Hoofdmenu
reis expert header

Caracas

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

LET OP

De situatie in Venezuela is op dit moment onstabiel! Reizen komt met risico’s. De grenstreek met Colombia is een NO-GO gebied! Check het reisadvies van Rijksoverheid.

Caracas heeft door de jaren heen een slechte naam opgebouwd. Dit is dan ook één van de redenen waarom toeristen Caracas vaak overslaan. Hoewel dit te begrijpen is, is het ook zeer zonde! Deze levendige metropool heeft namelijk veel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis en heerlijk eten. En dan hebben we het spectaculaire uitzicht nog niet eens benoemd. Caracas ligt namelijk in een vallei, omringd door met jungle beklede bergen. De mysterieuze mist, de tsjilpende insecten en vogels, geven de stad een magisch tintje.

Caracas; een kleine intro

Caracas is de politieke en culturele hoofdstad van Venezuela. Deze Latijns-Amerikaanse metropool ligt aan de voet van het Parque nacional El Ávila. Dit park werd opgericht om dit bosachtige bergengebied te beschermen tegen de uitbreidende urbanisatie.

De bergketen Ávila is de scheidingslijn tussen Caracas en de Caribische Zee. In de stad leven 2.121.000 Caraqueños.

TIP ♥ elke zondag is er van 8:00 tot 17:00 een markt waar je lekker eten kunt halen. Vraag bij je accommodatie voor de locatie. 

Veiligheid

Caracas staat bekend als een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Ga ’s avonds niet alleen op straat en loop niet te koop met dure spullen. Vraag daarnaast aan locals wat wel en niet veilig is.

Caracas

Bezienswaardigheden

Wil je wat leren over de geschiedenis van Venezuela? Kunst bekijken van Venezolaanse kunstenaars? Rondhangen op één van de levendige pleintjes? Of bijkomen in één van de vele groene parken? Het kan allemaal in Caracas!

Casa Natal del Libertador

Bezoek la Casa Natal del Libertador. In dit huis werd Simón Bolívar geboren. De belangrijkste nationale held van het Venezolaanse volk. De geweldige reconstructie van het huis heeft de 16e-eeuwse tijdsgeest weten te bewaren. Het is nu omgetoverd tot een museum met wapens, vlaggen, uniformen en indrukwekkende schilderijen.

TIP ♥ – probeer de heerlijke hartig gevulde maisbroodjes, la arepas!

Nationaal Pantheon

Om het verhaal compleet te maken, breng je een bezoekje aan het Nationaal Pantheon van Venezuela. Dit was ooit een kerk. Nu is het de plek voor nationale trots. Dit is namelijk de laatste rustplaats voor vele nationale helden, zoals Simón Bolívar. Deze kerk is zijn tombe. De bronzen kist waarin zijn stoffelijke overschot ligt, staat bij het altaar. Richt je blik ook op het plafond. Daar wordt het leven van de vrijheidsstrijder zeer kleurig afgebeeld.

Museo de Arte Contemporáneo

Ben je geïnteresseerd in hedendaagse kunst? Zet dan koers naar el Museo de Arte Contemporáneo. Dit museum heeft een uitgebreide collectie van bekende Venezolaanse schilders, zoals Jesús Soto. Daarnaast zijn er vele andere schilderijen te bewonderen van internationale kunstenaars.

La Estancia

La Estancia slaat twee vliegen in één klap. In het gebouw laat je je ogen genieten van veelal kunstwerken van Venezolaanse kunstenaars. Maar ook kunstwerken van internationale artiesten worden hier vertoond. Daarnaast wordt dit antieke gebouw omringd door een fleurig park. Hier kan je even bijkomen van de drukte van de stad.

Plaza la Candelaria

Voor een taste van de Venezolaanse samenleving ga je naar Plaza la Candelaria. Dit is een van de oudste pleinen van Caracas, opgericht in 1708. Op dit altijd levendige plein worden mensen schaakmat gezet, gymoefeningen gedaan en gedanst. Dompel je onder in het gewone leven van de Venezolanen met een bezoek aan dit pleintje.

Caracas

Hoe kom je er

Caracas is de hoofdstad van Venezuela. De meeste mensen landen dan ook op Aeropuerto Internacional de Maiquetia Simón Bolívar. Dit vliegveld ligt op 21 kilometer afstand van Caracas. Met de lijnbus van UCAM ben je binnen 40 á 50 minuten in het centrum van Caracas. Wil je liever met de taxi naar het centrum? Huur dan alleen een gecertificeerde taxi! Voor je eigen veiligheid.

LET OP ! let op zakkenrollers in het centrum en Sabana Grande. Gebruik gecertificeerde taxi’s als je ’s avonds ergens heen moet!

Wandeltocht

Wil je ontsnappen van de drukte van de stad? En heerlijke pure lucht inademen? Zet dan koers naar Sabas Nieves in Waraira Repano. De inheemse naam voor el Parque nacional El Ávila. De tocht naar boven laat je een mengelmoes van bossen zien. Een verscheidenheid aan diersoorten noemt dit park zijn thuis. Vossen, herten, eekhoorns, reptielen en vele soorten vogels. Bovenaan de top heb je een spectaculair uitzicht over de bruisende hoofdstad.

De Ávila bergtop is ook te bereiken via een kabelbaan.

Beste reistijd

Caracas heeft gedurende het gehele jaar zeer aangename weersomstandigheden. De swingende hoofdstad wordt niet voor niets La Ciudad de la Eterna Primavera genoemd. Oftewel: de stad van de eeuwige lente. Wij raden je aan om tussen februari en mei naar de hoofdstad te komen. Dan is het klimaat zeer aangenaam. In de maanden juni tot oktober kan het af en toe hagelen of onweren door de Ávila bergketen. En in december en januari kan het erg mistig zijn.

Locatie Caracas

Wat wij vinden:
  • Reis-Expert
4.7

Samenvatting

Caracas heeft door de jaren heen een slechte naam opgebouwd. Dit is dan ook één van de redenen waarom toeristen Caracas vaak overslaan. Hoewel dit te begrijpen is, is het ook zeer zonde! Deze levendige metropool heeft namelijk veel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis en heerlijk eten. En dan hebben we het spectaculaire uitzicht nog niet eens benoemd. Caracas ligt namelijk in een vallei, omringd door met jungle beklede bergen. De mysterieuze mist, de tsjilpende insecten en vogels, geven de stad een magisch tintje.

Meer lezen over Venezuela?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

LET OP de situatie in Venezuela is op dit moment onveilig! Reizen komt met risico’s. Reis en verblijf alleen in Venezuela als dit noodzakelijk is. Bekijk het laatste reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd.