Eten en drinken Taiwan

Het eten in Taiwan is net zo verrassend als het land zelf. Er is hier zo veel te eten, en op zo veel plekken, dat je overdonderd wordt met lekker eten. Het eten Taiwan is een mix van Chinese gerechten, een aantal van de beste Japanse lekkernijen, en de lokale specialiteiten zoals de zandvis uit Tainan, rundvlees noedels uit Taipei en traditioneel geroosterd everzwijn. Eten Taiwan is een eindeloos feest.

Eten Taiwan

De laatste jaren gaat Taiwan internationaal zelfs meetellen met verschillende chefkoks die in de prijzen vallen. Het eten is ook zeer gevarieerd. Je hebt er night markets waar je op plastic stoelen op een drukke avond stomende noodle eet, maar je kunt ook dineren in high-end restaurants waar de meest bijzondere gerechten worden geserveerd.

In de kleine lokale restaurants, waar gerechten worden neergezet op glazen draaitafels, vind je vaak het lekkerste eten.

TIP ♥ – probeer altijd een keer iets van een lokale markt.

Als je een keer iets heel anders wil kan dat ook in Taiwan. Je hebt in Thailand namelijk een bijzonder fenomeen. De thema-restaurants. Deze restaurants serveren eten op een bijzonder manier. Zo kun je Cat Cake eten in Hello Kitty Sweets of curry uit een mini toilet in Modern Toilet.

Hakka

Hakka gerechten zijn zeer bekend in Taiwan en niet te verwarren met de Haka uit Nieuw Zeeland. Ze worden oorspronkelijk gemaakt door boeren die energie nodig hadden om te werken in het land. Het heeft een sterke smaak en het wordt gemaakt veel veel zout, varkensvlees. Sommige hakka gerechten worden ook gemaakt met vis.

eten Taiwan

De Kaohsiung Night Market 

Wat eten ze in Taiwan?

In de wat luxere restaurants kun je bijna alles krijgen wat je wenst. Zeker in grote steden zijn er ook Westerse gerechten te vinden. Dat is echter niet waarom je naar Taiwan komt. Het traditionele eten in Taiwan, hetgeen wat je in eet kraampjes en markten vindt, bestaat voornamelijk uit vis, zoete aardappel en veel groente.

Zo is Xiaoyu huasheng, een favoriet onder de Taiwanees, een gerecht bestaande uit noten en groente.

TIP ♥ – iets wat je absoluut moet proberen is de Stinky Tofu! Overal verkrijgbaar. Laat je verrassen 😉

Taiwanese gerechten

In Taiwan kun je heel veel lekkere dingen krijgen. Wij raden aan om vooral te eten bij de eet kraampjes op of markten. Hier maken ze echt het lekkerste eten en vaak ook voor lage prijzen. Hieronder een aantal leuke gerechten.

  • Xiaolongbao: komt oorspronkelijk uit Shanghai. Het zijn een soort varkensvlees noedels gevuld met soep, bouillon.
  • Niu rou mian: een gerecht Taipei. Het bestaat uit gestoofd rundvlees, paksoi, ei en noedels gemaakt in heerlijke bouillon.
  • Danzai noodles: gestoomde noedels met varkensvlees en klaargemaakt in garnalen bouillon.
  • Cong Zhua bing: een soort pannenkoek met zout en peper.
  • Gua bao: het lijkt op een broodje bapao. Het is varkensvlees met augurken en koriander. 
Budget Taiwan

Drinken

Thee hoort bij het leven in Taiwan, net als koffie. Het klimaat in Taiwan is geschikt om thee te verbouwen en dat wordt dan ook veel gedronken. Alle soorten worden gedronken. Vooral Chinese thee is populair. Taiwanezen houden van koffie.

Ze schenken hier de beste koffie in Azië. In steden als Taipei, Tainan en Kaohsiung vind je de beste koffie.

Uiteraard drinken ze hier ook verse fruitshakes. In heel Taiwan kun je dit krijgen. Zeker op de markten en eet kraampjes. In de zomer is het een lekkere verkoeling. Veel verkrijgbaar is watermeloen en appel.

Water

Kraanwater in Taiwan is afwisselend drinkbaar. Het ligt er aan waar je bent. We raden aan om geen kraanwater te drinken.

Je kunt overal op straat en in supermarktjes waterflessen lopen.

Scroll naar boven