Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Rondreis Taiwan

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Taiwan is een onontdekt stukje paradijs in oost Azië. Het land wordt nog weinig bezocht door de internationale reiswereld maar heeft ontzettend veel te bieden. Natuur, cultuur en de mensen zijn in Taiwan stuk voor stuk bijzonder. Een rondreis Taiwan is niet voor iedereen weggelegd maar degene die het avontuur aan gaan worden beloond met een onvergetelijke ervaring!

Rondreis Taiwan

Een rondreis Taiwan maken is een van de mooiste manieren om het land te ontdekken. Tijdens een rondreis door Taiwan ontdek je de veelzijdige cultuur, het heerlijke eten en de bijzondere festivals. En als je dat allemaal hebt gezien staat de grootste verrassing je nog te wachten.

De oogverblindende natuur. De gigantische bergen (de hoogste in Oost Azië), , prachtige eilanden, acht nationale parken en talrijke warmwaterbronnen maken Taiwan een fascinerende bestemming.

Waar je ook bent. Of je nu een biertje drinkt in de bruisende hoofdstad; Taipei, de heilige tempels zoals de Longhsan en de Guandu bezoekt of de Yushan beklimt, de hoogste berg van het land. In Taiwan kan het!

Waar je ook gaat, wat je ook zoekt, de levendige Taiwanese cultuur en de vriendelijke mensen zullen je rondreis Taiwan opfleuren.
rondreis taiwanTijdens je rondreis Taiwan kom je ongetwijfeld bij Sun Moon Lake

Taiwan is hot

De afgelopen jaren is Taiwan steeds populairder aan het worden onder toeristen. Terecht in onze ogen maar veel mensen hebben nog wat overtuiging nodig. Waar iedereen weet waarom je naar Thailand of Indonesië moet, vragen veel mensen zich nog af wat er allemaal te zien en te doen is in Taiwan.

Om te beginnen is een rondreis door Taiwan verrassend en afwisselend. Je kunt in korte tijd een hoop zien van het land, van ruige natuurlandschappen en authentieke Chinese tempels tot zelfs sub tropische stranden. De vriendelijke bevolking maakt de rondreis compleet.

Makkelijk reizen

Omdat in Taiwan het vervoer in het algemeen goed geregeld is. Is ook het vervoer van jouw rondreis vaak uitstekend geregeld. Treinen en bussen rijden op tijd en wegen zijn goed onderhouden.

Omdat het toerisme nog niet in grote getallen Taiwan weet te vinden zijn de prijzen voor het vervoer, maar ook het overnachten, er nog relatief goedkoop. Dit maakt het land eenvoudig te bereizen. De traditionele dorpjes en de indrukwekkende wereldsteden maakten op ons grote indruk.

Het rondreizen door Taiwan wordt door iedereen anders ingevuld. De een komt graag voor de stranden waar de ander liever cultuur op zoekt. Het feit dat je bij het boeken van een rondreis zelf weinig voorbereiding nodig hebt, houdt niet in dat je helemaal geen voorbereiding hoeft te doen.

Het is namelijk wel handig om het een en ander te weten voordat je je ticket aanschaft.

taiwan democracy memorial park

Beste reistijd Taiwan

De beste reistijd Taiwan is dan ook begin van de zomer en de herfst.  Voor meer info over het weer kun je kijken op de pagina beste reistijd Taiwan. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 20°C, terwijl de in de zomer temperaturen van 30°C vaak voorkomen.

Visum Taiwan

Zodra je landt in Taiwan (waarschijnlijk in Taipei) krijg je op het vliegveld een gratis visum voor een verblijf van 90 dagen. Langer in Taiwan blijven vaak niet nodig maar mocht je wel langer dan 90 dagen in Taiwan willen blijven neem dan contact op met de ambassade (Taipei Representative Office) in Den Haag.

TIP ♥ – meer over het visum van Taiwan.

Budget Taiwan

Een budget Taiwan van €40 tot €45 per dag is redelijk budget maar wel mogelijk. Dan hebben we het over eten in lokale tentjes en reizen met openbaar vervoer. Als je iets luxer wilt reizen en overnacht in hotels, eet in duurdere restaurants en met minivans reist kom je al snel op zo’n €50 tot €60 per dag uit.
TIP ♥ – meer over het budget voor Taiwan.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!