Reisinformatie Taiwan

Taiwan is niet het eerste land waar je aan denkt als je gaat reizen. Dat komt omdat het nog niet zo’n bekende bestemming is onder reizigers. En dat is op z’n minst vreemd te noemen want het is een van de meest verrassende landen in Azië .De cultuur is een mix van Chinese, westerse, Japanse en inheemse invloeden en de natuur heeft iets magisch.

Voor €512 boek je bij Cheaptickets.nl een retourtje Amsterdam  – Taipei

Reisinformatie Taiwan

Het mooie van taiwan is dat het nog relatief rustig is. Zeker als je dat vergelijkt met landen als Thailand of Indonesië. Taiwan is een onontdekt paradijs. De locals zijn ontzettend vriendelijke, de natuur is nog onaangetast en indrukwekkend mooi en de cultuur is bijzonder. Het maakt je reis een onvergetelijke ervaring. Je kunt hier echt alles; bergen beklimmen, oude steden bezoeken, een roadtrip maken of lekker relaxen aan het strand.

Backpacken Taiwan

Bij backpackers staat Taiwan waarschijnlijk niet bovenaan het lijstje. En dat is op zich wel begrijpelijk. Taiwan staat bekend als een duur land en dan wordt backpacken in Taiwan al snel te duur voor backpackers.

Maar klopt dat wel? Eigenlijk niet. Taiwan is namelijk een prima bestemming voor backpackers. De veelzijdige cultuur, het heerlijke eten, de indrukwekkende natuur en de fascinerende festivals zorgen voor een bijzondere ervaringHet is een onontdekt paradijs in Oost-Azië!

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina backpacken in Taiwan

Tempels

Taiwan staat niet bij iedereen bekend als het land van met de vele tempels. Best vreemd want er staan er namelijk genoeg! Een paar bekende zijn Bao’an Temple in Taipei, de Tzushr Temple in Sansia en Confucius Temple in Tainan.

Seoraksan National Park

Seoraksan National Park

Beste reistijd Taiwan

Taiwan trekt nog niet zo veel toeristen als Thailand of Indonesië. Wellicht omdat mensen niet het idee hebben dat je hier ook aan het strand kunt relaxen. Toch is het hier nooit echt koud.

In de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 20°C, terwijl de in de zomer temperaturen van 30°C vaak voorkomen. De beste reistijd Taiwan is dan ook begin van de zomer en de herfst. 

TIP ♥ – voor meer info over het weer kun je kijken op de pagina beste reistijd Taiwan.

Beste reistijd Taiwan

Budget Taiwan

Taiwan is een van de meest ontwikkelde landen van Azië, en daardoor een duurdere plek om te reizen dan laten we zeggen Thailand of Vietnam. Toch ben je aanzienlijk goedkoper uit dan Hong Kong, Japan of Zuid-Korea.

Reken voor je budget Taiwan op minimaal €40-€45 per dag

Een budget Taiwan van €40 tot €45 per dag is wel voor mensen die geen moeite hebben met budget reizen. Dan hebben we het over eten in lokale tentjes en reizen met openbaar vervoer. Als je iets luxer wilt reizen en overnacht in hotels, eet in duurdere restaurants en met minivans reist kom je al snel op zo’n €50 tot €60 per dag uit.

TIP ♥ – meer informatie over het budget van Indonesië vind je op onze pagina Budget Taiwan.

Visum Taiwan

Zodra je landt in Taiwan (waarschijnlijk in Taipei) krijg je op het vliegveld een gratis visum voor een verblijf van 90 dagen. Langer blijven is tijdens een reis vak niet nodig maar mocht je wel langer dan 90 dagen in Taiwan willen blijven neem dan contact op met de ambassade (Taipei Representative Office) in Den Haag.

Je visum Taiwan is NIET verlengbaar. Visum eisen kunnen uiteraard wel veranderen dus houd deze pagina altijd goed in de gaten voor eventuele updates.

TIP ♥ – meer over dit onderwerp lees je op de pagina visum Taiwan.

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake in Taiwan

Inentingen Taiwan

Er zijn op dit moment geen verplichte inentingen Taiwan. Het inenten tegen gele koorts is alleen noodzakelijk als je zeven dagen voor aankomst in Taiwan in een land bent geweest waar gele koorts heerst.

Uiteraard kan de regelgeving qua inentingen Taiwan veranderen dus houd deze pagina regelmatig in de gaten. Check voor meer info de pagina inentingen Taiwan.

Eten en drinken Taiwan

Het eten in Taiwan is net zo verrassend als het land zelf. Er is hier zo veel te eten, en op zo veel plekken, dat je overdonderd wordt met lekker eten. Het eten Taiwan is een mix van Chinese gerechten, een aantal van de beste Japanse lekkernijen, en de lokale specialiteiten zoals de zandvis uit Tainan, rundvlees noedels uit Taipei en traditioneel geroosterd everzwijn.

TIP ♥ – check voor meer tips over het eten en drinken de pagina Eten en Drinken Taiwan.

eten Taiwan

Vervoer Taiwan

Taiwan is een van de rijkere landen ter wereld. Een voordeel daarvan is dat het vervoer Taiwan goed is geregeld. Praktijken zoals in Thailand of Laos, met bussen of treinen die te laat rijden (of helemaal niet), kom je in Taiwan niet vaak tegen. Er is flink geïnvesteerd resulterend in een efficiënte en veilige infrastructuur.

de meeste mensen reizen met de bus. Niet alleen toeristen maar ook de locals zelf. Bussen zijn veilig, betrouwbaar en goedkoop. Andere opties zijn binnenlandse vluchten, de trein of het huren van een auto.

TIP ♥ – check onze pagina Vervoer Taiwan voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven