Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden Belize

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 maart, 2023

Belize mag dan een van de kleinste landen in Midden-Amerika zijn, het behoort qua bezienswaardigheden bij de grote jongens. Het land grenst aan de jungle van Guatemala en de Caribische Zee en heeft daarom veel meer te bieden dan veel reizigers denken. Natuurlijk zijn de tropische eilanden van Belize wereldberoemd, maar er is meer!

Bezienswaardigheden Belize

Belize biedt een van de meest adembenemende landschappen van Midden-Amerika. De bezienswaardigheden van Belize verraste ons in alle opzichten. De grote tropische bossen, de mistige hoogten van het Maya-gebergte en het oogverblindende turquoise water zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Met het kleurrijke koraal is het leven boven water is net zo mooi en indrukwekkend als die boven water. Wij weten zeker dat dit land je van de eerste tot de laatste minuut weet te boeien!

Wat is er te zien?

Veel meer dan je denkt. De bezienswaardigheden Belize bestaat uit meer dan tropische eilanden, hoewel daar natuurlijk niks mis mee is. Het binnenland van Belize is een netwerk van nationale parken en natuurreservaten en is tevens het woongebied van het nationale dier van Belize, de tapir van en de jaguar.

Daarnaast is Belize de thuishaven van verschillende Maya-tempelcomplexen zoals die van Xunantunich en Caracol. Heb je genoeg van tempels? Dan kun je nog genoeg activiteiten doen.

Zo kun je amish people bezoeken, duiken in de Belize Barrier Reef, grotten en watervallen verkennen rondom San Ignacio zoals de Actun Tunichil Muknal grot (aanrader). Als je dan écht alles hebt gedaan is het natuurlijk tijd om te relaxen op een eilandje als Caye Caulker.

Kortom, de bezienswaardigheden Belize zorgen voor genoeg vermaak!

Xunantunich

Als je aan Belize denkt, denk je eerder aan tropische eilanden en hagelwitte zandstranden dan aan eeuwenoude tempels. Toch vind je in Belize een paar schitterende tempels, en Xunantunich is een van de mooiste. Wij zijn er (twee keer) geweest en delen graag onze tips en ervaringen met je.

Caye Caulker

Kristal helder water, wuivenden palmbomen langs de kust, gekleurde huisjes op het eiland en reggae muziek in de kleine beach bars.. Dat verwacht je misschien niet in Belize, maar Caye Caulker biedt het allemaal. Dit eiland is gemaakt om te relaxen. De laid-back sfeer, de vriendelijke mensen en het lekkere weer maken dit een van de leukste bestemmingen in Belize.

Ambergris Caye & San Pedro

Ambergris Caye is een beetje het Bali van Belize. Het is de noordelijke en verreweg de grootste van de cayes. Het is (of was) de belangrijkste toeristische attractie van Belize. Het eiland wordt ook wel ‘La Isla Bonita‘ genoemd, hoewel daar aan te twisten valt door de toename van het toerisme.

Stranden van Belize

Belize is een van de leukste landen in Midden-Amerika. Dit mini landje biedt veel meer dan de meeste mensen denken. Je hebt er een prachtig binnenland, indrukwekkende Maya-sites, een heerlijke Caribbean vibe en natuurlijk heerlijke stranden en eilanden. Maar waar vind je de mooiste stranden van Belize?

Actun Tunichil Muknal (ATM)

Actun Tunichil Muknal, ook wel ATM of ATM Belize genoemd, is een relatief nieuwe ontdekking (1992) en wordt beschouwd als een van de leukste en meest uitdagende bestemmingen van Belize. Een tour naar de grot is een van de meest onvergetelijke en avontuurlijke ondergrondse tours die je in Belize kunt maken.

Caracol

Vlak bij de stad San Ignacio en tegen de grens van Guatemala liggen de ruïnes van de grootste en belangrijkste Maya-site van Belize, Caracol. Dit was ooit een van de machtigste steden in de hele Maya-wereld. Vandaag de dag wordt de stad alleen nog bezocht door toeristen. Deze oude stad heeft duizenden jaren verstopt gelegen totdat het in 1936 weer werd ontdekt.

Lamanai

De meeste Maya tempels in Belize liggen in het westen, dicht bij de grens van Guatemala. Lamanai is een uitzondering op die regel. Het ligt op zo’n twee uur rijden vab Belize City en is een van de grootste en best opgegraven Maya complexen in het noorden van Belize, op zo’n 24 kilometer ten zuiden van de stad Orange Walk Town.

Belize Barrier Reef

Hoewel Belize en Australië niet bepaald dicht bij elkaar in de buurt liggen, delen ze wel een bijzonder natuurverschijnsel. Een gigantisch rif. Australië heeft het Great Barrier Reef, in Belize heb je het Belize Barrier Reef. Dit rif bestaat uit ontelbaar veel koraal, adembenemende lagunes en indrukwekkende baaien en atollen (eilandjes).

Placencia

Placencia is een van de bekendste kustplaatsen van Belize. De strandgangers trekken massaal naar Caye Caulker of Ambergris Caye, maar Placencia is ook een prima plek om aan het strand te chillen. Het ligt op zo’n 3 uur rijden ten zuiden van Belize City op het vaste land en is dus makkelijk bereikbaar.

Strand van Caye Caulker

Belize it or not (haha), maar hoe tropisch dit eilandje ook is… er zijn geen stranden! Dat is toch wel even schrikken als je van plan was om je reis te eindigen op een van de stranden van Belize. Geen nood. er zijn twee alternatieven. The Split en Koko King op het noordelijke deel van het eiland.

Hopkins

Hopkins is een rustig, klein dorpje in het zuiden van Belize. Het is een bekende plaats om te bezoeken in Belize vanwege de ligging aan het strand. Het wordt de laatste jaren steeds populairder, hoewel daar nog weinig van te merken is.

Meer lezen over Belize?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU