Stranden van Belize

Belize is een van de leukste landen in Midden-Amerika. Dit minilandje biedt veel meer dan de meeste mensen denken. Je hebt er een prachtig binnenland, indrukwekkende Maya-sites, een heerlijke Caribbean vibe en natuurlijk de chille stranden en eilanden. Belize beschikt dat ook over prachtige stranden die zo mee zouden kunnen doen in een mooiste stranden ter wereld competetie. Maar waar vind je de mooiste stranden van Belize? We zochten het voor je uit.

9x de mooiste stranden van Belize

Belize ligt aan de Caribische zee dus het is vrij logisch dat je hier mooie stranden vindt. Toch is het niet zo dat je zomaar naar de kust kunt rijden en hier gelijk de beste stranden vindt. Wij vonden het moeilijk om te achterhalen waar je nu precies de mooiste stranden van Belize vindt.

Om jullie een hoop zoekwerk te besparen hebben wij de mooiste stranden van Belize op een rij gezet. Sommige daarvan vind je op een van de vele eilanden.

  1. Placencia
  2. Tobacco Caye
  3. Half Moon Caye
  4. Laughing Bird Caye
  5. Silk Caye
  6. Hopkins
  7. South Water Caye
  8. Caye Caulker
  9. Ambergris Caye

#1 Placencia

Stranden van Belize, Placencia
Placencia

Placencia is een van de meest toegankelijke stranden van Belize omdat het aan het vaste land ligt. Placencia ligt op zo’n 3 uur rijden ten zuiden van Belize City en kan dus eenvoudig worden bezocht. Het is de bekendste kustplaats van het land.

Dat het een van de makkelijkst bereikbare stranden is, betekent niet dat het hier ook druk is. Zeker niet als je dat vergelijkt met andere bekende badplaatsen in Midden- en Zuid-Amerika. Placencia is een schiereiland waar je meerdere stranden vindt.

In totaal vind je hier meer dan 25 kilometer aan strand.

De regio staat om de witte zandstranden en de vele activiteiten zoals snorkelen en duiken met walvishaaien. De regio is niet zo groot en je vindt er een breed scala aan accommodaties, waaronder strandresorts, luxe hotels, bungalows en hostels.

TIP ♥ – je kunt vanaf Belize City ook naar Placencia vliegen (30 minuten)

#2 Tobacco Caye

Raggamuffin Tour, Tobacco Caye

Vlak bij het bekende plekje Hopkins (zie #6) vind je het kleine eiland Tobacco Caye. Hier vind je een paar van de mooiste stranden van Belize. Het is met recht een mini-eiland te noemen want binnen een uur heb je het hele eiland gezien.

Dat betekent niet dat er niks is. Sterker nog; dit is een van de leukste eilandjes van het land en veel minder druk dan de bekende eilanden Caye Caulker of Ambergris.  Je vindt er maar een handjevol accommodaties (bungalows) die felle kleuren geschilderd zijn.

De bekendste zijn Reef’s End, Tobacco Caye Lodge en Tobacco Caye Paradise. Hou er wel rekening mee dat accommodatie vrij prijzig is hier.

Je bezoekt dit eiland ook tijdens de bekende Raggamuffin tour.

TIP ♥ – je komt er via het plaatsje Dangriga. Het is zo’n 30 minuten varen vanaf hier. Bij je accommodatie zit transport van Dangriga naar Tobacco Caye vaak inbegrepen.

#3 Half Moon Caye

Half Moon Caye in Belize

Een van de mooiste stranden in Belize is Half Moon Caye. Dit eilandje ligt op 50 kilometer van Belize City. Half Moon Caye is een beetje vergelijkbaar met het bekendere Caye Caulker alleen dan kleiner en veel rustiger.

Het eiland, in de vorm van een halve maan, is nog een van de weinige ongerepte eilanden van het land. Je vindt er indrukwekkende stranden, gecombineerd met wuivende palmbomen die je grotendeels voor jezelf hebt.

Het eiland bestaat uit twee delen. Het ene deel is met bedekt met stranden, het andere deel met een bos.

TIP ♥ je vindt hier geen accommodatie in de vorm van hotels of hostels, maar wel een base camp, die je kunt reserveren.Laughing Bird Caye Het eiland Laughing Bird Caye[/caption]

Laughingbird Caye is een van de minder bekende eilandjes van Belize. Het wordt steeds bekender aangezien het eiland op slechts 18 kilometer van Placencia ligt. Net als Tobacco Caye is dit een echt mini-eiland. Het hele eiland is niet meer dan 800 meter lang.

Het bezoeken van Laughingbird Caye is een populaire dagtrip van Placencia

Het is de perfecte plek om even bij te komen van je reis. Men zegt dat je op dit eilandje de mooiste stranden van Belize vindt. Compleet met palmbomen en omringd door kleurrijk koraal. Je kunt hier ook goed snorkelen of duiken.

Helaas kun je hier niet slapen. Het eilandje is alleen toegankelijk als dagtrip.

TIP ♥ – je moet een boot en gids huren in Placencia. De kosten variëren van US$40 tot US$100

#5 Silk Caye

Silk Caye

Silk Caye is misschien wel de meest bijzondere plek in deze lijst. Het is nauwelijks een strand of eiland te noemen. Het is eigenlijk een zandbank met een paar palmbomen. Waarom zouden we dit eiland dan benoemen?

Omdat het een populaire dagtrip is vanuit Placencia. En hoewel het eiland, zonder overdrijven, kleiner is dan menig achtertuin in Nederland is het wel een mooi eiland. Ook hier is er geen accommodatie, maar het is nog steeds een van de mooiste stranden in Belize.

Het is een populaire stop bij snorkel- of duiktrips vanuit Placencia omdat je hier onder andere Nurse Sharks, roggen, schildpadden en andere vissen vindt.

#6 Hopkins

Stranden van Belize, Hopkins strand
Hopkins

Hopkins is een beetje de tegenhanger van Placencia en een van de bekendere stranden van Belize. Dat heeft deels te maken het met feit dat het aan het vaste land ligt en dus makkelijker te bereiken is dan menig eiland.

Hopkins Village Beach, zoals het eigenlijk heet, heeft niet het mooiste strand van het land. Je hoeft in ieder geval geen hagelwitte zandstranden te verwachten. Het zand is hier goudbruin, maar het dorpje is misschien wel leuker met kleurrijke huizen, verstopt onder palmboom.

Het lokale leven is hier echt nog zoals het jaren geleden ook al was. Het is een prima plek om even bij te komen.

TIP ♥ – het ligt op iets meer dan 2 uur rijden van Belize

Als je overigens meer wil weten over Belize, check dan de website Ontdek Belize 

#7 South Water Caye

South Water Caye

South Water Caye is een van de best bewaarde geheimen van Belize. En dat is best bijzonder want de stranden op die eiland zijn wel eens uitgeroepen tot de mooiste stranden van Belize. Het eiland staat vooral bekend vanwege de duik- en snorkelactiviteiten, maar de stranden zijn net zo indrukwekkend.

South Water Caye ligt voor de kust van Hopkins en is echt een must-see als je de tijd hebt om het eiland te bezoeken. Het ligt ook net boven het Belize Barrièr Reef, waardoor het ook populair is bij duikers.

Dit eilandje is gezegend met een wit zandstrand met kokospalmen en hangmatten. Voor de kust ligt een mooi koraalrif wat gemakkelijk te bereiken is (zonder tours).

TIP ♥ je vindt hier twee grote resorts, maar je kunt ook een dagtocht maken vanaf Hopkins. De resorts zijn Pelican Beach Resort en Blue Marlin Beach Resort

#8 Caye Caulker

Ties op Caye Caulker

The split Caye Caulker
The Split op Caye Caulker

Kristalhelder water, wuivenden palmbomen langs de kust, gekleurde huisjes op het eiland en reggae muziek in de kleine beach bars. Dat is Caye Caulker! Een van de bekendste eilanden van het land. Dit eiland is gemaakt om te relaxen.

De laid-back sfeer, de vriendelijke mensen en het lekkere weer maken dit een van de leukste bestemmingen in Belize. Er is alleen één nadeel; voor de mooiste stranden van Belize moet je hier niet zijn. Sterker nog; het eilandje heeft niet echt stranden.

Wij bezochten Caye Caulker twee keer tijdens onze reis door Midden-Amerika. Caye Caulker mag dan een tropisch eiland zijn, compleet met palmbomen en kristalhelder water, grote stranden heeft het eiland niet. Er zijn twee plekken waar je wel kunt relaxen aan het water; The Split en Koko King.

Caye Caulker heeft geen stranden, maar geen paniek. De alternatieven voor de stranden lees je hier

#9 Ambergris Caye

Ambergris Caye
Ambergris Caye

Ambergris Caye is het bekendste eiland van het land. Het is (of was) de belangrijkste toeristische attractie van Belize. Het eiland wordt ook wel ‘La Isla Bonita‘ genoemd, hoewel daar over te twisten valt door de toename van het toerisme.

In tegenstelling tot het kleinere en nabijgelegen Caye Caulker vind je hier wel stranden. De stranden op de Amergris Caye zijn smal en de zee direct aan de kust is ondiep, met veel zeewier. Veel accommodatie hebben daarom lange steigers die je verder de zee in brengen.

De twee bekendste stranden zijn Tranquility Bay en Secret Beach

TIP ♥ meer over dit eiland lees je hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven