Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Angel Falls

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Midden in de wildernis vind je de hoogste waterval ter wereld; de Salto Ángel. Deze immense waterval, beter bekend als de Angel Falls, begint bij 979 meter hoogte. De ultieme vrije val begint vanaf 807 meter hoog. De waterval duikt over de rand van de ‘Duivelsberg’, de Auyantepei, in het Nationaal park Canaima. Dit werelderfgoed park staat ongetwijfeld ook op je bucketlist.

De Angel Falls zijn de meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Nergens op deze planeet vind je een grotere waterval. Als je in Venezuela bent is een bezoek aan de Angel Falls dan ook een must. Op deze pagina vertellen we je het volgende:

Waarom Angel Falls?

De inheemse naam van de waterval is Kerepakupai Merú. Oftewel: waterval van de diepste plaats. Dit is een van de meest bijzondere natuurwonderen van Venezuela. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het ook een van de grootste toeristische trekpleisters is. De waterval is diep verstopt in een weelderige wildernis. 

Het kost je dus wel enige moeite om daar te komen, maar het is het meer dan waard. Maak de ervaring compleet door in een hangmat vlakbij de voet van de waterval te overnachten. Niet alleen de waterval is overweldigend, de reis ernaartoe door de jungle over het water is even adembenemend.

TIP € je moet 150 Bolivar betalen (€13,50) om het nationaal park binnen te komen

Hugo Chávez

De voormalige president van Venezuela, Hugo Chávez, wilde de naam van de waterval officieel veranderen naar Kerepakupai Merú.

De naam die de Pemon indianen eeuwen geleden al aan de waterval hadden gegeven.

Angel Falls

De watervallen zijn behoorlijk indrukwekkend van dichtbij

Geschiedenis

Een van de eerste westerlingen die de waterval bij toeval onder ogen kwam, was goudzoeker Jimmy Angel. In 1933 zag hij ‘de waterval uit de hemel’ terwijl hij over het gebied vloog. Hij was zo onder de indruk van het natuurwonder dat hij bijna crashte. Op de terugweg strandde hij samen met zijn vrouw en 2 anderen bovenop de Auyantepei. Na de zoektocht naar het glimmende gesteente wilde hij een landing maken op de hartvormige tafelberg.

De wielen van de ‘Rio Caroni’ zonken echter zover in de drassige grond van de Duivelsberg dat verder vliegen onmogelijk was. Ze hadden geen andere keus dan naar beneden te klimmen langs de geleidelijk hellende berg. Het kostte de groep 11 dagen om weer in de bewoonde wereld terecht te komen. Deze expeditie werd zo bijzonder gevonden dat de waterval naar Jimmy Angel werd vernoemd. Het vliegtuig werd pas 33 jaar na dato van de tafelberg verwijderd. Na een restauratie staat het vliegtuig nu al jaren voor de ingang van het vliegveld Ciudad Bolìvar.

TIP ♥ je kunt het beste overnachten in Canaima

Angel Falls

De natuur is echt prachtig

Hoe kom je er

De waterval is niet makkelijk te bereiken, doordat er geen geplaveide weg naar Angel Falls leidt. Eerst moet je in Canaima zien te komen. Dit is een afgelegen inheems dorpje in het midden van de wildernis. De enige mogelijkheid om hier te komen is per vliegtuig. De beste optie is om vanuit Caracas de nachtbus te pakken naar Ciudad Bolìvar. Vanaf daar vlieg je dan naar Canaima. Maar je kan ook vliegen vanaf Isla Margarita, Puerto Ordaz of Maiquetía. Eenmaal in Canaima, diep in het oerwoud, vaar je over de Canaima Lagoon naar de waterval.

Kleding

Als je de tafelberg gaat beklimmen, moet je extra warme kleding meenemen. De temperatuurverschillen zijn soms extreem. Als het in de wildernis 30 graden is, kan het op de top van de Duivelsberg 0 graden zijn.

Angel Falls
Angel Falls
Angel Falls

Beste reistijd

Wil je de waterval op volle sterkte naar beneden zien donderen? Dan doe je er goed aan om in de natste maanden te komen: juni tot en met augustus. Met een beetje geluk zie je de top van de waterval en ben je getuige van het machtige donderende watergeweld. Wat als muziek in je oren klinkt bij het zien van dit prachtige natuurwonder. In de zomermaanden kan je vrijwel altijd de top zien, alleen is de waterval slechts een dunne stroom water. Het grootste gedeelte vrij vallende water is dan al verdampt voor het de grond raakt.

beste reistijd angel falls

Locatie Angel Falls

Meer lezen over Venezuela?

2 comments

  1. pino

    cool fijne reis tip

  2. WBerg

    Campo Canaima is ontwikkeld door Rudi Truffino en er is een boek over geschreven: Junglr Rudi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!

LET OP de situatie in Venezuela is op dit moment onveilig! Reizen komt met risico’s. Reis en verblijf alleen in Venezuela als dit noodzakelijk is. Bekijk het laatste reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd.