10 redenen waarom Sucre op jouw to-do lijst moet staan

Sucre behoort tot de mooiste steden van Zuid-Amerika. De witte koloniale huizen, het uitzicht op de bergen, de prachtige architectuur, gezellige bars en restaurants maken het een heerlijke stad. Iedereen die naar Bolivia reist, komt vroeg of laat in deze stad. Twijfel je nog? Dan deel ik graag 10 redenen waarom Sucre op jouw to-do lijst moet staan.

#1 Ontdek waarom het ‘White City’ wordt genoemd

Sucre wordt ook wel de ‘White City’ genoemd. Dat is vooral te danken aan de prachtige witte, pittoreske koloniale gebouwen, witte kerken, hoge klokkentorens en witte binnenplaatsen. Het geeft de stad een geweldige uitstraling en heerlijke sfeer.

Een van de beste plekken om die bijzondere architectuur te bewonderen is Plaza 25 de Mayo. Dit is het centrale plein van de stad, en bovendien een van de mooiste in Bolivia, waar je de mooiste gebouwen vindt.

Sucre
Panorama van Sucre in Bolivia

#2 Proef het heerlijke eten

Laten we eerlijk zijn: Bolivia staat niet bekend als het culinaire middelpunt van onze aardbol. Gelukkig is Sucre daar een uitzondering op. Er is veel lekker eten dat wacht om ontdekt te worden. Er is van alles te vinden. Lokale Boliviaanse gerechten, maar ook Europese gerechten.

Je kunt eten in fancy restaurants, maar ook bij de bekende food stalls. Wij zijn groot fan van streetfood, waar je het echte lokale eten proeft. Als je deze stad bezoekt, raden we je aan om een keer een lokaal gerecht te proberen. Het is heerlijk!

#3 Wandel in de omgeving van de stad

Sucre is een prachtige stad, maar de omgeving van de stad is net zo indrukwekkend. De stad wordt omringd door bergen en prachtige natuur. De mogelijkheden om mooie wandelingen te maken rondom de stad zijn eindeloos.

Naast wandelen, is er nog veel meer te doen. Zo kun je hier fietsen huren en verschillende tours boeken. Een van de mooiste plekken is de Maragua krater op zo’n 45 kilometer afstand. Bezoek ook de Seven Waterfalls in de buurt van Sucre. Een fijne plek om even af te koelen tijdens de warme zomerdagen.

Maragua vulkaan
Maragua vulkaan in Bolivia

#4 Leer een woordje Spaans

Sucre is een van de beste steden in Zuid-Amerika om Spaans te leren. Of je nu al een aardig woordje Spaans spreekt of niet verder komt dan ‘buenos dias’, er zijn lessen te volgen voor ieder niveau. Het niveau van de Spaanse lessen is erg goed. Dat komt doordat veel reizigers deze stad kiezen om Spaans te leren.

Een andere, niet onbelangrijke reden, is dat Spaanse lesse hier vrij goedkoop zijn. Vaak betaal je zo’n €5 per uur. Veel backpackers kiezen er dan ook voor om eerst naar Bolivia te gaan om vervolgens de rest van Zuid-Amerika te ontdekken.

#5 Bewonder de prachtige gebouwen

Dat Sucre tot de mooiste steden van Zuid-Amerika behoort heeft natuurlijk een reden. Het is vooral te danken aan de indrukwekkende architectuur. De oude kerken, prachtige pleinen, witte huizen, smalle straten en terracotta daken geven de stad een mooie uitstraling.

Voor het beste uitzicht op de stad ga je naar La Recoleta. Een oud klooster dat ligt aan de voet van een heuvel. Het is niet voor niets een van de populairste bezienswaardigheden van de stad.

La Recoleta
La Recoleta klooster

#6 Het is een van de veiligste steden in Bolivia

Een groot voordeel van Sucre is dat het een van de veiligste steden in Bolivia is. La Paz heeft wat dat betreft een iets ander imago. Een andere uitstraling ook. In Sucre is de sfeer heel gemoedelijk. Ook in de avond kun je hier zonder problemen de straat op.

Uiteraard is het verstandig om altijd navraag te doen bij je accommodatie, maar wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld in deze stad.

#7 Leer over de historie van de stad

Lang gelegen was Sucre de belangrijkste stad in het Spaanse rijk. Het was een stad met luxe gebouwen en ongekende weelde. Sucre was de mooiste stad van Zuid-Amerika en tot de dag van vandaag is het niet moeilijk te begrijpen waarom.

Net als Potosi werd hier veel geld verdiend door de mijnen. Veel zakenlui kwamen naar Sucre om te delen in het succes. Het heeft de stad naar grote hoogte gestuwd. Er zijn nog steeds een aantal musea te bezoeken waar je meer leert over de bijzondere geschiedenis van deze stad.

Sucre
Sucre wordt ook wel de ‘White City’ genoemd

#8 Het is budgetvriendelijk

Sucre is, niet geheel onbelangrijk, een fijne bestemming voor reizigers met een krap budget. Vaak zie je dat op populaire bestemmingen de prijzen omhoog schieten. Hoewel Sucre zeker niet de goedkoopste stad in Zuid-Amerika is, is het prima betaalbaar.

Er zijn hostels beschikbaar vanaf €10 per nacht en zelfs de goede hotels vragen vaak niet meer dan €30 per nacht. Daarnaast is het eten en drinken in Bolivia niet heel duur. Het is niet voor niets dat veel reizigers deze stad gebruiken als uitvalsbasis voor hun route door Bolivia.

#9 Ontdek het nachtleven

Als je op reis gaat om te stappen of van het nachtleven te genieten kun je beter richting Bangkok, Bali of Cancun reizen, maar ook Sucre is een leuke stad voor een gezellige avond. Het nachtleven is natuurlijk niet te vergelijken met internationale grootheden, maar er is genoeg te doen.

Naast de fantastische restaurants is er een goede verzameling pubs, bars en clubs in Sucre. Je kunt je prima een paar avonden vermaken en een dansje wagen in een van de clubs.

#10 Geniet van het uitstekende klimaat

Bolivia is geen land waar je met 30°C aan het strand kunt liggen. De meeste bezienswaardigheden liggen op grote hoogte, waardoor het snel koud wordt. Zeker in de avond. Dat geldt gelukkig niet voor Sucre.

De stad heeft het meest aangename klimaat van het land. DE temperatuur schommelt altijd rond de 20°C waardoor de stad het hele jaar door aangenaam is.

Sucre
Het mooie centrum van Sucre

    Meer lezen over 10 redenen waarom Sucre op jouw to-do lijst moet staan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven