Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Belize

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 4 januari, 2023

Belize is een van de leukste en makkelijkste landen om te reizen. Het is er niet heel duur, het land is klein waardoor je veel kan zien en de mensen zijn ontzettend aardig. Het heeft ons in alle opzichten verrast. Belize heeft veel meer te bieden dan alleen mooie eilanden. Hoewel daar natuurlijk niks mis mee is. Op deze pagina reisinformatie Belize delen we alle info die je moet weten voor vertrek naar Belize.

TIP ♥ – een retourtje Belize City kost je ‘slechts’ €584

Veel bezienswaardigheden liggen op 3 tot 4 uur rijden van elkaar waardoor er veel te zien is in korte tijd. Maar waar moet je nu allemaal op letten als je naar Belize gaat? Op deze pagina vertellen we je alles over reizen in Belize.

Backpacken Belize

Bij backpacken denk je misschien niet meteen aan Belize, maar toch is dit een hele leuke bestemming om te backpacken. Sterker nog; het is een super handige bestemming om je reis door Midden-Amerika te beginnen of eindigen. Wij eindigde onze reis door Midden-Amerika ook in Belize om even bij te komen op een van de eiladen.

Het is nog lang niet zo populair als backpacken in Thailand of de Filipijnen, mede doordat het bekend staat als vakantiebestemming voor Amerikanen. Toch komt daar de laatste jaren steeds meer verandering is. Het land is klein, het is goedkoop en het is veelzijdiger dan veel backpackers denken. Er is echt veel meer te zien dan alleen helder zeewater en tropische eilanden.

Kosten

De kosten voor backpacken door Belize verschillen per persoon. Het is wel iets duurder dan omliggende landen zoals Nicaragua of Guatemala. Je kunt hier voor €40 p.p. per dag prima reizen!

TIP ♥ – meer info over het backpacken vind je op de pagina backpacken in Belize

Xunantunich

De Xunantunich tempel mag je zeker niet overslaan tijdens het reizen in Belize

Beste reistijd Belize

De beste reistijd Belize  zijn de maanden november tot en met april, waarin de maanden januari tot en met april het droogst zijn. Vergelijkbaar met omliggende landen. De prijzen liggen dan wel wat hoger omdat het hoogseizoen is, maar je vermijd in deze periode wel het regenseizoen. Dit wil niet zeggen dat je buiten deze maanden niet naar Belize kan.

In het laagseizoen, of regenseizoen, valt er meer regen in Belize (op mei en oktober na) en heb je meer kans op wolken. Vooral in de maanden juli, augustus en september valt er meer reden dan normaal en dan met name in het zuidoosten met de grens van Guatemala en langs de kust.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Belize.

Beste reistijd Belize

Budget Belize

Belize is duurder dan nabijgelegen landen als Guatemala of Honduras, maar het is niet ‘overprijst’. Daarnaast is het land vrij klein en hoef je eigenlijk geen tours te boeken om ergens te komen. Het openbaar vervoer is prima geregeld. Als je let op wat je uit geeft kun je voor $45 per dag prima rondreizen.

Kosten per dag

Het reizen in Belize kostte ons zo’n US$40 tot US$45 (€37) per dag. De echte low-budget backpackers kunnen goedkoper reizen als ze in dorms slapen en geen betaalde tours doen, maar het kan ook zeker duurder als je kiest voor luxere hotels en Westerse maaltijden.

TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Belize

Visum Belize

Als je het over reisinformatie Belize hebt, kan het visum niet ontbreken. Het regelen van een visum is vaak de eerste stap als je van plan bent te gaan reizen. Gelukkig ben je dan voor Belize snel klaar. Je hebt namelijk geen visum nodig. Alle Nederlanders mogen zonder visum maximaal 30 dagen verblijven in Belize. Je moet wel een aantal dingen op orden hebben;

  • Een paspoort dan 6 maanden geldig is bij vertrek;
  • Een retour- of doorreisticket

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina visum Belize

Koko King op Caye Caulker

Iedereen wil toch de stranden van Caye Caulker bezoeken? 

Inentingen Belize

Bij reisinformatie Belize horen ook de inentingen. Het staat waarschijnlijk niet bovenaan je bucket-list, maar het is wel essentieel voor vertrek. Het is een onderwerp is dat vaak wordt overgeslagen, maar raden we aan om altijd goed te letten op de gezondheidsrisico als je naar het buitenland gaat. Niet alleen voor Belize.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina Inentingen Midden-Amerika.

Vervoer Belize

Belize is niet heel groot. Dat is gelijk het voordeel van reizen in Belize; je kunt in korte tijd veel zien. De meeste reizigers in Belize zien alleen de (chicken) bus en de boot. Er zijn nog wat andere opties qua vervoer Belize, maar dit speelt nauwelijks een rol van betekenis.

Bussen zijn de goedkoopste en meest efficiënte manier om te reizen in Belize. Bijna alle steden zijn met elkaar verbonden via bussen. Het belangrijkste punt is natuurlijk Belize City. En om even aan te geven hoe klein het land is; de langste reis in het land is van Belize City naar Punta Gorda. Dit duurt 5 tot 7 uur en kost slechts US$12.

TIP ♥ – meer info over het vervoer vind je op de pagina vervoer Belize.

Meer lezen over Belize?

1 reactie

  1. Anoniem

    lol het was er wel oke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU