Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Isla de Margarita

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Isla de Margarita is de naam van het bekendste eiland van Venezuela. Het is een echt party eiland, waar ieder jaar duizenden toeristen naartoe gaan om te genieten van de unieke sfeer en het heerlijke klimaat. Het eiland wordt steeds toeristischer en kan wat druk zijn, maar is zeker een must om te bezoeken als je in Venezuela bent voor een rondreis door het land.

Het schitterende Isla de Margarita

Isla de Margarita is een prachtig eiland met blauwe luchten, witte stranden en een gezellige sfeer. Het is er de afgelopen 20 jaar steeds drukker geworden, maar toch hoef je zeker niet op een overvol strand te gaan liggen als je naar Isla de Margarita gaat. Buiten de vakantiemaanden in de zomer is het namelijk veel minder druk op het eiland, simpelweg omdat veel Amerikanen alleen in de zomermaanden naar Isla de Margarita gaan. Zij hebben hier een vakantiehuis, waar ze in de zomer verblijven.

TIP ♥  – Playa El Agua is het bekendste strand (en tevens drukste) met bars en restaurants. Probeer ook La Restinga National Park te bezoeken en Isla de Coche. Dit is een visserseiland met schitterende witte zandstranden en populair wind- en kitesurfers.

Isla de Margarita zelf heeft niet zo veel te bieden. Het eiland is klein (op geen enkel stuk breder dan 20 kilometer) en heeft een gezellig stadje met de naam La Asunción, maar hier ben je zo doorheen. Je gaat niet naar Isla de Margarita om bezienswaardigheden te bekijken, maar om lekker van de zon te genieten. Het klimaat is er heerlijk en zeker als je een drukke rondreis door Venezuela hebt gepland, is het geen straf om tussendoor even bij te komen op het strand van Isla de Margarita.

Isla de Margarita

Bezienswaardigheden 

Je gaat niet naar Isla de Margarita voor de bezienswaardigheden, maar dit betekent niet dat ze er niet zijn. Zo is er ten eerste het slaperige stadje La Asunción, waar je enkele schattige straatjes vindt. Daarnaast is er nog een fort dat de Spanjaarden in een ver verleden hebben gebouwd om het eiland tegen Spanjaarden te beschermen, net nadat Columbus het in 1498 had ontdekt.

In Porlamor vind je vele gezellige barretjes, waar je tot in de late uurtjes in een gezellige sfeer kunt feesten. Tot slot moet je het vooral hebben van de 160 kilometer lange kustlijn van het eiland, die de meeste eilanden naar het kleine eiland trekt.

TIP ♥ taxi’s rijden alleen overdag. Neem alleen een officiële taxi met gele kentekenplaten.

Laguna La Restinga

Heb je geen zin in gefeest op Isla de Margarita, maar wil je vooral van de rust en de natuur genieten? Ga dan de Laguna La Restinga op met een boot. Hier vind je mangroves met flamingo’s en prachtige pelikanen, maar zie je ook oesters en zelfs zeepaardjes direct onder het wateroppervlak.

Isla de Margarita

De geschiedenis 

In 1987 was journaliste Lynne Lawner op Isla de Margarita. Zij schreef over een ‘overduidelijke toeristische hausse op Isla de Margarita’ en verbaasde zich er iedere dag weer over hoeveel hotels er op het eiland gebouwd werden in een korte tijd. In 1987 was het eiland nog vrij rustig en kwam de toeristische opmars, die nu op zijn hoogtepunt is. Isla de Margarita is geen onontdekt eiland en kan zeker druk zijn, maar dit kun je ontwijken door in de juiste periode naar het eiland te gaan. Zo rustig als het voor 1987 was, zal het in ieder geval niet meer worden.

Hoe kom je er?

Er vliegen geen directe vluchten van Europa naar Isla de Margarita. Het heeft met Del Caribe-Santiago Mariño Caribbean International Airport wel een luchthaven. De meeste mensen die het eiland bezoeken, doen dit door eerst naar Venezuela te vliegen en vanuit Caracas naar het eiland te reizen.

Met de veerboot kun je van Puerto La Cruz met Conferry naar het eiland varen. De veerboot vervoert naast mensen ook motoren, auto’s, bussen en vrachtwagens. De Carmen Ernestina of Express Ferry zijn de bekendste.

Isla de Margarita
Isla de Margarita

Beste reistijd

Eigenlijk kun je het gehele jaar door naar Isla de Margarita en dit komt omdat het eiland geen regenseizoen kent. Het gehele jaar door is het tussen de 26 en 31 graden en geniet je van een heerlijk zonnetje. Wij raden je aan om buiten de zomermaanden naar het eiland te gaan, zodat je veel toeristen kunt ontwijken en op een wat rustiger strand kunt neerstrijken.

Zeker als je behoefte hebt aan een goede nachtrust op het eiland, raden wij je aan om in oktober of november te gaan. Buiten deze maanden is het drukker op het eiland en omdat het een echt party eiland is, kan dit zeker gevolgen hebben voor je nachtrust.

Locatie Isla de Margarita

Wat wij vinden:
  • Reis-Expert
4.7

Samenvatting

Isla de Margarita is de naam van het bekendste eiland van Venezuela. Het is een echt party eiland, waar ieder jaar duizenden toeristen naartoe gaan om te genieten van de unieke sfeer en het heerlijke klimaat. Het eiland wordt steeds toeristischer en kan wat druk zijn, maar is zeker een must om te bezoeken als je in Venezuela bent voor een rondreis door het land.

Meer lezen over Venezuela?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

LET OP – de situatie in Venezuela is op dit moment onveilig! Reizen komt met risico’s. Reis en verblijf alleen in Venezuela als dit noodzakelijk is. Bekijk het laatste reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd.