Hoofdmenu
reis expert header

Placencia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 17 maart, 2020

Placencia is een van de bekendste kustplaatsen van Belize. De strandgangers trekken massaal naar Caye Caulker of Ambergris Caye, maar Placencia is ook een prima plek om aan het strand te chillen. Het ligt op zo’n 3 uur rijden ten zuiden van Belize City op het vaste land en is dus makkelijk bereikbaar.

Placencia | The place to beach

Placencia is eigenlijk geen stad, maar een schiereiland. Het mooi is dat je hier niet alleen zon, zee en strand hebt, maar ook een mooi binnenland.

Je kijkt hier uit op de Maya Mountains in het binnenland. Het schiereiland is niet zo heel groot, maar de meeste ‘actie‘ vind je in het zuiden.

Deze plek staat vooral bekend om het strand, de goede duik- en snorkelmogelijkheden, eilanden voor de kust, gekleurde huisjes en de gezellige restaurants en bars. Je kunt hier zelfs met walvishaaien zwemmen!

Placencia is vooral populair bij reizigers die vanuit het zuiden (Guatemala/Honduras) naar Belize reizen

Placencia
Placencia

5x doen in Placencia

Placencia is een van de bekendere plekken in Belize, maar het wordt nog niet overspoeld door toeristen. Er is, naast genieten van het strand, best een hoop te doen. Wij hebben de leukste dingen om te doen op een rij gezet.

#1 Duiken en snorkelen

Een van de redenen dat deze plek zo populair is, is omdat je hier heel goed kunt duiken en snorkelen. Voor de kust van Placencia liggen heel veel kleine tropische eilandjes. De meest onbewoons. Voor die eilandjes liggen vaak indrukwekkende koraalriffen waar je goed kunt duiken en snorkelen.

Bekende plekken om te duiken zijn bijvoorbeeld rondom Laughing Bird Caye, een klein eiland voor de kust van Placencia. Een andere plek is Silk Caye. Nauwelijks een eiland te noemen, maar wel erg populair onder duikers.

TIP ♥ – je kunt hier ook met walvishaaien duiken. De meeste kans om deze prachtige dieren te zien is tussen maart en juni.

#2 Dagtrip naar Cockscomb

Wat veel mensen niet weten is dat je in Belize prachtige natuur en ontzettend veel zeldzame dieren vind. Zo is Belize een van de beste plekken ter wereld om Jaguars te spotten. Het Cockscomb Basin Wildlife Preserve is zelfs het enige jaguareservaat ter wereld.

Dat wil niet zeggen dat je deze dieren makkelijk spot. Tijdens onze reis door Belize vertelde onze gids dat je een kans hebt van 1 op 10.000 om daadwerkelijk een jaguar te spotten. Dat is jammer, maar tegelijkertijd een geruststelling want ze leven hier nog in rust.

Je kunt hier wel de bekende Howler-apen en toekans spotten en door het regenwoud met prachtige watervallen wandelen.

TIP ♥ – het ligt op zo’n 1,5 uur rijden van Placencia

Cockscomb

Het Cockscomb park

Het Cockscomb park

#3 Proef het heerlijke eten

Placencia ligt aan de kust en de meeste bewoners zijn of waren vissers. Het is daarom niet verwonderlijk dat je hier ontzettend lekker kunt eten. Je hebt hier echt geweldige restaurants waar je de lekkerste vismaaltijden kunt krijgen.

Over het hele schiereiland liggen verschillende restaurants. Het schijnt zelfs daat ze hier het beste eten uit Belize serveren. Rum Fish en Barefoot Restaurant & Bar zijn twee van de bekendste plekken om te eten.

#4 Verken de Maya-ruïnes

Belize is een ontzettend divers land. Landen als Mexico en Guatemala staan bekend om hun Maya ruïnes, maar in Belize vind je er ook veel en vaak nog indrukwekkender dan de eerder genoemde landen. Xunantunich, Lamanai en Caracol zijn de bekendste. Helaas liggen die iets is te ver.

Ruïnes die wel in de buurt liggen zijn Nim Li Punit en Lubaantun. Het zijn niet de grootste en meest indrukwekkende Maya sites van het land, maar wel leuk om te bezoeken als je een dagje over hebt in Placencia.

TIP ♥ – Nim Li Punit en Lubaantun kun je combineren want ze liggen dicht bij elkaar op zo’n 2 uur rijden van Placencia

#5 Dag een dagje vissen

Zoals eerder al vermeld kun je hier heel goed vissen. De meeste locals in deze regio leven van visserij. Als je een liefhebber bent van vissen is dit een hele goede plek om je hengel uit te goioen.

Je kunt in het stadje een boot en gids huren die je een dag mee kunnen nemen naar de beste plekjes.

Placencia

De Nim Li Punit ruïne

Placencia

Vissersbootjes

Waar kun je overnachten

Placencia is een klein schiereiland. Het maakt niet zo heel veel uit waar je overnacht aangezien je vrij makkelijk over het eiland kunt verplaatsen. Over het algemeen vind je de meeste en beste accommodatie in het zuiden.

De beste manier om de regio te verkennen is met de fiets

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van je wensen. De goedkoopste accommodatie ligt rond de €25 per nacht. Dit zijn vaak budget hotels.De normale hotels kosten tussen den €50 en €80 per nacht en alles daarboven zijn de meest luxe opties.

TIP ♥ – check hier alle accommodatie.

Hoe kom je er

Placencie ligt in het zuiden van Belize aan de kust op een schiereiland. Het voordeel is dat je hier zelf naar toe kunt rijden. Het is zo’n 3 uur rijden met de auto.

Je kunt ook een shuttle bus nemen. Die doen er ongeveer 4 uur over. De bus (Ritchies Bus Service) vertrekt elke dag om 15:30 vanaf Belize City Bus Terminal richting Placencia. Onderweg stopt de bus in Belmopan en Dangriga.

TIP ♥ – je kunt hier ook heen vliegen vanaf Belize City. Er gaan 5 vluchten per dag en ze kosten rond de $130 BZD.

Placencia

Locatie Placencia

Wat wij vinden:
8/10

Samenvatting

Placencia is een van de bekendste kustplaatsen van Belize. De strandgangers trekken massaal naar Caye Caulker of Ambergris Caye, maar Placencia is ook een prima plek om aan het strand te chillen. Het ligt op zo’n 3 uur rijden ten zuiden van Belize City op het vaste land en is dus makkelijk bereikbaar.

Meer lezen over Belize?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU