Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vliegtickets Venezuela

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Op dit moment zijn er maar heel weinig mensen die naar Venezuela reizen. En dat is niet omdat het land niet mooi of bijzonder genoeg is. Dat is namelijk zeker wel. De bezienswaardigheden in Venezuela maken het tot een van de mooiste landen van het continent. Helaas is de situatie, door de economische crisis, niet al te best (om het maar zachtjes uit te drukken) in het land. Dat zorgt er wel voor dat de vliegtickets Venezuela erg goedkoop zijn.

Een vliegticket Venezuela boeken is niet zo lastig, maar het goedkoopste ticket vinden is een stuk lastiger. Helaas is er niet een standaard regel waarmee je altijd het goedkoopste ticket weet te boeken. Het is vooral een kwestie van goed zoeken, de beste reistijd uitkiezen en op tijd boeken. Op deze pagina vertellen we je over:

Goedkope vliegtickets Venezuela boeken

Er zijn nogal wat websites waar je vliegtickets kun boeken. Onze ervaring leert dat CheapTickets en Skyscanner de voordeligste websites zijn waar je tickets kunt boeken. Rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij boeken is vaak niet goedkoper, tenzij ze acties hebben zoals de KLM Werelddeal Weken.

Als je je vliegticket Venezuela gaat boeken probeer dan flexibel te zijn in je vertrekdatum. Een vaste datum geeft als probleem dat je goedkopere data rondom je vertrekdatum mist. Bij CheapTickets kun je een tabel naar voren halen waar de goedkoopste vliegtickets van een paar dagen staan i.p.v. één datum.

Daarnaast is vliegen in het hoogseizoen (december tot en met maart) en onze vakantieweken altijd duurder. Uit onderzoek blijkt dat dinsdag de beste dag is om te vertrekken en te zoeken. Check de afbeelding rechts voor een voorbeeld van flexibele data.

De beste vliegticket websites

De laatste jaren lijken de websites waar je vliegtickets Venezuela kunt boeken als paddestoelen uit de grond te schieten. Onze ervaring is dat er een paar websites zijn die de goedkoopste tickets aanbieden. Verwacht geen honderden euro’s verschil tussen die websites.  Hieronder een overzicht met de beste websites voor het boeken van je ticket.

CheapTickets

Roraima

Handige trucjes

Het goedkoopste vliegticket Venezuela vinden is bijna onmogelijk. Luchtvaartmaatschappijen werken met ingewikkelde algoritmes waardoor ze per dag, en zelfs per uur, de prijzen kunnen verhogen of verlagen.

Hierdoor is het moeilijk te bepalen waar en wanneer je de goedkoopste tickets kunt boeken. Er zijn gelukkig wel een aantal trucjes.

1. Prijsalarm

Een prijsalarm is een van de makkelijkste manieren om prijzen van bepaalde bestemmingen te volgen. Bij de vergelijkingssite Skyscanner kun je makkelijk een prijsalarm instellen.

Het werkt vrij simpel. Als je niet meteen de beste prijs van je ticket vindt, heb je de optie om een prijsalarm in te stellen. Je krijgt een melding zodra de prijs van het ticket verhoogd of verlaagd wordt. Op die manier volg je heel makkelijk jouw ticketprijs.

2. Nieuwsbrief

Iedereen is altijd een beetje huiverig voor nieuwsbrieven. Niemand wil elke dag een volle inbox met tientallen mails. Toch kan het wel degelijk geld schelen. Luchtvaartmaatschappijen kondigen namelijk vaak hun aanbiedingen aan via nieuwsbrieven. Soms volgen luchtvaartmaatschappijen elkaar volgen qua prijsverlagingen. Als Lufthansa de prijzen voor een vliegtickets Venezuela verlaagt, is de kans aanwezig tot British Airways dat ook doet.

3. Aanbiedingen

Over het algemeen zijn januari en september echte ‘aanbieding maanden’. In deze maanden vullen ze de ‘gaten’ tussen het hoog- en laagseizoen. De maanden maart tot en met mei en oktober en november zijn namelijk rustige maanden.

Daarom proberen ze met aanbiedingen in de maanden januari en september die rustige maanden op te vullen.

Vertrek plaats

Waar vind je de goedkoopste vliegtickets Venezuela? Er zijn een aantal dingen die bepalend zijn voor de prijs van je ticket. Vliegen in het weekend is bijna altijd duurder dus het plannen van je reis is redelijk belangrijk. Daarnaast kunnen vliegtickets goedkoper worden als je zoekt op andere vertrekplaatsen dan Amsterdam.

Check ook eens tickets vanaf Brussel, Düsseldorf en Frankfurt. Dit is vaak een stuk goedkoper vliegen.

Meer lezen over Venezuela?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!

LET OP de situatie in Venezuela is op dit moment onveilig! Reizen komt met risico’s. Reis en verblijf alleen in Venezuela als dit noodzakelijk is. Bekijk het laatste reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd.