Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Nationale Parken Maleisië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Maleisië is nog redelijk onontdekt door het toerisme. Het land wordt nog niet overstroomt door massa’s toeristen. Maleisië komt echter wel steeds vaker tevoorschijn op de radar van veel reizigers. En terecht. Het is een prachtig land met een unieke culturele samenleving, prachtige steden en een prachtige natuur.

Het landschap Maleisië is enorm veelzijdig. Je kan de Kota Kinabalu beklimmen in het oosten, ontspannen aan één van de tropische eilanden, of de groene rijstvelden in de laaglanden bezoeken. Waar het land echter absoluut in uitblinkt is het aantal adembenemende nationale parken Maleisië.

Nationale parken Maleisië

Nationale parken als Taman Negara of Gunung Mulu zijn bekend over de hele wereld. Sommige nationale parken Maleisië zijn zelfs benoemd  tot UNESCO World Heritage Site. Niet verwonderlijk. Zo is het Taman Negara National Park herbergt het oudste regenwoud ter wereld en in het Kinabalu National park herbergt de hoogste berg uit Maleisië.

Zo zijn er nog meer nationale Parken Maleisië met ieder zijn eigen unieke karakter. Hier vind je een overzicht van de mooiste en indrukwekkendste nationale parken Maleisië.

Taman Negara Nationaal Park

Eén van de oudste plekken ter wereld bezoeken? Dat kan als je het Taman Negara Nationaal Park bezoekt! Dit is namelijk het oudste regenwoud ter wereld. Het is een plek waar eeuwenoude, reusachtige bomen staan die alle andere planten en dieren tot dwergen bombarderen. In het 4.343 vierkante kilometer grote park vindt je daarnaast nog een breed scala aan wilde dieren en activiteiten.

Cameron Highlands

De Cameron Highlands is één van de bekendste trekpleisters in Maleisië. Het ligt 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur en 90 kilometer uit de buurt van Ipoh. Het is een oud hill station met bergtoppen, groene heuvels, theeplantages, kleine stadjes en watervallen.

Bako National Park

Bako Nationaal Park is één van de oudste en kleinste parken in Sarawak, het ligt op een schiereiland in de Zuid Chinese Zee op zo’n 37 kilometer van Kuching. Het is hiermee één van de makkelijkst te bereiken nationale parken in Maleisië. Bako Nationaal Park is één van de beste plaatsen in Sarawak om regenwoud en wildlife in hun natuurlijke leefgebied te zien.

Gunung Mulu Nationaal Park

Er zijn maar een paar Nationale Parken ter wereld waar zoveel natuurlijk schoon in zo’n klein gebied te bewonderen is. Het park is namelijk ‘maar’ 539 vierkante kilometer groot. Gunung Mulu herbergt de grootste grotten ter wereld, meer dan twee miljoen vleermuizen en biedt plek aan oude tropische regenwouden!

Meer lezen over Maleisië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!