Rondreis Taiwan

Taiwan is een onontdekt stukje paradijs in oost Azië. Het land wordt nog weinig bezocht door de internationale reiswereld maar heeft ontzettend veel te bieden. Natuur, cultuur en de mensen zijn in Taiwan stuk voor stuk bijzonder. Een rondreis Taiwan is niet voor iedereen weggelegd maar degene die het avontuur aan gaan worden beloond met een onvergetelijke ervaring!

Rondreis Taiwan

Een rondreis Taiwan maken is een van de mooiste manieren om het land te ontdekken. Tijdens een rondreis door Taiwan ontdek je de veelzijdige cultuur, het heerlijke eten en de bijzondere festivals. En als je dat allemaal hebt gezien staat de grootste verrassing je nog te wachten.

De oogverblindende natuur. De gigantische bergen (de hoogste in Oost Azië), , prachtige eilanden, acht nationale parken en talrijke warmwaterbronnen maken Taiwan een fascinerende bestemming.

Waar je ook bent. Of je nu een biertje drinkt in de bruisende hoofdstad; Taipei, de heilige tempels zoals de Longhsan en de Guandu bezoekt of de Yushan beklimt, de hoogste berg van het land. In Taiwan kan het!

Waar je ook gaat, wat je ook zoekt, de levendige Taiwanese cultuur en de vriendelijke mensen zullen je rondreis Taiwan opfleuren.
rondreis taiwanTijdens je rondreis Taiwan kom je ongetwijfeld bij Sun Moon Lake

Taiwan is hot

De afgelopen jaren is Taiwan steeds populairder aan het worden onder toeristen. Terecht in onze ogen maar veel mensen hebben nog wat overtuiging nodig. Waar iedereen weet waarom je naar Thailand of Indonesië moet, vragen veel mensen zich nog af wat er allemaal te zien en te doen is in Taiwan.

Om te beginnen is een rondreis door Taiwan verrassend en afwisselend. Je kunt in korte tijd een hoop zien van het land, van ruige natuurlandschappen en authentieke Chinese tempels tot zelfs sub tropische stranden. De vriendelijke bevolking maakt de rondreis compleet.

Makkelijk reizen

Omdat in Taiwan het vervoer in het algemeen goed geregeld is. Is ook het vervoer van jouw rondreis vaak uitstekend geregeld. Treinen en bussen rijden op tijd en wegen zijn goed onderhouden.

Omdat het toerisme nog niet in grote getallen Taiwan weet te vinden zijn de prijzen voor het vervoer, maar ook het overnachten, er nog relatief goedkoop. Dit maakt het land eenvoudig te bereizen. De traditionele dorpjes en de indrukwekkende wereldsteden maakten op ons grote indruk.

Het rondreizen door Taiwan wordt door iedereen anders ingevuld. De een komt graag voor de stranden waar de ander liever cultuur op zoekt. Het feit dat je bij het boeken van een rondreis zelf weinig voorbereiding nodig hebt, houdt niet in dat je helemaal geen voorbereiding hoeft te doen.

Het is namelijk wel handig om het een en ander te weten voordat je je ticket aanschaft.

taiwan democracy memorial park

Beste reistijd Taiwan

De beste reistijd Taiwan is dan ook begin van de zomer en de herfst.  Voor meer info over het weer kun je kijken op de pagina beste reistijd Taiwan. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 20°C, terwijl de in de zomer temperaturen van 30°C vaak voorkomen.

Visum Taiwan

Zodra je landt in Taiwan (waarschijnlijk in Taipei) krijg je op het vliegveld een gratis visum voor een verblijf van 90 dagen. Langer in Taiwan blijven vaak niet nodig maar mocht je wel langer dan 90 dagen in Taiwan willen blijven neem dan contact op met de ambassade (Taipei Representative Office) in Den Haag.

TIP ♥ – meer over het visum van Taiwan.

Budget Taiwan

Een budget Taiwan van €40 tot €45 per dag is redelijk budget maar wel mogelijk. Dan hebben we het over eten in lokale tentjes en reizen met openbaar vervoer. Als je iets luxer wilt reizen en overnacht in hotels, eet in duurdere restaurants en met minivans reist kom je al snel op zo’n €50 tot €60 per dag uit.
TIP ♥ – meer over het budget voor Taiwan.

0 gedachten over “Rondreis Taiwan”

 1. Hallo! Ik ga in februari 2019 een maand naar Taiwan. Ik ben er dus met hun Chinees nieuw jaar en met het beroemde ‘Latern Festival’ op 19 februari. Nu heb ik alleen ook gelezen dat dit jaar de 30e editie is van het festival en dat dit gehouden wordt in de stad Pingtung. Maar het beroemde Sky Latern Festival is in Pingxi in het noorden. Hebben jullie hier enig idee waar ik het beste heen kan gaan om die lampionnen de lucht in te zien gaan? Naar Pingtung of naar Pingxi?

 2. Hele fijne website om informatie over azie te vinden (zeker als je geen ervaring hebt met azie) wij gaan binnenkort een reis maken naar en door Taiwan (op eigen gelegenheid) maar nu vraag ik met af hoe ik het beste in het land kan reizen? met het OV of met de auto? We hebben al gezien dat Taiwan een goed OV systeem heeft met highspeed treinen en metrolijnen! maar als je bijvoorbeeld naar een nationaal park wil of naar Sun moon lake, hoe kom je dan op deze plaatsen?

  1. Hoi Sebastiaan,

   de trein en de bus worden het meest gebruikt in Taiwain. Reizigers onder de 30 kunnen een Taiwan Rail PAss aanschaffen. Dit is hetzelfde principe als de Japan Rail Pass. Super makkelijk! De bussen rijden is de iets meer afgelegen gebieden. Dus ook van en naar Sun Moon Lake.

   Een auto huren kan. Dew wegen zijn prima, maar het is wel duurder (zo’n €65 per dag). Daarnaast moet je een internationaal rijbewijs aanvragen bij de ANWB.

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven