Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Strand van Caye Caulker

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Caye Caulker is het tropische paradijs van Belize. Het is een van de meest toegankelijke eilanden, maar in tegenstelling tot het nabij gelegen Ambergris Caye nog niet overspoeld door feest vierende Amerikanen en hippe discotheken en bars. Caye Caulker is chill, met kristal helder water, wuivende palmbomen langs de kust, gekleurde huisjes op het eiland en reggae muziek in de kleine beach bars.. Maar hoe zit het met de stranden van Caye Caulker?

Stranden van Caye Caulker

Belize it or not, maar hoe tropisch dit eilandje ook is… er zijn geen stranden! Dat is toch wel even schrikken als je van plan was om je reis te eindigen op een van de stranden van Belize.

Caye Caulker is een mini-eiland, en naar onze mening een van de leukste, zo niet de leukste, eilanden in Midden-Amerika, maar hagelwitte zandstranden zijn er niet.

Je hebt geen stranden op Caye Caulker!

Hoe zit dat

Waarom er geen stranden zijn is ons ook een raadsel, maar ze zijn er niet. Wij zijn er twee keer geweest en hebben het hele eiland doorzocht. Geen hele grote opgaven overigens, want het is echt een mini-eiland.

Maar ook al zijn de stranden van Caye Caulker ver te zoeken, dat betekent niet dat je hier niet kunt relaxen. Daarnaast is er wel een strand in de buurt!

TIP ♥ – wil je alles weten over dit eiland? Bekijk dan onze pagina over Caye Caulker

The Split op Caye Caulker

Het bekende bord bij The Spilt op Caye Caulker

Steiger langs de kust van Caye Caulker

Een klein strand op Caye Caulker

Waar zijn de stranden van Caye Caulker?

Als je goed kijkt op de foto hierboven zie je wel degelijk een stukje zand. Dat vat eigenlijk het hele verhaal samen. Caye Caulker is een klein eiland met gezellige hotels, hostels, bras en gekleurde huisjes en restaurants.

Wil je alles weten over dit eiland? Bekijk dan onze pagina over Caye Caulker

Het eiland is echter zó klein dat de stukjes strand die er zijn ‘ingenomen‘ zijn door hotels, kleine weggetjes of aanleg plaatsen voor kleine bootjes. Daarnaast is een van de grootste problemen van de stranden van Caye Caulker het vele zeewier.

Stinky business

Er spoelt hier een hoop zeewier aan. Dat zeewier ligt, stapelt zich op langs de kust en gaat op den duur een beetje stinken. Nu zijn er geen stranden om aan te liggen, maar het zeewier maakt het er niet fraaier op.

Dit lijkt een beetje op slechte reclame, maar wees gerust

Wees gerust. Zoals we eerder vertelden, is Caye Caulker een van onze favoriete eilanden in Midden-Amerika. Daarnaast zijn er genoeg opties om aan het strand te liggen of om ergens te relaxen.

Stranden van Caye Caulker

Zo zien de stranden van Caye Caulker er uit

De alternatieven

Zoals we al zeiden is het natuurlijk niet zo erg als het klinkt. Nogmaals, Caye Caulker is zo’n leuk eiland dat we iedereen aanrader om er heen te gaan. De sfeer is geweldig. Je hebt leuke kleine barretjes, het is relaxt, er lopen zowel backpackers als gezinnen en de mensen zijn super vriendelijk.

Daarnaast zijn er genoeg alternatieven voor de stranden van Caye Caulker. Hieronder de beste.

The Split

Caye Caulker bestaat eigenlijk uit twee delen. Noord en Zuid. Het eiland werd door orkaan Hattie in 1961 in tweeën gesplitst. Er ontstond een kanaal dat het noorden en zuiden van het eiland scheidde.

Het zuidelijke deel is waar alle hotels en gezellige barretjes zitten

Belize zou Belize niet zijn als ze daar op geheel eigen wijze een mooie draai aan geven. Ze creëerde The Split. The Split is eigenlijk het beste alternatief voor de stranden van Caye Cauker. Het is een plek waar iedereen samenkomt om te chillen in The Lazy Lizard, met ligstoelen, tafels, chille muziek en lekkere cocktail.

The Split is geweldige plek om te genieten van de zon en te zwemmen. Je kunt ook aar de overkant zwemmen. Er is ook hier geen strand, maar een soort van ‘dek’ waar je lekker kunt genieten van de zon en chille muziek.

TIP ♥ – er is geen ‘entrance fee’ voor The Split. Je kunt er gewoon gaan zitten. Uiteraard is het wel zo netjes om wat drinken te bestellen. Bekijk hier waar The Split zit (zie groene puntjes)

The split Caye Caulker

The Split op Caye Caulker

The Split op Caye Caulker

🙂

Emma op Caye Caulker

Ook The Split heeft geen strand, maar een soort kade

Stranden van Caye Caulker

Lazy Lizzard bij The Split

Zonsondergang bij The Split op Caye Caulker

Zonsondergang

Koko King

De andere optie om aan een écht strand te zitten is Koko King. Dit is een bar/hotel aan de noordkant van het eiland. Het is alleen te bereiken met een bootje omdat het eiland in tweeën is gesplitst. Dit is het enige écht strand van Caye Caulker.

Het strand wordt hier zorgvuldig schoongehouden en als je een echt wit zandstrand wil moet je hier heen. Het is slechts 2 minuten varen van de zuidkant van het eiland  dus je zit er zo. Het is de perfecte manier om je vakantie in Belize af te sluiten.

TIP ♥ – kom vroeg, want hoe later je komt hoe groter de kans is dat alle bedjes ingenomen zijn.

Op de kaart hieronder kun je zien waar The Split, Koko King en de boot naar Koko King zitten.

Hoe kom je daar?

Je kunt gratis naar Koko King met hun boot, maar je moet dan wel voor 30 Belize Dollar p.p uitgeven in hun restaurant/bar. De boot vertrekt vanaf 9:00 uur en vertrekt wanneer ze denken dat er genoeg mensen op de boot zitten.

Koko King op Caye Caulker

Koko King heeft wel een strand

Koko King beach

Het hotel van Koko King


Wat is er nog meer te doen?

Meer dan genoeg! Echt, Caye Caulker is zo’n leuk eiland. Laat de weinige stranden van Caye Caulker je niet ontmoedigen. Er is op dit eiland van alles te doen. Van relaxen in een van de bars, tot lekker eten in restaurantjes.

Je kunt hier kitesurfen, duiken, snorkelen, naar de bioscoop (echt waar), genieten van de gekleurde huisjes, vissen, zeilen en nog veel meer! Wij hebben de leukste dingen om te doen op Caye Caulker op een rij gezet.

Meer lezen over Belize?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU