten. Vanaf het jaar 1785 werden er diverse universiteiten gebouwd in het centrum van de stad, waarvan de op een na oudste universiteit nog altijd in het centrum van de stad te vinden is.

Wist je dat je in Merida geen donder hoort na de bliksem? Dat komt door de ligging in de bergen.

Hoe kom je er?

Je kunt Merida op diverse manieren bereiken. Ten eerste heeft de stad een eigen vliegveld, waar diverse nationale vluchten van andere steden in Venezuela op landen. Ook is het mogelijk om op andere manieren naar de stad te reizen, bijvoorbeeld met de bus.

Er zijn verschillende steden waarvandaan bussen naar Merida rijden. Een aantal steden zijn;

  • Caracas 13 uur (200 bolivar = €19)
  • Barinas 4 uur (65 bolivar = €6)
  • Maracaibo 9 uur (120 bolivar = €11)
  • San Cristobal 5 uur (180 bolivar = €17)
Merida

De La Cueva del Diablo, ook wel de Cave of Devil, is een bekende highlight hier.

Beste reistijd

De beste reistijd zijn de maanden december, januari, februari en maart. De gemiddelde temperatuur is prettig in deze periode en je hebt bovendien de garantie dat het minder regent dan in de rest van het jaar. Vanaf april tot en met oktober regent het beduidend meer. Deze neerslag geeft de natuur rond de stad een flinke boost, maar de regen is wel minder prettig als je echt activiteiten als mountainbiken, wandelen, paragliden en paardrijden wil ondernemen.

Omdat er zo veel te doen is in de stad en de omgeving van de stad, raden wij je aan om buiten het regenseizoen naar de backpackersstad te gaan en op deze manier van het optimale klimaat te profiteren.

Locatie Merida

Wat wij vinden:
  • 7.7/10
    Reis-Expert - 7.7/10
7.7/10

Samenvatting

Als backpacker zijn er enkele steden in Venezuela die je zeker niet mag missen tijdens je rondreis. Eén van deze steden is Merida of Mérida, ook wel een echte backpackersstad genoemd. De stad heeft niet alleen een prachtige omgeving in de hoge bergen, maar heeft ook een unieke sfeer. 

Meer lezen over Venezuela?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

LET OP de situatie in Venezuela is op dit moment onveilig! Reizen komt met risico’s. Reis en verblijf alleen in Venezuela als dit noodzakelijk is. Bekijk het laatste reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd.