Bezienswaardigheden Argentinië

Argentinië heeft een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Iedereen die hier geweest is zegt hetzelfde; het is een veelzijdig land met een prachtige natuur. Hoewel het zeker niet het goedkoopste land in Zuid-Amerika is, zorgen de bezienswaardigheden van Argentinië voor een onvergetelijke reis. Of je nu door Patagonië rijdt in een huurauto of de tango danst in Buenos Aires, vervelen doe je je nooit in Argentinië.

Bezienswaardigheden Argentinië

De bezienswaardigheden van Argentinië weten elke reiziger te boeien. Je vindt hier dan ook een hoop mooie dingen. Van de sprookjesachtige natuur rond Patagonië tot de tropische stranden. Of van mountainbiken in het Andes gebergte tot een bezoek aan het Lake District waar de meren blauwer zijn dan de lucht op een mooie dag.

En als je de natuur even zat bent duik je in een van de mooie steden of dans je de tango in een lokaal cafeetje. Vervelen hoef je je in ieder geval niet.

Wat is er te zien

De kans is groot dat je aan komt in Buenos Aires. Een stad die je meteen grijpt met een energieke sfeer en gezellige restaurantjes. Vanaf de hoofdstad kun je vrij gemakkelijk naar een van de andere bezienswaardigheden van Argentinië.

Wat denk je bijvoorbeeld van een autoritje door de adembenemende Quebrada de Humahuaca vallei.

En na zo’n vermoeiend autoritje kun je een wijntje proeven in Mendoza, de bekendste wijnregio in Argentinië. Ben je toch liever in de natuur bezig? Dan is Patagonië een aanrader met sprookjesachtige uitzichten.

En als je lang genoeg door rijdt kom je uiteindelijk bij de Andes, waar de ijsvelden en gletsjers elkaar afwisselen. Ga je richting het noorden? Sla dan zeker de koloniale stad Salta niet over!

Ga je liever de natuur in? Rij dan gelijk naar Tierra del Fuego.

Buenos Aires

Van alle hoofdsteden van Zuid-Amerika behoort Buenos Aires, ook bekend als Capital Federal, tot de mooiste. Een gigantische stad die nooit verveelt, nooit slaapt zelden en bezoekers altijd weet te boeien. Deze stad is beïnvloed door Europese steden, iets dat je terug ziet in de bouwstijl. Toch heeft Buenos Aires zijn eigen karakter met kenmerkende tradities zoals voetbal en tango.

Patagonië Argentinië

Patagonië is een gebied dat zowel in Argentinië als Chili ligt. Het staat bekend om de geweldige natuur die hier groeit. Bergen, gletsjers en besneeuwde bergtoppen domineren je uitzicht. De indrukwekkende aanblik van Patagonia’s met de hoge pieken, ongerepte rivieren en stoffige oases zijn voor vele het hoogtepunt van hun reis door Zuid-Amerika.

Glaciares National Park

Glaciares National Park is een prachtig nationaal park dat ook wel Parque Nacional Los Glaciares wordt genoemd. Je vindt hier de meest dynamische en toegankelijke gletsjers op aarde. Glaciar Perito Moreno is het indrukwekkende middelpunt in de zuidelijke sector. Het is een populair nationaal park onder toeristen van over de gehele wereld.

El Calafate

De belangrijkste reden om El Calafate te bezoeken is omdat het de toegangspoort tot het bekende Glaciares National Park is met de wereldberoemde Glaciar Perito Moreno gletsjer. El Calafate is nog steeds maar een klein dorpje, maar het is wel een van de meest bezochte toeristische bestemmingen van Argentinië.

Tierra del Fuego

Tierra del Fuego is een archipel aan het einde van de wereld. Hier vindt je een van de meest ongerepte en adembenemende natuurgebieden op deze planeet. Totaal afgesloten van de buitenwereld zonder telefoonontvangst. Hier voel je je één met de natuur en val je van het ene wauw-moment in het andere.

El Chalten

Met slechts 350 inwoners is El Chalten een waar minidorp, waar niet heel veel te beleven is. Maar… met de wetenschap dat dit dorp in Patagonië ligt, met het schitterende landschap om de hoek veranderd dat de zaak. Het kleurrijke dorpje kijkt uit namelijk uit over de prachtige noordelijke sector van Glaciares National Park.

Cordoba

Iedereen die zich oriënteert voor reizen in Argentinië kent steden als Buenos Aires of Salta en misschien nog wel Ushuaia. Cordoba kennen mensen veelal vanuit Spanje, een enkeling als de lokale munteenheid van Nicaragua. Dat is best gek, want Cordoba is al lang populair bij Argentijnse toeristen. De buitenlandse toeristen beginnen de stad pas net te ontdekken.

Bariloche

Bariloche ligt langs de oever van Lago Nahuel Huapi, in het midden van het Rio Negro National Park. Het heet eigenlijk San Carlos de Bariloche en het is een van de mooist gelegen steden in Zuid-Amerika. Dit, in combinatie met de vele zomer- en winteractiviteiten in het omliggende landschap maakt het de belangrijkste bestemming van het bekende Lake District.

Peninsula Valdes

Peninsula Valdes wordt ook wel Valdes genoemd. Het is een schiereiland waar je echt naartoe moet gaan als je een groot liefhebber bent van (wilde) dieren. Op Peninsula Valdes kun je namelijk diverse excursies organiseren om oog in oog te komen staan met de plaatselijke wilde dieren, waaronder walvissen, zeeolifanten, pinguïns en orka’s. Meer weten over dit schiereiland? Lees dan meer over Peninsula Valdes op deze pagina.

Quebrada de Humahuaca

De Quebrada de Humahuaca is een bizar, levendig landschap. Kurkdroog maar gespleten door rivieren. Het spectaculaire landschap biedt een spectrum van kleuren en lijkt bijna onrealistisch. Het landschap verandert voortdurend, van een haast witte omgeving tot dieprode rotsformaties. In 2003 werd de vallei om deze reden aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO toegevoegd.

Salta

Salta is een stad in het noordwesten van Argentinië. De stad ligt tegen het Andes-gebergte en wordt gezien als de historische hoofdstad van Argentinië. Het staat bekend onder de bijnaam Salta la Linda (de Schone), dankzij de feestelijke sfeer, prachtige gebouwen en spectaculaire ligging. In een regio waar het landschap en de natuur de belangrijkste attracties zijn, is Salta een uitzondering.

Ushuaia

Ushuaia is niet zomaar een stad in Argentinië, het is de zuidelijkste stad van de wereld. De stad ligt op Tierra del Fuego (Vuurland), een eiland bij Argentinië. Je bezoekt de stad niet alleen om de prachtige omgeving te zien, maar ook om eventueel een boottocht naar de Zuidpool te organiseren. Overigens kan dit niet het gehele jaar door, maar alleen als het meer van Ushuaia naar de Zuidpool niet helemaal dichtgevroren is. 

Mendoza

Mendoza wordt ook wel Ciudad de Mendoza genoemd. Het is een stad in het westen van Argentinië en heeft iets meer dan 111.000 inwoners. Het is niet erg groot, maar wordt wel veel bezocht door toeristen. Dit komt voornamelijk omdat er vele wijnboerderijen in de omgeving van de stad liggen. Hier je heerlijke wijnen kunt proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven